ciasto

    ciasto

    Popularność przyniosła jej rola Moniki Zięby z serialu „Na Wspólnej”. Gra w serialu od samego początku. W międzyczasie zdążyła wyjść za mąż, urodzić dziecko i zostać najlepiej ubraną gwiazdą w rankingach wielu magazynów modowych. W kuchni Dzień Dobry TVN, w towarzystwie mistrza kuchni Andrzeja Polana, odkryła nieco swojej słodkiej natury.

    Sprzedał już bilety na wszystkie zaplanowane koncerty. Jego przebój ma już 10 milionów odsłon w Internecie, a debiutancka płyta pokryła się złotem. W kuchni Dzień Dobry TVN "ciacho" piecze ciacha, czyli Rafał Brzozowski i ciasto czekoladowe! I to w towarzystwie młodszego brata, Adama.

    Buraki w kuchni zajmują wyjątkowe miejsce. Tarte, gotowane, wiórki. Idealnie komponują się z mięsem i ziemniakami. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pęczotto z burakami i kozim serem, ciasto z burakami i orzechami, sałatkę z pieczonych buraków z dresingiem chrzanowym oraz czerwone filety z kurczaka z chutnej z buraków. Smacznego!

    Kotlety z mortadeli, chleb z cukrem, kogiel - mogiel. To były kulinarne hity PRL-u. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przyrządził domowe hity czasu demoludów.

    W kuchni dzień Dobry TVN Tomek Woźniak, Kajetan Kopciuch i Kinga Paruzel przygotowali pierogi z kapustą i grzybami, śledzia w kremie z mleczu, karpia faszerowanego oraz wigilijny barszcz czerwony. Zobacz jak zrobić Wigilię, by się nie narobić!

    O pochodzeniu sękacza krążą rozmaite podania i legendy. Jak podaje jedna z nich, najstarszy przepis na sękacza pochodzi od wędrownego średniowiecznego czeladnika. Krytyk kulinarny Maciej Nowak w kolejną kulinarną podróż wybrał się na białostocczyznę. Maciej odwiedził gospodarstwo agroturystyczne Hamulka położone w otulinie Biebrzańskiego Parku Narodowego, gdzie zgłębił tajniki powstawania prawdziwego sękacza. Jak poznać czy kupiony przez nas sękacz jest świeży?

    Mistrz Andrzej Polan zdradza swój przepis na najlepsze na świecie pączki. Najważniejsze, jeżeli chodzi o pączki, jest ciasto. Jak je zrobić? Jaką konfiturę dodać do pączków - wiśniową czy z owoców cytrusowych? Dziś Tłusty Czwartek, dlatego do woli możecie rozsmakowywać się w pączkach!

    Amerykanie już dawno oszaleli na ich punkcie, w Polsce moda na te puchate pyszności panuje od niedawna. Często mylone z muffinem. Moda na nie zaczęła się od słynnej nowojorskiej cukierni "Magnolia", w słynnym "Seksie w wielkim mieście". Maciej Nowak, nasz "etatowy" podróżnik kulinarny udał się w poszukiwania prawdziwych cupcake'ów.

    Makaroniki, ruloniki, babeczki, czyli małe, pyszne i w sam raz na sylwestrowy deser. W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Andrzej Polan tym razem na słodko!

    Mistrz Andrzej Polan poleca na święta ciasto czekoladowe zwinięte w rulon, chrupiące miseczki z bakaliami i chałwą oraz świąteczne ciasto z gór. Koniecznie wypróbujcie przepisów Andrzeja Polana.

    Pieczony, na zimo, a nawet bez sera. Sernik to typowe świąteczne ciasto, którego nie może zabraknąć naszym stole. Anna Starmach, w kuchni Dzień Dobry TVN, postawiła na amerykański cytrynowy cheescake oraz sernik à la tiramisu. A Wy, jakie macie pomysły na swój świąteczny sernik?

    W kuchni Dzień Dobry TVN w roli głównej wystąpił mak, czyli składnik ciast, bez którego nie możemy się obyć w święta. A szefem naszej kuchni był Andrzej Polan.