Wypieki z budyniem – takimi smakołykami uraczył nas Piotr Kucharski. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: zapiekany budyń z czarną porzeczką, drożdżówki z budyniem i mango, a także kruche ciasto z kremem budyniowym.
Wypieki nie muszą być słodkie, mogą być także wytrawne. Udowodnił to Andrzej Polan, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował takie pyszności jak: wytrawny keks z mięsa, tarta z porami i białą kiełbasą, a także babeczki ziemniaczane z chrzanem i grzybami.
Dania z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, resztek sera czy mrożonek są doskonałe dla osób, które nie lubią marnować jedzenia. Swoje pomysły na pyszne potrawy z recyklingu zdradziła w kuchni Dzień Dobry TVN Kasia Bosacka.
Osoby z insulinoopornością muszą uważać na to, co mają na talerzu. W kuchni Dzień Dobry TVN dietetyk kliniczny, dr Hanna Stolińska przygotowała dla nich przykładowy jadłospis. W menu znalazły się: ciastka z batatów, wrap z omleta z pieczarkami, placki z serka wiejskiego, pizza na spodzie z batata oraz fit tarta.
Dania z kiszonkami są nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Swoje propozycje zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski. Na naszym stole pojawiły się: bułeczki z kiszoną kapustą, marchewka kimchi, klopsy z sałatką z ogórków kiszonych i pure z batatów, a także kurczak marynowany w soku z kiszonego buraka.
Maślane dania na słono i słodko przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Matteo Brunetti. Finalista programu "MasterChef" zdradził swoje przepisy na łososia z sosem cytrynowym, zapiekankę z kalafiorem rzymskim i boczkiem, risotto z burakiem, a także biscotti al vino.
Pyszne, lekkie dania z okazji Dnia Kobiet. Poznaj przepis na dorsza Skrei, fetę z pieczonymi pomidorami, austriacki suflet i zakręcony biszkopt.
Majonez to król wiosennej kuchni. Doskonale sprawdzi się zarówno w potrawach wytrawnych, jak i słodkich deserach. Udowodnił to w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski, który przygotował: kanapki w bułkach Simit, pieczonego łososia z majonezem wasabi, sałatkę jajeczną oraz ciasto czekoladowe.
Twardy, długodojrzewający ser to świetny pomysł zarówno na przekąskę, jak i dodatek do dań śniadaniowych, lunchu czy kolacji. Swoje przepisy na potrawy z tym smacznym dodatkiem zdradził w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.
Przemysław Klima to szef kuchni i współtwórca restauracji La Bottigliera 1881, nagrodzonej w 2020 r. gwiazdką Michelin. Zaprosiliśmy go do kuchni Dzień Dobry TVN, aby zdradził przepisy na niektóre ze swoich specjałów. Nasz gość pokazał, jak przygotować: kamienie z jogurtu, rybę w sosie rybno-cebulowym i z soczewicą, a także stek z jelenia z sosem na bazie kości i piklowanymi burakami.
Szukasz pomysłu na danie z tofu? Swoje sprawdzone przepisy zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha. Zobacz, jak przygotować: pad thai z tofu i krewetkami, sałatkę z marynowanym tofu, awokado i szpinakiem, a także hummus podawany z chrupiącym tofu.
Dania z ananasem są nie tylko smaczne, ale także zdrowe. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować kilka z nich, w tym obracane ciasto ananasowe i ananasowo-drobiowe kebaby.
Dania z ziemniakami są pożywne i sycące. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował kilka z nich: placki a'la rosti z avocado i salsą paprykową, gnocchi w ziołowym pesto z kozim serem, puszysty krem ziemniaczany ze smażonymi grzybami, a także sałatkę z pieczonych ziemniaków, wędzonego łososia na sposób azjatycki.
W Środę Popielcową zwykle jada się postne dnia. Kilka z nich przygotował Szymon Czerwiński. Na stole w kuchni Dzień Dobry TVN pojawiły się: placuszki z otrębów na dwa sposoby, kotlety ziemniaczane i muszle z pastą z makreli.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował pyszne dania z masłem. Dzięki zwycięzcy ósmej edycji MasterChefa dowiedzieliśmy się, jak smakują: pudding maślany z chleba, stek z masłem ziołowo-pistacjowym oraz maślanymi ziemniaczkami, a także maślany miętus z sosem beurre blanc oraz z puree ziołowo-groszkowym.
Muffiny kawowe, daktylowe trufle i eklerki z kremem z białej czekolady to pyszne słodkości, którymi można się delektować w czasie walentynek. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali je dla nas Cleo i Damian Kordas, zwycięzca 4. edycji programu "MasterChef".
Brownie, cake pops i tort czekoladowy – takie pyszne czekoladowe wypieki przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN Ula Stępniak. Nasz gość prowadzi pracownię cukierniczą i szkoli innych, jak prowadzić ten słodki biznes.
Faworki serowe, pączki serowe oraz zawijaniec z tradycyjnym twarogiem i migdałami - takie pyszności z okazji Tłustego Czwartku przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Aneta i Jasiek Kuroniowie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował dania na maśle: gotowane na parze ryby z warzywami i ziołowo-maślanym sosem, maślaną tartę z karmelizowaną cebulką, grzybami i serem cheddar, a dla łasuchów - dwuczęściowe czekoladowe brownie z suszoną żurawiną i chili.
Dania z ryb i owoców morza przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN Bartosz Lisek. Na naszym stole pojawiły się: szproty pieczone, łosoś pieczony z pesto, łosoś marynowany, a także mule duszone w winie.
Dania dietetyczne i sycące? Daria Ładocha udowodniła, że takie połączenie jest możliwe. W kuchni Dzień Dobry TVN blogerka kulinarna przygotowała: pieczonego łososia z sosem jogurtowym, makaron ryżowy z pieczonymi warzywami, jajka sadzone po azjatycku, a także sałatkę z tuńczyka.
Placki - kto ich nie lubi? W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować rosti, placki buraczane z płatkami owsianymi, placki kukurydziano-szpinakowe, a także placuszki dyniowe z makiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN świętujemy Dzień Ciasta Marchewkowego. Z tej okazji Cristina Catese przygotowała dla nas kilka pyszności. Na naszym stole pojawiły się: sałatka z kolorowych marchewek, tarta marchewkowa, ciasto marchewkowe i marmolada marchewkowa.
Dania na bazie masła są niezwykle smaczne, zwłaszcza te w wykonaniu Mariety Mareckiej. Blogerka kulinarna przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: pstrąga w papilotach z masłem ziołowym, kalafiorem, brokułem i orzechami, quiche z grzybami i cheddarem, a także baklawę śliwkowo-orzechową.
Przepisy na szybkie dania są idealne dla osób, które nie mają wiele czasu na gotowanie. W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował je Sebastian Olma. Potrawy, które przygotował to: zielona pasta z brokułami, szpinakiem i kozim serem, smażony dorsz z patelni z pomidorkami, kaparami i rukolą, a także kaszotto z kurczakiem, szpinakiem i kawałkami dyni piżmowej.
W Dzień Miłośników Sera Matteo Brunetti przygotował dania z tego pysznego przysmaku. Na stole w kuchni Dzień Dobry TVN pojawiły się: mozzarella in carrozza, rolada z mozzarelli, trufle serowe, a także wiejska zapiekanka z ciasta francuskiego.
Szymon Czerwiński przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN zwykłe dania, ale zrobił je tak, że wyglądają jakby pochodziły z dobrej restauracji. Na naszym stole pojawiły się więc: tatar z łososia, brioszka z kaszanką i musem jabłkowym, mielone oraz mini serniki z musem mango.
Słoneczna tarta z musem z dyni i suchą krakowską, okrągły comber czekoladowy i bukiet czerwonych róż - to dania, które na pewno poprawią nam humor w Blue Monday. W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje Andrzej Polan.
Tym razem Piotr Kucharski zabrał nas do świata wypieków, które każdy może przygotować we własnym domu. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał nam, jak zrobić chleb żytni z ziemniakami i przepyszne kajzerki. Nie zabrakło również drożdżówek.
Podczas przygotowywania dań Grzegorz Zawierucha korzysta z kilku sprawdzonych patentów. W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał, jak zrobić soczystego kurczaka, aromatyczny bulion drobiowy i puszystą jajecznicę.