Magda Popławska i Marta Dymek przedstawiły dziś w naszej kuchni kilka przepisów na dania wegetariańskie. Czy udało im się przekonać Bartka Węglarczyka do warzywnych burgerów?
Marieta Marecka bloguje i prowadzi program o gotowaniu. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała: kulki z łososiem, kulki ze śledziem, hummus z łososiem podany z kalarepką i chrupkim pieczywem, słodko-ostrą sałatkę z kaszą pęczak, rozgrzewający lekki bulion z kluseczkami z indyka oraz ciasteczka owsiane z żurawiną. Smacznego!
Anna i Gor poznali się w bistro ormiańskim, które prowadziła jego rodzina. Pięcioosobowa rodzina Bisharyan opanowała dziś kuchnię Dzień Dobry TVN! I przygotowali ormiańskie przysmaki! A może niedzielny obiad w stylu ormiańskim?
Diana Volokhova, finalistka Masterchefa, przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: owocową choinkę, smażone tortille, serowe kulki, adżikę, śledzia na buraczanym pesto oraz pasztet z czerwonej fasoli. Czy to właśnie są typowe przekąski serwowane podczas armeńskiego sylwestra?
Zdrowa i dobrze skomponowana dieta jest niezbędna gdy chcemy osiągnąć wymarzoną sylwetkę. Kilka przepisów na zdrowe i przede wszystkim smaczne dania dietetyczne zaprezentowały nam dziś: Maria Ożga – finalistka programu „Master Chef” i uczestniczki "EWOlucji": Joanna Oleszkiewicz, Anna Wygowska – Walburg i Agnieszka Brożek.
"Mieszka pod wodą, na stole to skarb. Panie i Panowie: milicki karp!". Mikołaj Rey wybrał się tym razem do hodowli karpia w Miliczu gdzie przygotował "milickiego karpia po liońsku".
To już ostatnie chwile przed świętami i ostatnie przygotowania. Katarzyna Olubińska spędziła dziś poranek z Mariuszem Totoszko i Justyną Tomańską. Kto w ich domu sprząta, a kto gotuje i czy zdążyli ze wszystkim przed świętami?
Pod czujnym okiem profesora - Andrzeja Polana, Marcin Prokop uczył się gotować. Jak poradził sobie z karpiem i sernikiem?
W Krakowie mieszka z żoną Anią i trójką dzieci. Gotowanie od zawsze było jego wielką pasją. Dzięki programowi MasterChef zyskał rzesze fanów. O życiu po MasterChefie, nowych planach zawodowych i o wielkiej polsko-kanadyjskiej rodzinie opowiedział w studiu Dzień Dobry TVN. Towarzyszyły mu dzieci i żona - Anna Daigneault.
Ania Kerth uwielbia gotować i jeść, choć to drugie wymaga od niej kilku wyrzeczeń ze względu na nietolerancję. Łosoś na parze, zupa grzybowa z kluseczkami, piernik - sami zobaczcie, jak łatwo i prosto przygotowuje się takie potrawy, gdy ma się w kuchni urządzenie Philips Multicooker. Skorzystajcie z naszych przepisów!
To kulinarne show, które w niczym nie przypomina tradycyjnego gotowania i mieszania w garnkach. Japończycy sztukę gotowania i przygotowali potraw opanowali do perfekcji, a przyglądał się temu nasz smakosz Mikołaj Rey, który twierdzi, że japońska dieta jest najzdrowszą dietą na świecie. Ile kilogramów ryb je w ciągu roku statystyczny Japończyk? Jak nazywa się japoński makaron, który ma zero kalorii?
Święta już tuż, tuż! Nie wiecie, jak udekorować świąteczny stół i co zrobić, żeby makowiec nie pękał? Zapraszamy do naszego pogotowia świątecznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski i Norbi przygotowali dania kuchni tajskiej. Sami zobaczcie, jak łatwo i prosto przygotowuje się takie potrawy, gdy ma się w kuchni urządzenie Philips Multicooker. Skorzystajcie z naszych przepisów!
Przyjaźnią się od wielu lat, ostatnio, wspólnie napisali książkę kucharską, w której znaleźć można przepisy na dania polskie i światowe. Czy Pascal Brodnicki lubi kuchnię Karola Okrasy i czym się różni ryba przepita od odpitej? Zobaczcie koniecznie!
Anna Starmach, Piotr Kucharski, Andrzej Polan i Maciej Szaciłło przygotowują dla Was w jubileuszowym, 2000 odcinku programu, słodkie i słone przekąski: marcepanowe kulki i popcorn w słodko-słonym karmelu, trufle czekoladowe, kruche ciasteczka i tatar z suszonych pomidorów, ogórka kwaszonego, podany na małych okrągłych pumperniklach z kiełkami. Zapraszamy na róg ul. Marszałkowskiej i Hożej w Warszawie! :)
W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło zaserwował przepyszne placki z różnych stron świata. Racuchy wegańskie, orkiszowe, kultowe placki z Koniakowa, racuchy na mleku sojowym, uttapam z czatnejem kokosowym i fuczki. Smacznego!
Już jutro rusza przegląd filmów kulinarnych kuchnia+ food film fest. W tym roku przegląd zagości, aż w czterech miastach Polski. Naszym gościem, w kuchni Dzień Dobry TVN, był Paweł Loroch, który poprowadzi ten kulinarny festiwal.
Piękno polskiej kuchni porównuje do urody Magdy Mołek. Prawie każda restauracja w Polsce została przez nią naznaczona. Do księgarń trafiła właśnie nowa książka Magdy Gessler. Nie jest to jednak tradycyjna książka kucharska, ale wyjątkowy przewodnik kulinarny po regionalnych smakach naszego kraju. W studiu Dzień Dobry opowiedziała o tym, dlaczego warto celebrować polską kuchnię.
W kuchni Dzień Dobry TVN Wojciech Skalski i jego popisowe zapiekanki z makaronu.
Kapitana Tadeusza Wrony nikomu przedstawiać nie trzeba! W kuchni Dzień Dobry TVN postanowiliśmy przetestować jego kulinarne umiejętności, zobaczcie jak zrobić pyszne skrzydełka kapitańskie! Kto rządzi w kuchni, kapitan czy jego żona? ;)
Co jest fascynującego w kobiecej piłce nożnej? Jak wygląda życie młodej dziewczyny w klubie piłkarskim? O tym w Dzień Dobry TVN Ewa Pajor, najlepsza młoda piłkarka Europy. To wyróżnienie przyznaje UEFA. I w tym roku dostała je 16-latka z Polski. W którym klubie chciałaby grać Ewa Pajor?
Plotkowano, że na pewno się rozstaną. Jednak oni na przekór wszystkim są wciąż razem. Mało tego - doczekali się dwóch synów. W kuchni Dzień Dobry TVN Marek Kościkiewicz i Agata Kościkiewicz przygotowali dania z truflami.
Zostaliśmy zaproszeni do ambasady USA na poczęstunek. Jakie są najpopularniejsze amerykańskie smaki? Za czym najbardziej tęskni ambasador USA?
W „MasteChefie” gotowała bycze jądra, dziś w kuchni dzień Dobry TVN popcorn w czekoladzie, praliny z orzechami włoskimi i morelami oraz szybki torcik czekoladowy. Diana Volokhova, w towarzystwie Anny Starmach osiągnęła szczyt słodkości!
Dwóch ojców: Bartosz Obuchowicz i Piotr Kucharski, dwoje dzieci: Marianna Obuchowicz i Wiktor Kucharski, jedna kuchnia: kuchnia Dzień Dobry TVN - zobaczcie jak to się skończyło :D
Ela i Magda prowadzą klubokawiarnię w Pruszkowie. Przyrządzają potrawy „na pocieszenie”- comfort food. Dania przez nie serwowane mogą być lekiem na każdy smutek. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały: muffiny marchewkowo-dyniowo-imbirowe, świnki w błocie i lemon curd oraz białe trufle.
Pasjonat kuchni i smaków. Polski arystokrata wychowany we Francji. Potomek tego Mikołaja Reja. Specjalnie dla Dzień Dobry TVN będzie szukał wyjątkowych smaków w polskiej kuchni. Tym razem udał się do Charsznicy - zagłębia kapusty. Czy prawdą jest, że Francuzi nie znają czerwonego barszczu? Jakie walory odżywcze ma kiszona kapusta, a jakie świeża? Jak pozbyć się wiatropędnych właściwości kapusty?
Anna Stramach i Adam Mostowski, który odpadł wczoraj z programu "Masterchef", byli gośćmi Dzień Dobry TVN. W naszej kuchni przygotowali potrawy dla najmłodszych, nie tylko te słodkie. Przekonajcie się, jak smakuje zupa z ananasa, pomidorowa z makaronem naleśnikowym, knedle ze śliwkami i sosem waniliowym, fileciki rybne oraz śniadaniowe bułeczki. Dlaczego Adam Mostowski musiał się pożegnać z programem "Masterchef"?
Kulinarna gwiazda tunezyjskiej telewizji zabrała nas na tunezyjski targ. Węże, ryby, mięso, ośmiornice, kalmary, daktyle, tuńczyk, który zjadł inną rybę. Na koniec przyszedł czas na przyprawy, bo bez przypraw tunezyjska kuchnia praktycznie nie istnieje.
Co najbardziej lubił jeść mały Marcinek i jakie są popisowe dania pani Mirosławy? W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Marcina Tyszkę z mamą.