Ziemniaki są dobre na wszystko, a zrobione z nich placki są pyszne. Tortilla z papryką, pomidorkami i serem, bliny z pieczonym batatem i dynią, burger warzywny z serem i avocado - to ziemniaczane dania, za które dałby się pokroić szef kuchni Sebastian Olma.
Uświetnij tegoroczne Halloween przepysznymi przekąskami. Poznaj przepisy na ciasto, pieczone ziemniaki z wędzoną rybą, pizzę z dynią i czekoladowe trufle Sebastiana Olmy.
Suszone owoce nie tylko dodadzą smaku potrawom, ale także poprawią ich wartość odżywczą. Poznaj przepisy na kolorowe dania Sebastiana Olmy.
Faszerowane warzywa to doskonała propozycja na pyszny i zdrowy obiad. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował dla nas: bakłażany pieczone i faszerowane Kaszetką Bonduelle z burakiem z dodatkiem koziego sera i dressingu balsamicznego, paprykę faszerowaną Kaszetką Bonduelle z cukinią na salsie warzywnej z oliwkami, a także cebulę cukrową faszerowaną Kaszetką Bonduelle z borowikami i parmezanem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma, który na daniach z ryb zna się jak mało kto, przygotował dla nas domowy paprykarz szczeciński i podpowiedział, jak możemy go wykorzystać w innych potrawach.
Zastanawiasz się, co przygotować na obiad lub uroczystą kolację? Gotuj jak Sebastian Olma. Poznaj jego przepisy, za które "dalby się pokroić". Zobacz, jak przygotować sałatkę z łososiem, krewetki z patelni, risotto z borowikami i grzyby z patelni.
Tarta jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. Wypiek składa się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta, a także nadzienia, które może być zarówno słodkie, jak i wytrawne. to wypiek, za którym przepada wiele osób. Swoje pomysły na tartę przedstawił w kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma. Na naszym stole pojawiły się: tarta grzybowa, mini tarty z kolorowymi warzywami i sosem serowym, a także tarta figowa z musem waniliowym, daktylami i imbirem.
Wakacyjna kuchnia nie musi się nam kojarzyć jedynie z pieczoną na grillu karkówką czy kiełbaskami. Gotujący w Krynicy Morskiej Sebastian Olma pokazał pyszne potrawy, które mogą ucieszyć osoby niejedzące mięsa. Na miejscu towarzyszył mu Olivier Janiak.
Wielu z nas nie wyobraża sobie wypoczynku na świeżym powietrzu bez pysznych dań z grilla. Wakacje to świetna okazja do próbowania nowych smaków, dlatego Sebastian Olma przygotował wyjątkowe specjały, które zachwycą każdego wielbiciela potraw z rusztu. Przekonajcie się sami!
Trwa sezon na kurki, warto więc to wykorzystać i przygotować z nich pyszne dania. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał, jak zrobić: pierogi ruskie ze smażonymi kurkami i serem owczym, tartę z cukinią, kurkami i kolorowymi pomidorkami, a także kurki zapiekane z kurczakiem i szpinakiem pod ciastem francuskim.
Dania z owocami letnimi - kto ich nie lubi? W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował: sałatkę z wędzonym łososiem, fasolkami szparagowymi i letnimi owocami, kaczkę pieczoną z letnimi owocami i młodymi warzywami, na deser: mini bezy z cytrynowym serkiem mascarpone i letnimi owocami.
Czekamy na nie z niecierpliwością każdego roku. Pięknie pachną, cudownie smakują, a do tego są zbawienne dla naszego zdrowia. Te niepozorne owoce kryją w sobie mnóstwo witamin i minerałów. Wzmacniają od środka i upiększają naszą skórę od zewnątrz. Sezon na czereśnie jest bardzo krótki, dlatego warto w pełni wykorzystać ich właściwości. Zobacz, jak Sebastian Olma robi z nich chłodnik, racuchy, ciasto z migdałami i crumble z lodami.
Przygotuj pyszne i zdrowe dania z piekarnika. Sebastian Olma przedstawia przepisy na szpinakową lasagne, polędwiczki z salsą cukiniową i zapiekane owoce z budyniem.
Dania z rybami są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował Fish Pie, paluszki rybne z płatkami owsianymi, tatar z łososia z czereśniami, chrzanowym kremem i blinami, a także placki rybne z tłuczonymi ziemniakami i wiosenną mizerią.
Szczaw nadaje się tylko do zupy? Nic podobnego. Poznaj ciekawe przepisy na sałatkę, drugie danie i deser. Szef kuchni Sebastian Olma pokazuje także, jak zrobić szczawiową z młodymi ziemniakami
Bób powoli pojawia się na straganach warzywnych. Postanowił to wykorzystać szef kuchni Sebastian Olma, który pokazał, jak przygotować pyszne dania właśnie z tą rośliną strączkową. Na jego stole pojawiły się: ravioli z bobem i kozim serem, krem ziemniaczany z wasabi i bobem, a także placki ziemniaczane z bobem, ziołami i kwaśną śmietaną.
Sałatka kojarzy nam się jako dodatek do obiadu, nigdy jako jego zastępstwo. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma udowadnia, że może być inaczej. Te potrawy nasycą i dadzą dużo energii do działania przez cały dzień.
Świeże, lekkie i pyszne dania według Sebastiana Olmy. Przygotuj leczo warzywne z ryżem i rzodkiewką, spring rollsy z sałatą masłową i barszcz ukraiński z botwinką.
Przygotuj pyszne dania na bazie ziemniaków. Szef kuchni Sebastian Olma proponuje: bliny ziemniaczane z kremem na bazie ciecierzycy i czarną soczewicą, ziemniaki zapiekane w stylu francuskim lub ziemniaczaną pizzę z salami. Wypróbuj niebanalne przepisy.
Desery na słodko i na wytrwanie z dżemem lub powidłami. Poznaj przepisy szefa kuchni na kruche ciasto z dżemem wiśniowym i kozim serem, torcik naleśnikowy z dżemem jabłkowym lub panna cottę z powidłami węgierkowymi.
Dziś słodkie przekąski. Szef kuchni Sebastian Olma proponuje: drożdżówki z powidłami śliwkowymi, miodem i prażonymi orzeszkami, smażone tosty francuskie z dżemem wiśniowym i Camembertem, zapiekany ryż z dżemem jabłkowym lub dżem truskawkowy z nasionami chia, jogurtem i domową granolą.
Wyrazista, pachnąca przyprawami, sycąca, różnorodna. Kuchnia indyjska ma wielu zwolenników. Zobacz, co smacznego przygotowuje Sebastian Olma.
Mini quiche warzywne z wykorzystaniem tortilli, tarta z cukinią, pomidorkami i sosem z sera Gorgonzola i klasyczne quiche Lorraine z bekonem, serem Gruyère i sosem jajecznym – takie pyszności przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni, Sebastian Olma. Wszystkie są potrawami kuchni francuskiej.
Stek nie tylko z grilla. Szef kuchni Sebastian Olma zdradza, w jaki sposób przygotować je w domu. W kuchni Dzień Dobry TVN opowiedział o tym, jak rozpoznać dobry kawałek mięsa, jakie są rodzaje steków i jak je smażyć. Gotowe steki testował Robert Burneika.
W kuchni Dzień Dobry TVN szef kuchni, Sebastian Olma przygotował dania z gęsi: bulion z gęsi z chili, imbirem i kolendrą, gęś z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą i sosem winnym, a także gęś faszerowaną kaszą gryczaną, grzybami i tymiankiem. Natomiast Mikołaj Rey zabrał nas do stolicy gęsiny na Kujawach - Kołudy Wielkiej.