Przepisy kulinarne

Kim jest mężczyzna gastroseksualny?

Przepisy kulinarne

Kim jest mężczyzna gastroseksualny?

To taki, który używa swoich umiejętności kulinarnych, aby wywrzeć wrażenie na potencjalnych partnerkach. Dosłownie trafia przez żołądek do serca! W kuchni Dzień Dobry TVN gośćmi byli: Marcin Spenner, trener gwiazd Jacek Bilczyński oraz uczestnik programu „Ugotowani” Jacek Olewniczak.

Kanał Video (Nowy ideał mężczyzny): 16084

Przepis Marcina Spennera
Polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z suszonych pomidorów i migdałów.
Składniki:
polędwica wieprzowa
rozmaryn ( może być suszony)
czosnek
sos sojowy, pieprz, sól
suszone pomidory (mały słoik)
tarty parmezan
płatki migdałowe
tarta bułka
oliwa z oliwek
pomidorek cherry i bazylia świeża

Przepis Jacka Bilczyńskiego:
Sałatka z batatów z aromatycznym twarogowo-imbirowym dressingiem
Składniki (2 porcje):
200g batatów, obranych i pokrojonych w drobną kostkę
100g lekkiego twarogu
125g chudej, dojrzewającej wołowiny w plastrach (można zastąpić chudą szynką) pokrojonej w cienkie paseczki
200g mieszanki sałata (rzymska, lodowa, czerwona)
3 łyżeki lekkiego jogurtu naturalnego
1/2 płaskiej łyżeczki musztardy Dijon
1 łyżka orzechów nerkowca
1 łyżeczka świeżego, tartego imbiru
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka oleju sezamowego
1/2 pomarańczy
1/4 płaskiej łyżeczki soli
1/4 płaskiej łyżeczki cukru
1 łyżeczka octu balsamicznego
3-5 pomidorów koktajlowych, świeża bazylia

Przygotowanie:
Ugotować bataty, odsączyć, ostudzić, a następnie pokroić w drobną kostkę. W blenderze umieścić twaróg, musztardę, cukier, jogurt i sól. Miksować do uzyskania gładkiej masy. Dodać sok z cytryny, tarty imbir, olej sezamowy i ponownie zmiksować. Do miski z dressingiem dołożyć pokrojoną wołowinę, bataty, mieszankę sałat i zmiażdżone orzechy nerkowca. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Przełożyć na talerz i udekorować kwiatami z pomidorów i bazylii, kawałkami pomarańczy i octem balsamicznym.

Przepis Jacka Olewniczaka:
Pomidorowe Cappuccino Orange z Cynamonem
Składniki:
Pomidory (ze względu na porę roku, potrzebne będą dwie puszki pomidorów bez skórki)
1 pomarańcza
świeża papryka peperoncino
świeża bazylia
kandyzowana skórka pomarańczowa
cynamon mielony
słodka śmietana /bita śmietana.

Przygotowanie:
Blender do zmiksowania całości.



Źródło: Dzień Dobry TVN |
Co sądzisz o tym artykule?
82
7
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0