To już ostatni moment na wykorzystanie grzybów. Andrzej Polan ma na nie sposób. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dorsza w gąskach, kanie w zupie, kurki brązowe smażone z jaśkiem w śmietanie, a także rydze i szmaciak z faszerowanymi ziemniakami.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN królowały winogrona.
Lato to sezon na warzywa. O tym, że można je przyrządzać na wiele sposób, przekonuje w naszej kuchni Andrzej Polan. Zobacz, jak przygotowuje kotlety z bobu i zielonego groszku, podpłomyk à la calzone oraz spaghetti warzywne.
Zastanawiasz się, co przygotować na obiad lub przekąskę. Poznaj przepisy Andrzeja Polana na paprykę faszerowaną kaszą, kotleciki drobiowe w pomidorach i michę warzyw z kremowym sosem.
Piątek trzynastego wcale nie musi być zły. My postanowimy go Państwu odczarować. A w zasadzie zrobi to Andrzej Polan w swojej słonecznej kuchni, który przygotował dla nas: ciasto drożdżowe z kukurydzą, kurczakiem i serem, schab i sernik z morelami.
Lato trwa w najlepsze. Razem z nim cieszymy się sezonem na warzywa i owoce, z których można przygotować przepyszne dania. Warto brać je pod uwagę planując menu - są nie tylko zdrowe, ale też bardzo smaczne, dzięki czemu można z nich stworzyć wyjątkowe posiłki. Zobaczcie propozycje Andrzeja Polana na letnie, wakacyjne potrawy.
Serowy akcent to idealny dodatek do różnych posiłków, zarówno obiadu, kolacji czy grilla z przyjaciółmi. Udowodnił to w kuchni Dzień Dobry Wakacje Andrzej Polan. Przygotował dla nas młode buraki z wiśniami i serem Apetina, kopytka bazyliowe ze smażonymi pomidorami i serem Apetina, a także sałatkę z cukinii, arbuza i moreli z serem Apetina.
Andrzej Polan od lat spotyka się z widzami w kuchni Dzień Dobry TVN. W programie Kulisy Sławy opowie m.in. o tym jak powstają znakomite dania w trakcie programu na żywo. Najbliżsi jednego z najpopularniejszych kucharzy w Polsce zdradzą także dotąd nieznane fakty o nim.
Andrzej Polan ma wokół siebie wielu wspaniałych ludzi. Przyjaciele mówią o nim, że jest "po prostu dobrym człowiekiem". Jego przepisy wzbudzają zachwyt czytelników Dzień Dobry TVN, bo widać, że gotuje z pasją i miłością. Nie wstydzi się też przyznać do problemów. "Pandemia zabiła mnie, zupełnie nie wstydzę się tego, że chodzę na regularne spotkania i leczę się u psychiatry" - wyjawił w niedzielnym odcinku Uwagi! Kulisy sławy.
Wuzetka z "Misia", krem sułtański z "Dziewczyn do wzięcia", ogórki z miodem z "Panien z Wilka", indyk z "Przyjaciół", strudel z jabłkami i śmietaną z "Bękartów wojny". Dania z kultowych filmów i seriali przygotowuje w naszej kuchni Andrzej Polan. Sprawdź jego niezwykłe przepisy.
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Andrzej Polan przygotowuje wyjątkowe letnie dania, w których głównym składnikiem jest ser. Zobacz jego przepisy na wakacyjną sałatkę z brzoskwiń, nektaryn i moreli z chrupiącymi chipsami z sera, filet z kurczaka zapiekany z serem, sałatka z avocado, arbuzem i pomidorami oraz młode warzywa z pieca z sosem serowym.
Młode ziemniaki mogą być bazą pysznych i sycących dań od rana do wieczora. Swoimi przepisami na potrawy z tych warzyw dzieli się Andrzej Polan. Zobacz, jak robi jajecznicę na dzień po ciężkiej nocy, drakę z młodego ziemniaka, młode ziemniaki w liściach warzyw i racucha z borówkami w truskawkach.
Bita śmietana dodawana jest do ciast czy deserów. Mimo, że jej przygotowanie jest bardzo proste, to nie zawsze wychodzi idealna. Jakich błędów nie popełniać i jak zrobić doskonałą bitą śmietanę? Swoimi sprawdzonymi patentami podzielił się z nami Andrzej Polan, kucharz.
Olej rzepakowy ma korzystny wpływ na nasze zdrowie. Na jego bazie Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN: szparagi z majonezem jabłkowym, kruszonką i serem, chłodnik z ogórka małosolnego z małymi smażonymi racuszkami, a także wiosenną patelnię warzyw.
W maju czuć zapach wiosny nawet w kuchni. Udowadnia to Andrzej Polan, który w Dzień Dobry TVN zaprezentował przepisy na swoje majowe dania. Sprawdźcie, jak przygotować botwinkę ze szczawiem, "zapieksę z dziadoską jajecznicą", roladę z indyka i inne potrawy naszego mistrza kuchni.
Jeśli w kuchni pojawiły się nowalijki, to oznacza tylko jedno - na talerzach zawita wiosna w pełni. Co można przygotować z wiosennych warzyw? Jak je przechowywać, aby jak najdłużej utrzymały świeżość? W kuchni Dzień Dobry TVN na te pytania odpowiada Andrzej Polan. Oto jego przepisy na dania z nowalijek.
Wypieki nie muszą być słodkie, mogą być także wytrawne. Udowodnił to Andrzej Polan, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował takie pyszności jak: wytrawny keks z mięsa, tarta z porami i białą kiełbasą, a także babeczki ziemniaczane z chrzanem i grzybami.
Domowy makaron z pulpetami i brokułami, zielona zupa ziemniaczana z jajkiem oraz rolada biszkoptowa miętowa z jabłkami. W naszej wiosennej kuchni szefuje dziś Andrzej Polan. Poznaj jego niezwykłe przepisy.
Twardy, długodojrzewający ser to świetny pomysł zarówno na przekąskę, jak i dodatek do dań śniadaniowych, lunchu czy kolacji. Swoje przepisy na potrawy z tym smacznym dodatkiem zdradził w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.
Marzy ci się pyszny pieczony kurczak? Poznaj przepisy Andrzeja Polana na kurczę nadziewane według tradycyjnego przepisu, kurczaka pieczonego z ziemniakami oraz na krem z selera ze smażoną gruszką, serem pleśniowym i pieczonymi udkami. Pomysł na obiad gotowy! Sekretem na pyszne danie jest dobrej jakości drób.
Bezowe szaleństwo panuje w kuchni Dzień Dobry TVN. By osłodzić początek weekendu na warsztat bierzemy królową wśród deserów, czyli bezę. Jak długo ją piec? Jakich składników potrzebujemy? Swoimi sposobami na bezę idealną podzielił się niezawodny Andrzej Polan.
Słoneczna tarta z musem z dyni i suchą krakowską, okrągły comber czekoladowy i bukiet czerwonych róż - to dania, które na pewno poprawią nam humor w Blue Monday. W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje Andrzej Polan.
Z boczniaków i papryki, węgierski albo z warzyw i kaszy jaglanej. Gulasz można zaserwować na wiele sposobów. W Dniu Pikantnych Potraw Andrzej Polan stawia na wyraziste smaki i rozgrzewające dania. Zobacz, jak przyrządza je w naszej kuchni.
W kuchni Dzień Dobry TVN połączyliśmy przyjemne z pożytecznym. Na stanowisku: Andrzej Polan i jego przepisy na sylwestrowe przekąski "na raz do buzi" i Angelika Gumkowska z garścią porad na temat kosmetyków, które można samodzielnie zrobić w domu.
Kuchnia jesienna i świąteczna jest bogata w orzechowy smak i zapach. Smażony seler i jabłko, drożdżowe ciasto z gruszkami, rożki z kremem czekoladowym - proste, ale efektowne dania z wykorzystaniem orzechów przygotowuje dla nas Andrzej Polan.
Przygotowania do świąt to moc smaków i zapachów. Poznaj przepisy Andrzeja Polana, które wypełnią Twój dom pysznymi, bożonarodzeniowymi aromatami!
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowuje rolady. Co powiecie na roladę makaronową, roladę ziemniaczaną i roladę szpinakową? Takie danie możecie zaserwować podczas kameralnego spotkania rodzinnego i na hucznej imprezie.
Ponczowe makowe z pomarańczami i miodem, rolada makowa i krem z kajmaku, smażone mandarynki i makowe zawijańce (strucle) w różnej formie – takie pyszne słodkości przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan.
Nie masz pomysłu na obiad? Skorzystaj z prostych i ciekawych pomysłów Andrzeja Polana. Zobacz, jak przygotować paellę z kurczakiem i królikiem, szarpaną wieprzowinę oraz ciasto bujane.
Wiecie, że wielu osób nie stać nawet na jedno ciepłe danie w ciągu dnia? Przez pandemię m.in. seniorzy czy dzieci z ubogich rodzin zostali odcięci od posiłków w jadłodajniach czy szkolnych stołówkach. Koronawirus nie odpuszcza również restauratorom, którzy kolejnego zamknięcia lokali mogą nie przetrwać. Dlatego powraca akcja #TVNpomagajmysobie i łączymy walczące o przetrwanie restauracje w całej Polsce z najuboższymi potrzebującymi wsparcia w formie ciepłego posiłku..