Materiał promocyjny

Oliwki z czekoladą à la Anna Bosak

W środowisku tanecznym jest znana i ceniona, ale postanowiła pójść w inną stronę- chce być psychologiem. W ubiegłym roku wróciła z Hiszpanii. Spędziła tam rok. Przywiozła piękne wspomnienia i miłość do aromatycznej kuchni hiszpańskiej. Jak jada się w kraju Saury i Almodovara, ile tam przytyła oraz co jest wyjątkowego w tym południowym regionie opowiedziała w kuchni Dzień Dobry TVN.

Zdjęcie: Tomasz Urbanek/ East News

Oliwki z czekoladą i miodem

Składniki:

100 g oliwek hiszpańskich czarnych

50 g czekolady gorzkiej 72%

1 łyżka miodu akacjowego

Sól morska

Oliwki z marchewką i imbirem

Składniki:

100 g oliwek hiszpańskich czarnych

1 marchewka

15 g imbiru świeżego

Świeżo mielony pieprz czarny

1 łyżka miodu akacjowego

Oliwki z rukolą, pieczoną papryką i serem

Składniki:

100 g oliwek hiszpańskich czarnych

100 g rukoli

100 g sera twardego, dojrzałego

Papryka pieczona bez skóry

Oliwa hiszpańska

Oliwki z cytrusami

Składniki:

100 g oliwek hiszpańskich czarnych

Grapefruit

Pomarańcza

Mandarynka

Cytryna

100 g łososia

Kolendra świeża

Oliwki z brzoskwiniami

Składniki:

150 g oliwek hiszpańskich czarnych

Pomidory suszone

2 brzoskwinie

Hiszpańska oliwa

Rozmaryn świeży

Oliwki z pomidorem i ogórkiem

Składniki:

150 g oliwek hiszpańskich czarnych

Świeży ogórek

Pomidory cherry

Oregano świeże

Natka pietruszki

Ocet winny

Sól, pieprz świeżo mielony czarny

Oliwki z selerem

Składniki:

150 g oliwek zielonych hiszpańskich

Seler naciowy

1 łyżka miodu akacjowego

Limonka

Oliwa hiszpańska

Oliwki ze śledziem

Składniki:

150 g oliwek zielonych hiszpańskich

Śledz w oleju

Pomarańcza

Pomidor

Suszony pomidor

Cebula czerwona

Szczypiorek

Oliwa hiszpańska

Oliwki z serem kozim

Składniki:

150 g oliwek zielonych hiszpańskich

Ser kozi - kostka

50 g orzechów włoskich

Jabłko

2łyżki miodu akacjowego

Tymianek świeży

Cytryna

Oliwa hiszpańska

Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN

Źródło: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana