Z okazji Dnia Niepodległości Grecji, w naszej kuchni, Ania Starmach przygotowała kilka dań kuchni greckiej. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Janek Paszkowski przygotował kurczaka na 3 różne sposoby. Do wariacji na temat kurczaka zainspirował go Grzegorz Ciechowski i jego piosenka „Piejo kury piejo”. Smacznego!
Alergia na pyłki roślin, na jad owadów, na produkty spożywcze. W okresie wiosenno-letnim osoby uczulone przechodzą istne piekło. W studiu Dzień Dobry TVN dr Piotr Dąbrowiecki pełnił dyżur i odpowiadał na Wasze pytania zadawane na czacie.
Nareszcie! Polska gastronomia została doceniona! Gwiazdkę Michelin, jedno z najbardziej prestiżowych i pożądanych odznaczeń w świecie kulinariów, otrzymał Wojciech Modest Amaro. Jakie kryteria biorą pod uwagę inspektorzy Michelin? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy krytyka kulinarnego Macieja Nowaka. Co gwarantuje gwiazdka konsumentom i gościom odznaczonej nią restauracji?
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował sznycel wiedeński z sałatką ziemniaczaną, schabowego, pikantne nugetsy i bajgle. Skorzystajcie z jego przepisów i przekonajcie się, jak smakują Wam proponowane przez Piotra Kucharskiego dania. Co wolicie - sznycla czy schabowego?
Kucharz Maciej Szaciłło proponuje byśmy teraz, kiedy jest przedwiośnie, jedli sporo surowych warzyw. Dlaczego? Czym jest spirulina i jak smakuje? Skorzystajcie z przepisów Macieja, które zamieszczamy na naszej stronie internetowej i sami zróbcie: curry z mlekiem kokosowym, bruschettę z makaronem z cukinii, surowe gołąbki i zielony koktajl ze spiruliną.
...wielozbożowe pancakes z otrębami na maślance, muffiny śniadaniowe z płatkami jęczmiennymi, jajecznicę z kaszą gryczaną i oscypkiem, melona z płatkami i miodem, granolę kokosowo-żurawinową oraz francuskie tosty z chleba razowego. I koniecznie pamiętajcie o tym, by wypić szklankę porannego koktajlu - radzi kucharz Piotr Kucharski, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował smaczne, zdrowe i lekkie śniadanie.
W kuchni państwa Gawlińskich wakacje trwają cały rok. Swoje kulinarne inspiracje czerpią głównie z podróży. W naszej kuchni przygotowali potrawy śródziemnomorskie.
Monika Mrozowska, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotowała potrawy specjalnie, lecz nie wyłącznie, dla kobiet - dania bogate w fitoestrogeny. Najwięcej tych związków organicznych posiada soja. Ale nie tylko. Co jeszcze?
Zdrowy, smaczny i bardzo lubi go Anna Starmach. O czym mowa? O miodzie! Anna Starmach przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kurczaka marynowanego w miodzie, jabłka zapiekane z migdałami, rodzynkami i miodem, bułeczki drożdżowe z miodem i ruloniki z ciasta filo, oczywiście z miodem i orzechami. Na co macie ochotę? Skorzystajcie z przepisów Anny, które zamieszczamy poniżej na stronie!
Witold Szmańda na co dzień mieszka i pracuje w Hollywood. Piękne sylwetki Heidi Klum, Keanu Reevesa czy idealnie płaski brzuch tuż po ciąży Alicji Bachledy- Curuś - to jego dzieło. Jest nie tylko trenerem gwiazd, ale także dietetykiem. Mówi o sobie, że ma bzika na punkcie zdrowia. Czy zaraził nim swoją przyjaciółkę Edytę Herbuś?
W kuchni Dzień Dobry TVN królował Andrzej Polan, który udowodnił nam, że ser mascarpone nie musi być tylko wykorzystany do tiramisu. Było na słodko i słono.
Mieszkają w Anglii od 13 lat i łączy ich wspólna pasja, gotowanie. O tym, co daje im prowadzenie bloga i czy nie żałują wyjazdu z Polski opoweidzieli nam Marek i Dorota Rożańscy. Kto podsunał im pomysł na założenie bloga kulinarnego?
Kolejna odsłona ćwiczeń Sylwii Wiesenberg. Tym razem pokazała, jak nie marnować czasu podczas przygotowywania codziennych posiłków.
Dziennikarz Dzień Dobry TVN Marcin Sawicki zabrał nas w wyjątkową podróż kulinarną. Zobaczcie prawdziwą chińską kuchnię!
Podróże to jej pasja, a Azja - region niezwykły. W kuchni Dzień Dobry TVN Maria Niklińska w towarzystwie mistrza kuchni azjatyckiej zgłębiła tajniki kulinariów Dalekiego Wschodu.
W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi były blogerki kulinarne: Paulina Stępień, prowadzi bloga razem z mężem, uczestniczka programu „MasterChef” Monika Goździalska, Joanna Siemek oraz szef kuchni Karol Okrasa. Co najbardziej ich kręci w blogach? Czy każdy może smacznie gotować?
O gotowaniu marzył od dziecka. Pierwszą pracę w restauracji dostał kiedy miał 14 lat. Teraz jest najbardziej rozpoznawalnym kucharzem w Polsce. Czy prawdą jest, że nigdy nie spróbował barszczu czerwonego?
W kuchni Dzień Dobry TVN wyjątkowe trio: Natalia Klimas, Joanna Klimas oraz Piotr Kucharski. Uwielbiają sery i czerwone wino. Co jeszcze łączy panie Klimas oprócz więzów krwi i miłości do kuchni? Ano - Sarah Jessica Parker!
Pani Gosia uważa, że pracując w kuchni można wyglądać stylowo, a zwykła kuchenna ścierka może być prawdziwym dziełem sztuki. :)
W naszej kuchni, Maciej Szaciłło zaproponował kilka pomysłów na obiad, za nie więcej niż 10 zł. Macie jakieś inne propozycje?
Potrawy Nigelli Lawson i Jamiego Olivera są mniej zdrowe od tzw. "gotowców" z hipermarketu. Brytyjscy dietetycy proponują, żeby telewizja pokazywała programy kulinarnych celebrytów dopiero po 21.00. Bo dania te są kaloryczne, tłuste i tuczące. W studiu Dzień Dobry TVN zapytaliśmy restauratorkę i krytyka kulinarnego Agnieszkę Kręglicką oraz dietetyczkę Agatę Ziemnicką, co sądzą o pomyśle angielskich badaczy.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościem była Kinga Paruzel, finalistka programu „Masterchef”. Przygotowała potrawy, których głównym składnikiem były orzechy, tak nieocenione i niedocenione w naszej kuchni. Brownies z orzechami, beza z orzechami i gruszką: oraz quesadillas z orzechami. Spróbujcie!
Mafijne klopsiki, tiramisu, krewetki i bruschetty - czyli prawdziwie włoskie smaki w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował: Tomek Woźniak
Kiedy podczas grudniowych wyborów Miss Universe nasza kandydatka weszła do ścisłej finałowej 16-tki, cała Polska wstrzymała oddech. Tak blisko wygranej nie była żadna Polka od 23 lat. Niestety Marcelina Zawadzka nie przywiozła z Las Vegas korony. Ale zabrała ze sobą wspomnienia, piękne zdjęcia i przyjaciół. W kuchni Dzień Dobry TVN, ze swoją niemniej piękną siostrą Karoliną. Podobnież obie panny na wydaniu...
Wrażliwy przystojniak, który uwodzi głosem. Kiedy odkłada mikrofon przygotowuje najlepszą na świecie pizzę. Jednym słowem – ideał. Uwaga- zajęty! W kuchni Dzień Dobry TVN gościem był Marcin Spenner ze swoją narzeczoną, Małgosią. Kim jest dziewczyna, którą pokochał Marcin?
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN zapachniało egzotyką, od samego rana przygotowywaliśmy potrawy z dalekiej Korei!
Jak szybko i smacznie przygotować potrawy na kolację wigilijną pokazały dziś w kuchni Dzień Dobry TVN trzy siostry: Agata, Katarzyna i Ania Starmach.
W kuchni dzień Dobry TVN Tomek Woźniak, Kajetan Kopciuch i Kinga Paruzel przygotowali pierogi z kapustą i grzybami, śledzia w kremie z mleczu, karpia faszerowanego oraz wigilijny barszcz czerwony. Zobacz jak zrobić Wigilię, by się nie narobić!
Skorzystajcie z przepisów mistrza Andrzeja Polana na schab wieprzowy z suszonymi śliwkami i jabłkami, ziemniaki pieczone z serem i makiem oraz kurczaka w pomarańczach.