Przepisy kulinarne

Jan Paszkowski bawi się warzywami

Przepisy kulinarne

Aktualizacja:

Pierwszoplanową rolę w kuchni Dzień Dobry TVN grają dziś warzywa. Jan Paszkowski, uczestnik „MasterChefa, przygotował sałatkę z kaszy kuskus i piersi kurczaka, warzywny gulasz z cieciorki ze szpinakiem i fetą oraz sałatkę z zielonej soczewicy i brokułów. Jak przygotowuje się kuskus? Lubicie cieciorkę?

Zdjęcie: Piotr Bławick/ East News

Przypominamy, że rusza kolejna edycja programu "MasteChef". 5 maja zapraszamy na casting do Krakowa! Szczegóły na stronie: masterchef.tvn.pl

Sałatka z kaszy kuskus i piersi kurczaka

kasza kuskus

awokado

piersi kurczaka

kiełki słonecznika

ser feta

grillowana papryka w słoiku

pestki dyni

kolendra

bazylia

cytryny

słodka papryka w proszku

czerwona cebula

oliwa z oliwek

Warzywny gulasz z cieciorki ze szpinakiem i fetą

4 ciecierzyce w puszce

szpinak sałatkowy

marchewka

korzeń pietruszki

pomidory

przecier pomidorowy

cebula

czosnek

cynamon

kmin mielony

curry

nasiona gorczycy

ser feta

czerwona, żółta i zielona papryka

bakłażan

Sałatka z zielonej soczewicy i brokułów

zielona soczewica

4 sztuki białej, surowej kiełbasy

brokuł

2 czerwone papryki

rukola

2 krzaczki świeżej bazylii

czosnek

musztarda

miód

oliwa z oliwek

cytryna

Odwiedź także stronę: kulinarni.pl

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Pozostałe wiadomości