kuchnia

    kuchnia

    Andrzej Polan zaprezentował w Dzień Dobry TVN potrawy kuchni węgierskiej. Czy będzie Ci smakowało leczo z Węgier i zacierki z boczkiem i tort Dobosza?

    Mogą być kwaśne, słodkie, twarde lub kruche, zielone, czerwone i żółte – sezon na jabłka oficjalnie uznajemy za otwarty! W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło przygotowali smakołyki z jabłek: frytki jabłkowe, placki z jabłkami i pudding ryżowy z jabłkami. Co jeszcze można zrobić z jabłek?

    W kuchni Dzień Dobry TVN kulinarna mieszanka żywiołów. Marta Wiśniewska spędziła niedzielne przedpołudnie w towarzystwie Tomasza Woźniaka. Kurczak, owoce, bruschetta to tajemnica pysznej i aromatycznej niedzieli w kuchni.

    Tym razem nasz podróżnik kulinarny odwiedził przedsiębiorstwo produkujące tradycyjny olej z pestek dyni. Olej ten ma niezwykły smak i zapach, ale przede wszystkim, jest zbawienny dla naszego zdrowia.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował potrawy sezonowe. Zarumieniona tarta i soczysta wołowina królowały na naszym stole. Wszystkie potrawy Piotr przyrządził w piekarniku. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Woźniak, szalony pasjonat kulinariów, gościł Julię Kamińską, kobietę o milionie pomysłów i umiejętności . Czy wynikło coś więcej z tego spotkania, oprócz przepysznej pizzy i soczystej cielęciny?

    Pascal Brodnicki oprowadził nas po tradycyjnej, hiszpańskiej kuchni! Setki przekąsek, chrupiąca tortilla i... Hiszpanie mówiący po polsku! Zabraliśmy Was w kulinarną podróż do San Sebastian.

    W kuchni Dzień Dobry TVN królował przystojny góral Sebastian Krauzowicz i polska kuchnia. Polskie risotto, zapiekane śliwki z winiakiem, kurki i jagnięcina, czyli made in Poland. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN jesienne przysmaki zaserwował Piotr Kucharski. Zrób według przepisu z Dzień Dobry TVN ser pieczony z konfiturą jabłkowo-malinową, gruszki z orzechami włoskimi w miodzie oraz z serem dojrzewającym i bułeczki serowe. Palce lizać!

    Na warszawskim Torze Wyścigów Konnych rusza Family Open Day. W namiocie, liczącym 4000 metrów kwadratowych będzie można skosztować najlepszych dań polskich restauratorów i najwyborniejsze trunki z winnic całego świata. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharz z restauracji Flaming dał przedsmak tej ekskluzywnej kuchni.

    Nasz podróżnik kulinarny Maciej Nowak postanowił sprawdzić, jak powstają andruty kaliskie, które zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych.