dziendobry.tvn.pl
Na naszych talerzach nowalijki powinny pojawiać się okazyjnie. Dlaczego? Bo w nowalijkach znajdują się środki chemiczne pochodzące z nawozów. Najwięcej jest w nich azotanów i azotynów, substancji rakotwórczych, które mogą być groźne dla ludzkiego organizmu - przestrzega dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia. Najwięcej substancji chemicznych kumulują w sobie warzywa korzenne.
Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Autor:
Katarzyna Chrzanowska-Kozioł
Artykuł sponsorowany
dziendobry.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl

zdrowie.tvn.pl
Co sądzisz o tym artykule?
49
4
Wybrane dla Ciebie

Brytyjczycy są już miesiąc poza Unią
(więcej)

Jan Dąbrówka, najstarsze dziecko Natalii
(więcej)

Aneta Kręglicka razem z synem i jego
(więcej)

Klaudia Halejcio jest w ciąży. Aktorka
(więcej)
Komentarze
0