Co przygotuje w sobotę w kuchni Dzień Dobry TVN? Tego nam jeszcze Małgorzata Kostrzewska-Rozenek nie zdradziła, ale z pewnością zrobi to perfekcyjnie. Przepisy będą dostępne na naszej stronie w sobotę. Jaką kuchnię lubi Perfekcyjna Pani Domu?
Ona delikatnie mówiąc nie przepada za gotowaniem, a On uwielbia gotować, choć niewiele brakowało, by został nauczycielem, a nie kucharzem. W kuchni Dzień Dobry Wakacje spotkali się mistrz Andrzej Polan i aktorka Edyta Olszówka. Czy można się nauczyć gotowania w jeden dzień? Czy Edyta Olszówka okazała się pojętną uczennicą? Jak smakuje zimna zupa z buraka i malin?
... z prażonym ryżem i kaszą oraz zupa na zimno z buraków i malin to w kuchni Dzień Dobry Wakacje, pod czujnym okiem mistrza Andrzeja Polana, przygotuje aktorka Edyta Olszówka. Co wybitny kucharz i jego uczennica zaserwują nam na deser? Zobaczycie w najbliższą niedzielę!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje rządziła dziś Katarzyna Dowbor, której w gotowaniu pomagała córka Maria Dowbor-Baczyńska. Dziennikarka wyznała, że do czasu narodzin córki nigdy nawet "nie zamieszała w żadnym garnku", ale dla Marysi nauczyła się gotować i coraz bardziej jej się to podoba. Katarzyna Dowbor kocha włoską kuchnię, dlatego zaserowała nam farfale z gorgonzolą i spaghetti bolognese - dania smaczne i proste w przygotowaniu!
W centrum kulinarnego szaleństawa, czyli w Muzemum Ziemi Opolskiej, gdzie odbywa się regionalny finał konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - "Smaki Regionów" był Bartek Jędrzejak. Zapraszamy tam nie tylko tych, którzy lubią smacznie i dobrze zjeść, ale także tych, którzy chcą poznać smaki Opolszczyzny. Poznjacie tradycyjne opolskie potrawy!
W ostatniej edycji programu X Factor znalazła się pod skrzydłami Kuby Wojewódzkiego, ale wyeliminowała ją Tatiana Okupnik. Nigdy nie ukrywała, że było to dla niej bolesne. Jednak para nie poszła w gwizdek i teraz nagrywa swoją pierwszą autorska płytę. W kuchni Dzień Dobry Wakacje Joanna Kwaśnik udowodniła jednak, że oprócz charyzmy i genialnego głosu posiada także głęboko skrywany talent. Przed nami zdecydowała się go odkryć. Towarzyszył jej narzeczony Ziemowit.
Andrzej Polan nie ustaje w swoich staraniach by osłodzić nam wakacje. Dziś przedstawił nam wariacje na temat budyniu: babeczki z borówkami i kokosowym kremem budyniowym, kokosowy krem budyniowy, sękacze z cytrynowym kremem budyniowym, a także przepyszny wianek ptysiowy z mango i kremem budyniowym
Andrzej Polan postawił dziś na morele! W kuchni Dzień Dobry Wakacje przygotował: tiramisu z morelami, babeczki z morelami, morele pod kruszonką. Smacznego!
Sezon na truskawki powoli mija, teraz czas na spacery po lesie i jagody, maliny, jeżyny. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przedstawił kilka przepisów na dania z leśnymi owocami.
Jutro w Krakowie odbędzie się pierwszy casting do nowego programu telewizji TVN "Masterchef". Annę Starmach, zwyciężczynię pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", postawiliśmy przed trudnym zadaniem przygotowania kilku potraw z... tajemniczego pudełka. Przygotowaliśmy dla niej pudełko z produktami, o których nie wiedziała przed programem, a z których musiała przygotować zupę, drugie danie i deser. Zobaczcie, jak sobie poradziła!
Maciej Nowak z Edytą Brykałą tym razem udali się w poszukiwania najlepszej restauracji w Warszawie. Zobacz, co odkryli, co im zasmakowało, a czego nigdy nie poleciliby innym smakoszom?
Andrzej Polan i potrawy z młodymi ziemniakami w roli głównej. Przekonajcie się na ile sposobów można zrobić ziemniaki!
W jednym z wywiadów powiedziała: "Nie dzielę ludzi na kobiety i mężczyzn, tylko na wojowników i leniwców". Uważa, że jedzenie może szkodzić, ale może też leczyć. Dziennikarka i podróżniczka Beata Pawlikowska oraz jej rodzony brat Tymoteusz Pawlikowski, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali dania, które wzmacniają serce i krew, aktywizują siły witalne oraz pobudzają umysł i ciało.
W Tel Awiwie tylko 5 proc. restauracji jest koszernych. Co to znaczy, że potrawa jest koszerna? Jak się robi tradycyjną szakszukę? Nasz kulinarny podróżnik i krytyk Maciej Nowak odwiedził jedną z niewielu restauracji w Tel Awiwie, która posiada certyfikat koszerności nadawany przez rabina.
Za nami już cztery edycje Wine & Food Noble Night - prestiżowego wydarzenia towarzysko- kulinarnego organizowanego przez Noble Bank i Noble Concierge. Jest to największa impreza w Polsce i najważniejsza dla restauratorów. Walczą oni na przystawki, dania główne i desery. Na czym polega proces selekcji restauracji? W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi byli: Dyrektor Zarządzający Noble Concierge Edyta Brykała oraz krytyk kulinarny Maciej Nowak.
Kreatorka smaku i restauratorka Magda Gessler opowiedziała dziennikarce Dzień Dobry TVN Katarzynie Olubińskiej o swoim amulecie, ulubionych projektantach mody, wreszcie pasujących na nią jeansach, o miłości do pomidorów oraz zdradziła sekret swojego bomowego wyglądu.
Pojawiają się na początku czerwca i kuszą swoim smakiem i aromatem. Aktor Kacper Kuszewski zaproponował w kuchni kruszonkę z truskawkami, chłodnik z truskawek oraz truskawki w czekoladzie. Wszystkie dania idealnie nadają się na Dzień Mamy!
Andrzej Polan zainspirowany kuchnią z serialu "Przepis na życie" przygotował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN charlottę truskawkową, pot-au-feu z młodą kapustą oraz tartę z młodych buraczków i cebuli.
Filozofię makrobiotycznej diety można wyjaśnić jednym, prostym zdaniem: ” Jesteś tym, co jesz”. Propagatorzy tego sposobu odżywiania się - bo tak trzeba nazwać tę dietę- kładą nacisk przede wszystkim na to, by składniki dań, które spożywają były organicznie wyhodowane i dobrze traktowane podczas uprawiania. W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Friedek i Karolina Lutczyn- Friedek, czyli yin i yang w wersji MAKRO przygotowali super - smaczne potrawy z nutą filozofii.
W kuchni Dzień Dobry TVN aktor Rafał Rutkowski w asyście szefa kuchni Andrzeja Polana przygotował potrawy, których głównymi składnikami są nowalijki. Oczywiście wszystkie potrawy prosto z serialu "Przepis na życie". Smacznego!
Dyplom tej uczelni otwiera drzwi do najlepszych restauracji na całym świecie. Sam Paul Bocuse, jest wybitnym mistrzem kuchni i gwiazdą kulinarną nie tylko we Francji, ale także na całym świecie. Aleksandra Tracz jest studentką Instytutu Paula Bocuse. W kuchni Dzień Dobry TVN przyrządziła najlepsze dania prosto z uczelnianych podręczników.
W białym winie, z chrupiącą skórą, rozpływający się w ustach. Królik, to obok Stadionu, nasze dobro narodowe! W kuchni Dzień Dobry TVN Kacper stanął na wysokości zadania i przygotował królika w winie! Zobacz pierwsze kuszenie Kacpra Kuszewskiego!
Quinoa, wakame, amarantus, poping, orzo- w kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska i Maciej Szaciłło przygotowali sycące i osobliwe potrawy, idealne nie tylko na śniadanie.
W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy nietuzinkową rodzinę Ikonowiczów - korespondenta Polskiej Agencji Prasowej oraz legendę polskiego dziennikarstwa Mirosława Ikonowicza, ekstrawaganckiego i osobliwego działacza polityczno-społecznego Piotra Ikonowicza oraz restauratorkę Magdę Ikonowicz - Gessler! Wiedzieliście, że są spokrewnieni?
W kuchni Dzień Dobry TVN nasi goście przedstawili nam dziś świąteczne przepisy ze swoich krajów. Z Francji Pascal Brodnicki z Gruzji Aida Kosojan-Przybysz z córką Alicją, a z Korei Południowej Renata, Rina i Shik Kim.
Michał Szpak, w asyście Tomka Woźniaka, w kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił, że z pomocą dietetyki można sobie poradzić z objawami wiosennego przesilenia takimi, jak: zmienne nastroje, niepokój, bóle głowy i rozdrażnienie. Spróbujcie sami!
W kuchni Dzień Dobry TVN Monika i Maciej przedstawili dziś przepisy na makarony z pysznymi sosami. Sprawdźcie czy, któraś propozycja trafiła w wasz gust?
Swoją wyjątkową karnację zawdzięcza ojcu Nigeryjczykowi, zaś to, że jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych aktorek - tylko i wyłącznie sobie. Gotowanie ją uspokaja. Preferuje posiłki domowe niż te w wykwintnych restauracjach. Niewielu jednak wie, że oprócz aktorstwa, zajmuje się także recenzowanie książek. W kuchni Dzień Dobry TVN, w towarzystwie Piotra Kucharskiego przygotowała pasztet z kaszą jęczmienną oraz babeczki z kuskusu z sosem curry.
Co zrobić, by domowe obowiązki były bardziej przyjemne? Agata Leszczyńska wpadła na pomysł, jak sprawić, by panie domu podczas codziennych obowiązków, czyli prania, sprzątania, prasowania lub gotowania, czuły się atrakcyjne i dobrze wyglądały. Dlatego wymyśliła fartuszki w stylu retro.
Choć wczoraj powitaliśmy astronomiczną wiosnę, dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaprezentował wiosenną i multiwitaminową kuchnię! Słodka marchew, chrupiąca roszpunka, szpinak oraz delikatne polędwiczki. Spróbuj sam!