Oliwia Szczerska i Nina Sujka to 12-latki, które większość swoich wolnych chwil przeznaczają na lekcje badmintona. Jak narodziło się u nich zamiłowanie do tego sportu i z czego muszą na co dzień rezygnować?
Trwa sezon na śliwki. Zarówno świeże owoce, jak i te suszone są nieocenionym źródłem składników odżywczych. Śliwki regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, ale nie tylko. Jesienią sięgaj po śliwki jak najczęściej!
Wody mineralne mogą zawierać nawet 70 różnych składników, ale praktyczne znaczenie dla zdrowia ma tylko dziesięć. Sprawdź, jak wybrać wodę, która ugasi nie tylko pragnienie, ale też dostarczy minerałów, które są ważne właśnie dla nas.
Michał Kościuszko zmaga się z otyłością. Aby ratować swoje życie i zdrowie mężczyzna zdecydował się na operację bariatryczną. Jak ta decyzja odmieniła jego życie? Jak pokazuje innym, że nad chorobą można zapanować?
Gruszka to owoc, który wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych. Jest doskonałym źródłem witamin A, C, E, K oraz z grupy B. Gruszka wspomaga proces trawienia, obniża ciśnienie tętnicze krwi, przeciwdziała zaparciom, przyspiesza gojenie się ran. Jest mało kalorycznym owocem, który poleca się podczas odchudzania.
Ciśnienie w oku to ciśnienie wewnątrz gałki ocznej, pozwalające jej utrzymać niemal kulisty kształt. Podwyższenie ciśnienia może świadczyć o trwającym przewlekłym procesie chorobowym, niemożliwym do leczenia domowymi sposobami.
Zielona fasolka szparagowa jest skarbnicą witamin i minerałów, które wpływają na prawidłową pracę serca, układu odpornościowego i nerwowego. Dostarcza błonnika pokarmowego, który reguluje pracę jelit i działa antynowotworowo. Jest cennym źródłem antyoksydantów hamujących procesy starzenia się organizmu.