Sezon na truskawki powoli mija, teraz czas na spacery po lesie i jagody, maliny, jeżyny. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przedstawił kilka przepisów na dania z leśnymi owocami.
Wakacje tuż tuż, ale Dzień Dobry TVN sezon ogórkowy nie grozi! Idąc za ciosem, w naszej kuchni Andrzej Polani przygotował ogórki małosolne i te o intensywniejszym smaku - ogórki kiszone. Które bardziej Wam smakują?
Andrzej Polan i potrawy z młodymi ziemniakami w roli głównej. Przekonajcie się na ile sposobów można zrobić ziemniaki!
Wielkimi krokami zbliża się EURO 2012. Ale nie samymi emocjami kibice żyją - muszą przecież coś jeść. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przyrządził udka z kurczaka dla wygłodniałego kibica, ciasto bananowo-truskawkowe na poprawę nastroju, gdy ulubiona drużyna przegra mecz oraz zupę z młodej włoszczyzny na syndrom dnia następnego.
Andrzej Polan zainspirowany kuchnią z serialu "Przepis na życie" przygotował dziś w kuchni Dzień Dobry TVN charlottę truskawkową, pot-au-feu z młodą kapustą oraz tartę z młodych buraczków i cebuli.
Dziś, jak w każdy wtorek, gotujemy z gwiazdami serialu "Przepis na życie". Andrzejowi Polanowi w kuchni Dzień Dobry TVN pomagała Dominika Gwit, czyli serialowa "Gruba". Razem przygotowali bruschettę ze szparagami, kozim serem, szynką i truskawkami, racuszki ze szparagami, truskawkami i serem feta lub truskawki w cieście na szparagach i fecie oraz drożdżowe bułeczki z białą czekoladą i truskawkami
W kuchni Dzień Dobry TVN aktor Rafał Rutkowski w asyście szefa kuchni Andrzeja Polana przygotował potrawy, których głównymi składnikami są nowalijki. Oczywiście wszystkie potrawy prosto z serialu "Przepis na życie". Smacznego!
Pancakes, tarta orzechowa i sałatka z bobu - polecamy przepisy z popularnego serialu "Przepis na życie" oraz kulinarne propozycje mistrza Andrzeja Polana na majowy weekend. Andrzej Polan pokazuje i radzi, jak przygotować flądrę z grilla z sałatką ze szparagów, grzanki z wędzoną makrelą, ogórkami małosolnymi i serem, łososia bałtyckiego w wędzonym boczku i sałatkę rzymską z grilla oraz curry z dorsza w ananasie. Rozsmakuj się w rybach!
W kuchni Dzień Dobry TVN Ola Radwańska i Paweł Marczuk, czyli Mania i Grochol z serialu "Przepisu na życie" przygotowali dania dodające animuszu i wigoru, w sam raz dla tegorocznych maturzystów. Wszystko to pod okiem mistrza Andrzeja Polana.
Wspólnie w jednej kuchni - Andrzej Polan, Monika Mrozwska z mężem Maćkiem oraz ich wyjątkowi goście - osoby niewidome. Wszyscy razem gotowali, odkrywając smaki w ciemności.
Aleksandra nie boi się odważnych, rozbieranych scen oraz nowych wyzwań. Zrobiło się o niej głośno za sprawą jej udziału w filmie „Big love”. Aleksandra wystąpiła także w teledysku zespołu Behemoth. Prowadzi w Internecie bloga kulinarno – filmowego. Kocha wszelkiego rodzaju sery. A w naszej kuchni przygotowała puszyste omlety pod okiem mistrza Andrzeja Polana.
Mistrz Andrzej Polan zdradza swój przepis na najlepsze na świecie pączki. Najważniejsze, jeżeli chodzi o pączki, jest ciasto. Jak je zrobić? Jaką konfiturę dodać do pączków - wiśniową czy z owoców cytrusowych? Dziś Tłusty Czwartek, dlatego do woli możecie rozsmakowywać się w pączkach!
Mistrz kontra uczniowie, czyli szef kuchni i mentor Andrzej Polan kontra zwycięzcy pierwszej i drugiej edycji konkursu „Gotuj o wszystko”. Anna Starmach, Piotr Kucharski i Andrzej Polan spotkali się w kuchni Dzień Dobry TVN, by stoczyć kulinarny pojedynek. Do dyspozycji mieli te same składniki, z których musieli przygotować trzydaniowe menu, składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Ich pracę ocenili wybredni jurorzy: Maciej Nowak i Katarzyna Bosacka.
Mistrz Andrzej Polan poleca zdrowe, domowe kanapki z kurczakiem i ananasem oraz rybą i fasolą. Jakie są Wasze ulubione kanapki?
Mistrz Andrzej Polan poleca żeberka po węgiersku, w kiszonej kapuście i żeberka z czekoladą i gorącymi malinami.
Wypróbujcie przepisów mistrza Andrzeja Polana! Przekonajcie się, że naleśniki mogą mieć bardzo oryginalne smaki, jeżeli przygotuje się je z kaczką, kapustą i miodem lub z serem i boczkiem. A jakie są Twoje ulubione naleśniki?
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan zaprezentował przepisy na ciekawe dania ziemniaczane.
Makaroniki, ruloniki, babeczki, czyli małe, pyszne i w sam raz na sylwestrowy deser. W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Andrzej Polan tym razem na słodko!
Zanim na niebie pojawi się pierwsza gwiazdka i da sygnał, że można już siadać do wigilijnej kolacji warto posłuchać rad Andrzeja Polana, który pomagał naszym widzom w świątecznych sytuacjach awaryjnych. Co zrobić, aby pierogi się nie rozpadały? Tego dowiesz się tylko u nas!
Mistrz Andrzej Polan poleca na święta ciasto czekoladowe zwinięte w rulon, chrupiące miseczki z bakaliami i chałwą oraz świąteczne ciasto z gór. Koniecznie wypróbujcie przepisów Andrzeja Polana.
Migdały, pomimo dość znacznej zawartości tłuszczu, powinny znaleźć się w naszej codziennej diecie. Są nieocenionych źródłem wapnia, błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaproponował migdały w wersji na słodko!
Kucharz Andrzej Polan i jego mali pomocnicy przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN: maślane croissanty, ślimaczki i szlafroczki, czekoladę w szlafroku oraz ślimaczki z budyniem i rodzynkami. Zapraszamy na mikołajkowe gotowanie z mistrzem Polanem!
Włoskie bolognese do wszystkiego... a u Andrzeja Polana w pierożkach, ragu warzywne, confit z kurczaka...Wypróbuj przepisów mistrza Polana!
Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN ciasteczka, które możemy serwować razem z kawą.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN dominowała czekolada!
Mistrz Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN: wątróbkę drobiową z konfiturą z cebuli czerwonej, malin i porto, serniczki z patelni z konfiturą gruszkową oraz eklerki z konfiturą z mango i kremem herbacianym. Place lizać!
Mistrz Andrzej Polan przygotował potrawy, które cię rozgrzeją i poprawią twoją odporność. Skorzystaj z przepisów mistrza i przygotuj ravioli z dynią i chrzanem, kurczaka z rozgrzewającym trio: papryką, chilli i czosnkiem oraz pyszny rosół!
Andrzej Polan zaprezentował w Dzień Dobry TVN potrawy kuchni węgierskiej. Czy będzie Ci smakowało leczo z Węgier i zacierki z boczkiem i tort Dobosza?
Monika Adaszkiewicz, jak sama o sobie mówi, jest wielką pasjonatką gotowania, dlatego zgłosiła się do "Rodzinnego gotowania z Kucharkiem". Do studia Dzień Dobry TVN przyszła ze swoim 6-letnim synem, by pod okiem mistrza Andrzeja Polana przygotować zupę z fasoli i kurek oraz...
Podczas tradycyjnej polskiej Wigilii nie może zabraknąć śledzi, czerwonego barszczu, pierogów czy świątecznych słodkości. W kuchni Dzień Dobry TVN ich nie zabraknie. Mistrz smaku Andrzej Polan przygotował dziś swoją autorską wigilijną wieczerzę: śledzie w curry, oleju i musztardzie, czerwony barszcz, ciasto na pierogi, a na deser mus z mleczka makowego z morelami w amaretto. Smacznego!