Przepisy Sebastiana Olmy

    Przepisy Sebastiana Olmy

    W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła fasolka szparagowa w roli głównej. Z tej okazji Sebastian Olma pokazał, jak przygotować tartę z fasolką szparagową, cukinią i kurkami. To danie idealnie sprawdzi się jako ciepły obiad i podana na zimno jako przekąska na letnie dni. Sprawdź jego przepis.

    Jeśli uwielbiasz czekoladę, to przepis Sebastiana Olmy na tartę z mleczną czekoladą i malinami, jest właśnie dla Ciebie. Kucharz zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować to pyszne kruche ciasto polane ganachem czekoladowym z mlecznej czekolady i śmietanki obsypane świeżymi owocami.

    W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem pojawiły się dania typowe dla regionu Morza Śródziemnego. Jak zrobić szaszłyki z warzywami, serem halloumi i sosem pomidorowym, sałatkę z grillowaną doradą, pesto z ajvaru i makaronem gemelli oraz cevapcici z pieczonymi ziemniakami i ajvarem? Sprawdź pyszne przepisy Sebastiana Olmy.

    W okresie Wielkanocy na stołach pojawiają się nie tylko tradycyjne potrawy. Warto przygotować również nieco inne, wykwintne dania. Zwłaszcza, że w sklepach sieci Biedronka nie brakuje rozmaitych, sezonowych produktów, po które można sięgnąć. Jak zrobić wytrawne naleśniki z pysznymi dodatkami, pieczoną kaczkę i wiosenny mazurek z orzechami? Sprawdź przepisy Sebastiana Olmy.

    Świąteczne potrawy przywołują wspomnienia z dzieciństwa, bo w wielu domach pojawiają się tradycyjnie tylko raz w roku. Nic więc dziwnego, że wiele osób właśnie na ten moment wielkanocnej celebracji czeka najbardziej. Ucztowanie w gronie bliskich i delektowanie się wyjątkowymi specjałami to zdecydowanie najprzyjemniejszy czas świąt, który zostaje w pamięci na całe życie.

    W wielkanocnej kuchni, Sebastian Olma przygotował jajka faszerowane twarogiem, zapiekane jajka w skorupkach z pastą wasabi, awokado faszerowane pastą twarogową, paschę wielkanocną oraz sernik na spodzie z brownie. Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN i jak zrobić poszczególne dania. 

    Odpowiednio dobrane sery można stosować praktycznie do wszystkiego. W kuchni Dzień Dobry TVN przekonał nas o tym Sebastian Olma. Jak zrobić krem ziemniaczany z błękitnym serem pleśniowym, pieczonego łososia z brokułami i sosem oraz kolorowy makaron z wiosennymi warzywami? Sprawdź przepisy.

    Szukasz pomysłu na obiad dla dzieci? W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne dania właśnie z myślą o dzieciach: muffiny z wędliną, serem i szpinakiem, pieczone parówki w cieście maślanym, kolorowy makaron z duszoną wieprzowiną i kotleciki mielone wieprzowe z warzywami w sosie pomidorowym. Sprawdź przepisy krok po kroku.

    W Światowy Dzień Wegetarian Sebastian Olma przygotowuje proste i smaczne potrawy bezmięsne. W naszej kuchni przyrządza smażone kotleciki z warzywami, jarmużem, serem halloumi i dressingiem z chili, sałatkę z cytrusami, komosą ryżową i koprem włoskim, grzanki z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi oraz krem z czerwonego buraka ze śliwką i kwaśną śmietaną. Poznaj sprawdzone przepisy na dania wegetariańskie.

    Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, który daje energię na cały dzień. W niektórych województwach mamy ferie, więc niech dzieci od rana cieszą się słodkimi daniami, zwłaszcza w Dniu Bitej Śmietany. Nie zabraknie jej w przepisach Sebastiana Olmy, który w naszej kuchni przyrządza rurki z czekoladą i orzechami, gryczane naleśniki i francuskie tosty.

    Dania z cynamonem mają wyjątkowy smak. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował kilka z nich: krem selerowy z cynamonem i jabłkami, polędwiczkę z musem cynamonowym pieczoną w cieście francuskim, cynamonowe gofry z kremem i lukrem pomarańczowym, a także tartę gruszkową z cynamonem i przyprawą pięciu smaków.