Rolkarze z Tarnowskich Gór mistrzami świata. Dla punktów bonusowych trener zrobił sobie tatuaż

Rolkowa ekwilibrystyka na dzień dobry
Agresywna jazda na rolkach cieszy się coraz większą popularnością nie tylko wśród młodych. Skomplikowane triki na rampach i poręczach są bardzo trudne, ale oczywiście trening czyni mistrza. Dobrze wie o tym drużyna rolkarzy z Tarnowskich Gór.

Rolkarze z Tarnowskich Gór sięgnęli po mistrzostwo świata

Jak wiadomo, Polacy mogą pochwalić się sukcesami na arenie międzynarodowej w wielu dyscyplinach sportowych. Nasi reprezentanci mają na koncie mistrzostwa świata między innymi w siatkówce czy skokach narciarskich. Powodów do dumy jest znacznie więcej. Ostatnio młodzi rolkarze z Tarnowskich Gór zajęli pierwsze miejsce w największych na świecie zawodach w agresywnej jeździe na rolkach.

- W tym roku ze względu na pandemię konkurs Winter Fresh został zorganizowany internetowo - tłumaczył Michał Pyrkosz w rozmowie z naszym reporterem, Robertem Stockingerem.

Sportowcy musieli wysłać nagrania, na których prezentowali ponad 240 trików.

Polacy triumfują w agresywnej jeździe na rolkach

Rywalizacja była bardzo zacięta i finalnie pierwsze miejsce zajęły aż 4 drużyny. Jak do tego doszło? Obyło się bez dogrywki - jurorzy przyznali za to punkty bonusowe najlepszym rolkarzom. Aby je otrzymać, sportowcy musieli nagrać filmik, na którym tatuują sobie logo organizatora konkursu.

- Najbardziej wymagające triki są te wykonywane na poręczach i rurach - mówił Pyrkosz.

Choć ten sport wydaje się bardzo niebezpieczny, to z roku na roku w drużynie pojawia się coraz więcej młodych dziewcząt z pasją do jazdy na rolkach. Trenerzy nie kryją, że bardzo ich to cieszy.

Robert Stockinger również pochwalił się próbką swoich umiejętności. Jak mu poszło? Zobaczcie materiał wideo.

Zobacz też:

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Pełne odcinki znajdziesz w serwisie Player.

Autor: Mateusz Łysiak

Reporter: Robert Stockinger

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana