Serek waniliowy nieodłącznie kojarzy się z błogim dzieciństwem. W naszej kuchni Sebastian Olma przyrządza z niego puszyste różowe naleśniki, ptysie, domowej roboty pączki oraz kokosanki z jabłkami. Sprawdź niezwykłe przepisy na pyszne desery.
Szukasz pomysłu na obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoje propozycje przygotował Sebastian Olma. Jak zrobić domowe paluszki rybne z płatkami owsianymi? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoje pyszne propozycje przygotował Sebastian Olma. Jak zrobić krem ziemniaczany z wasabi i chrzanem? Sprawdź przepis.
Szukasz pomysłu na obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN swoje propozycje przygotował Sebastian Olma. Jak zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie cydrowym z imbirem, szałwią i kluskami śląskimi? Sprawdź przepis.
Słony karmel to smak stworzony przez francuskiego cukiernika. Pasuje idealnie jako nadzienie do pączków, zwłaszcza z bitą śmietaną. Sprawdź przepis Sebastiana Olmy, który zaprezentował go w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pączki na słodko z różanym nadzieniem to klasyka znana wielu pokoleniom. Obecnie klasyczne pączki to właśnie te z różaną konfiturą. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał jak przygotować tradycyjne pączki na słodko. Sprawdź przepis.
Pączki na słono wracają do łask. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pączki na słono z wędzoną kaczką i kremowym pasztetem, idealne na tłusty czwartek i nie tylko. Sprawdź, jak zrobić je samodzielnie w domu.
Dawniej pączki podawano na słono, z boczkiem i słoniną. Współcześnie bardziej popularne są pączki na słodko. Sebastian Olma w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował swój przepis na pączki na słono z wędzonym pstrągiem, chrzanem i koprem. Sprawdź, jak je zrobić.
Pyszne pączki na słono to danie w sam raz na okres karnawałowy i dla wszystkich tych, którzy wolą słone od słodkiego. W Dzień Dobry TVN Sebastian Olma zaprezentował, jak przygotować pączki na słono z pesto bazyliowym, serem mozzarella i pomidorami. Sprawdź, jak je zrobić.
W Światowy Dzień Wegetarian Sebastian Olma przygotowuje proste i smaczne potrawy bezmięsne. W naszej kuchni przyrządza smażone kotleciki z warzywami, jarmużem, serem halloumi i dressingiem z chili, sałatkę z cytrusami, komosą ryżową i koprem włoskim, grzanki z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi oraz krem z czerwonego buraka ze śliwką i kwaśną śmietaną. Poznaj sprawdzone przepisy na dania wegetariańskie.
Dania na parze przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma. Na naszym stole pojawiły się: filet z indyka z młodą marchwią, krem marchwiowo-imbirowy z gotowanym indykiem i duszonym jarmużem, a także warzywne curry z soczewicą i orzeszkami nerkowca.
Gotowany na parze łosoś z dressingiem ziołowym i ziemniakami, frittata z marchwią, słodkim batatem, chorizo i salsą z pomidorków koktajlowych oraz krem brokułowy z gotowanym łososiem i śmietaną według przepisów Sebastiana Olmy
Dania z cynamonem mają wyjątkowy smak. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował kilka z nich: krem selerowy z cynamonem i jabłkami, polędwiczkę z musem cynamonowym pieczoną w cieście francuskim, cynamonowe gofry z kremem i lukrem pomarańczowym, a także tartę gruszkową z cynamonem i przyprawą pięciu smaków.
Mak na świątecznym stole symbolizuje pomnożenie wszelkich dóbr. Warto zatem podążać za tradycją i przygotować z nim wigilijne słodkości. Sebastian Olma zdradza swoje przepisy na świąteczny makowiec, śląską makówkę i kutię. Podpowiada też, czy gotowa masa makowa będzie odpowiednia do świątecznych wypieków.
Ryba jest dobra nie tylko w piątek, można ją przyrządzić na wiele sposobów. Sebastian Olma proponuje smażonego łososia z pomidorkami i bazylią, pieczone filety pstrąga z limonką i zielonymi warzywami w sosie curry oraz dorsza w cieście, czyli klasyczny angielski fish and chips. Poznaj wypróbowane przepisy szefa kuchni.
Sprawdź wyjątkowe przepisy.
Sebastian Olma serwuje pyszne i proste w wykonaniu potrawy. Zobacz, jak przygotować klasyczny makaron Lubella z kolorową papryką, brokułami czy krewetkami.
Sezon grzybowy w pełni. Przygotuj pyszne dania według sprawdzonych przepisów Sebastiana Olmy. Zobacz, jak zrobić zupę grzybową z podgrzybków z jarmużem, pieczoną jagnięcinę z warzywami i chrupiącą polentą oraz podgrzybki zapiekane ze szpinakiem i serem Gryoeer. Tymi niebanalnymi potrawami zaskoczysz domowników.
Można je nafaszerować, zrobić z nich leczo, zapiekankę, ugotować zupę... Cukinia i bakłażan - mówi się, że to jedne z najbardziej niedocenianych warzyw, jednak ostatnio zdobywają coraz więcej zwolenników. Są zdrowe, niedrogie i, co ważne, łatwo z nich stworzyć szybkie w przygotowaniu dania. Swoimi przepisami na kabaczki i bakłażany w kuchni Dzień Dobry TVN podzielił się Sebastian Olma.
Kurczaka można przyrządzić na wiele sposobów. W naszej kuchni udowadnia to Sebastian Olma. Zobacz, jak przyrządza kurczaka w sosie teriyaki z zielonymi warzywami, smażoną pierś kurczaka na grzybowym risotto z chipsami z jarmużu oraz pieczonego kurczaka z warzywami korzennymi. Sprawdź wyjątkowe przepisy.
Poznaj przepisy Sebastiana Olmy.
Poznaj przepisy Sebastiana Olmy
Poznaj przepisy Sebastiana Olmy.
Skorzystaj z sezonu na śliwki i przepisów Sebastiana Olmy. Przygotuj na śniadanie domowe powidła śliwkowe i naleśniki, na obiad pieczoną kaczkę, a na kolację sałatkę z kozim serem.
W naszej kuchni Sebastian Olma pokazał, jak przygotować pyszne i niebanalne śniadanie dla ucznia, które można zabrać do szkoły i zjeść ze smakiem między lekcjami. Zobacz przepisy.
Szukasz pomysłu na pyszne i zdrowe danie? Skorzystaj z pomysłów Sebastiana Olmy na tatara z awokado, sałatkę z owczym serem i pizzę z kiełkami.
Jak przygotować mięso w niebanalny sposób? W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Sebastian Olma zdradził nam swoje pomysły i sposoby na schab. Na naszym stole pojawiły się: tradycyjny kotlet schabowy z kością i młodą kapustą, schab duszony z jabłkiem i figami oraz kajzerka ze schabowym, czyli klasyk ze szkolnych lat w nowej, odświeżonej wersji.
Sebastian Olma w kuchni Dzień Dobry Wakacje przygotował dania z serem w roli głównej. Sprawdź przepisy na pyszne serowe gofry wytrawne, zapiekany quiche z kurczakiem i serem oraz suflet serowy.
Kiełbasa, kaszanka, kurczak - te mięsa tradycyjnie królują na naszych grillach. Natomiast Sebastian Olma na ruszt wrzucił schab, który przygotował w iście włoskim stylu. - Chcę pokazać Państwu, jak fantastycznie przygotować wieprzowinę, by nie była ona wysmażona, a soczysta - przekonywał kucharz w Dzień Dobry Wakacje.
Weganie i wegetarianie wcale nie muszą rezygnować z dań typu fast food. Wręcz przeciwnie, paleta roślinnych kotletów jest szeroka, a wegeburgery to zdrowszy, bardziej lekki, a jednocześnie tak samo sycący wariant burgerów. Nie rozpadają się i mają mnóstwo białka, a do tego dania roślinne pozostawiają mniejszy ślad węglowy niż mięsne odpowiedniki. Poznaj przepisy Sebastiana Olmy.