kuchnia

    kuchnia

    Od lat Marek Kondrat nie przestaje nas zaskakiwać. Jakiś czas temu pożegnał się z aktorstwem i zajął się sprzedażą i dystrybucją win. Dziś jego sieć sklepów to uznana i ceniona marka. Kilka tygodni temu w księgarniach pojawiła się książka kucharska, której Marek jest współautorem. Chętnie zabiera głos w ważnych sprawach, także politycznych. Jest człowiekiem wolnym i jak sam mówi: „nic nie musi”. W studiu Dzień Dobry TVN opowiedział o tym, jak cieszyć się życiem. Poznaj receptę na szczęście Marka Kondrata.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Agnieszka Maciąg przygotowała kreatywną owsiankę, czyli poranną, odżywczą bombę witaminową pełną błonnika, rozgrzewającą i bardzo zdrową zupę sojową, którą można jadać w kilku wariantach oraz sałatkę z natki pietruszki w stylu arabskim, czyli wzmacniającą zieleninę zawierającą witaminę C.

    Zaostrza smak potraw. Idealnie komponuje się z majonezem i śmietaną. Por, czyli kuzyn popularnej cebuli, królował w kuchni Dzień Dobry TVN. A przyrządzał go na rozmaite sposoby Piotr Kucharski.

    Anna Applebaum-Sikorska wraz z przyjaciółką Danielle Crittenden napisała książkę o polskiej kuchni: „Przepisy z mojego ogrodu”. Kulinarny powrót do przeszłości połączony z nowatorskim i twórczym spojrzeniem sprawił, że polskie dania zyskały na smaku, a także na lekkości. To Chobielin zainspirował ją do gotowania. Czy gdyby nie dworek w Chobielinie, książka kucharska, nigdy by nie powstała?

    Aktorka, restauratorka, matka i przede wszystkim piękna kobieta. O jej metamorfozie nieustannie piszą wszelkie media kolorowe. Sonia odpowiada zawsze z nutką kokieterii: „ja zawsze tak wyglądałam, tylko zapomnieliście”, dodając, że zmiana wyglądu, to nic innego jak zrzucenie nadwagi po ciąży. W kuchni Dzień Dobry TVN razem z Tomaszem Woźniakiem przygotowała dania idealne na niedzielę!

    Poradnik dla "zielonych rodziców” to książka napisana przez dwie szalone eko mamy: Magdę Targosz oraz Reni Jusis. Książka zainspirowana została cyklem, jaki Reni prowadzi w Dzień Dobry TVN. Tytuł przewrotnie nawiązuje do ekologii, jako sposobu nie tylko na życie, ale także wychowanie dziecka. W naszej kuchni przygotowały wybrane potrawy ze swojej książki.

    Tradycyjna pomidorówka z nutą chili, kolorowe kotlety schabowe, kasza jęczmienna à la risotto. W Dzień Dobry TVN Anna Starmach urozmaiciła polską kuchnię. Zobacz efekty!

    W marynacie, wędzona lub jako dodatek do sałatek. Makrela - jedna z najbardziej popularnych ryb w naszej kuchni. Dlatego nie mogło jej także zabraknąć w kuchni Dzień Dobry TVN. Rozsmakuj się z nami w zdrowych rybach!

    Kobieta w ciąży powinna zwracać uwagę na to, co kładzie na talerzu i unikać ryzykownych potraw, które mogą zaszkodzić jej i dziecku. W kuchni Dzień Dobry TVN przyszła mama Katarzyna Skrzynecka razem z Robertem Sową udowodnili, że kuchnia dla ciężarnych może być nie tylko zdrowa, ale także smaczna i wykwintna.

    Po pracy w kopalni dziadek wraca do domu, gdzie czeka na niego obiad. Babcia już podaje przez okno gumiklyjzy, modro kapustę i roladę. Cała rodzina je obiad w ogrodzie. Taki obraz swojego dzieciństwa zapamiętała Ania Guzik. O tym, co dla niej znaczy pochodzenie, czego nauczyła się od mamy oraz czy potrafi gotować opowiedziała w kuchni Dzień Dobry TVN. Towarzyszyła jej mama Helena.

    Ta książka to zbiór podróżniczych reportaży. Autor swoją podróż rozpoczyna w Gruzji , a kończy na Sumatrze. Jest to pasjonujący zapis trzyletnich wojaży po Azji Andrzeja Mellera. W studiu Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy z samym autorem książki.

    Zapiekane w cieście, nadziewane, smażone i pieczone. Nasze rodzime kabanosy dają ogromne pole do popisu. A w kuchni Dzień Dobry TVN swoimi zdolnościami kulinarnymi popisał się Joseph Seeletso, znany jako Józek.

    Dziś Halloween, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN nie może zabraknąć zdrowego i przede wszystkim pysznego symbolu tego święta - dyni. Kulinarne wariacje z dynią w tytule przygotowali dla was Monika i Maciej. Smacznego!

    Weronika Marczuk, która jest dowodem na to, że po długiej i wyczerpującej walce można się podnieść i zacząć wszystko na nowo, odwiedziła nas tuż przed próbą do kolejnego odcinka "Tańca z Gwiazdami". W kuchni Dzień Dobry TVN pokazała swój talent kulinarny i wraz z Tomaszem Woźniakiem przygotowała przepyszne dania w sam raz na spotkanie w gronie przyjaciół.

    Swoją energią mogłaby obdzielić wiele osób. Była nominowana do nagrody „MediaTory”, jest otwarta i tolerancyjna, więc otrzymała „Hiacynt”, czyli nagrodę za uczenie Polaków tolerancji. Kilka dni temu otrzymała najbardziej prestiżową nagrodę telewizyjną - „Wiktora”. W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządziła sałatkę Testosteron, curry dla odpornych oraz najprostsze kluchy na świecie.

    Będzie o sezonowości, lokalności i pysznym rodzinnym jedzeniu.: 4 eseje, kilkadziesiąt przepisów, encyklopedia produktów i przepiękne fotografie. Smakuje – wyśmienicie! A w kuchni dzień Dobry TVN Grzegorz Łapanowski gotował wybrane potrawy ze swojej debiutanckiej książki pt.„Smakuje”

    Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN: wątróbkę drobiową z konfiturą z cebuli czerwonej, malin i porto, serniczki z patelni z konfiturą gruszkową oraz eklerki z konfiturą z mango i kremem herbacianym. Place lizać!

    W kuchni Dzień Dobry TVN kabaret Ani Mru Mru w pełnym składzie, czyli co trzeba jeść, żeby mieć tyle energii, ile drzemie w Michale Wójciku, Marcinie Wójciku i Waldemarze Wilkołku. Jak skończyła się przygoda Ani Mru Mru z gotowaniem, kto wyszedł z niej zwycięsko, a kto poległ ?

    Izabela Kapiasowa oraz Hasen Sahaoui z „Przepisu na życie” znów wspólnie rozpoczęli nowy projekt internetowy o nazwie „Przepis na więcej". W kuchni Dzień Dobry TVN gotowali swoje przepisowe dania. Zobacz, jak wzięli sobie do serca pichcenie w naszej kuchni!

    Polacy utożsamiają zdrowe odżywianie przede wszystkim z regularnym spożywaniem trzech posiłków dziennie. Czy rzeczywiście to wystarczająca ilość? Jak się odżywiać, czego unikać, jakich produktów nie łączyć? W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy dietetyczkę Alicję Kalińską.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Joseph Seeletso, czyli popularny Józek, przyrządził rozgrzewające przysmaki. Skuście się na ciepłe babeczki z suszonych śliwek i puree dyniowe z pikantnymi skrzydełkami kurczaka. Smacznego!

    Rozgrzej się herbatką imbirową, delektuj kurczakiem w miodzie, rozsmakuj się w duszonych gruszkach. W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak przyrządzić dania z dodatkiem ciepłej przyprawy - imbiru.

    W studiu Dzień Dobry TVN Anja Rubik razem z mężem Sashą Knezevicem pokazali, jak wygląda ich codzienne menu. Zobacz, jak co jada jedna z najlepszych modelek świata. Czy musi decydować się na wiele wyrzeczeń? Co jest daniem popisowym jej męża?

    Kasza to jeden z najstarszych składników naszych posiłków. Syta, zdrowa i pełna błonnika. Jej zróżnicowane odmiany - kasza manna, jaglana, gryczana - pozwalają nam na komponowanie różnorakich dań. W kuchni Dzień Dobry TVN, razem z Reni Jusis, wystąpiła w roli głównej.