Paulina Papierska to zwyciężczyni 1 edycji „Top model”. W kuchni Dzień Dobry TVN, w asyście Andrzeja Polana, przygotowała: białe tortellini z zieloną soczewicą, dynią i jogurtem, krokieciki ziemniaczane z białą kiełbasą i jajkami w koszulce, ser smażony z pomidorami i majonezem bazyliowym.
Motywem przewodnim w kuchni Andrzeja Polana było mleko, ale nie tylko krowie. Dla osób uczulonych na laktozę przygotował także mleko ryżowe i migdałowe. Udowodnił również, że mleko da się połączyć z mięsem, a dokładnie z łopatką wieprzową. Ponadto na stole pojawiały się: mleczne risotto z owocami oraz kiwi, banan, pomelo z kruszonką owsianą, orzechami pekan i jogurtem. Smacznego!
Owoce najczęściej znajdują zastosowanie w deserach. Jednak wspaniale komponują się z mięsem i serami. W studiu Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował: udka kurczaka w oliwie, sałatkę z cytrusów, serowe ptysie z jabłkami i chipsami z szynki suszonej i szałwii oraz maślankową panna cottę z czarną porzeczką.
Andrzej Polan, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotował ciasto marchewkowe idealne ze szklanką soku pomarańczowego oraz pieczone placki z cebulą i makiem idealne ze szklanką soku pomidorowego. Towarzyszyła mu Joanna Koroniewska, ambasadorka akcji "5 porcji zdrowia".
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania, których głównym składnikiem była żurawina. Tarta z fety, żurawiny i z orzechów, karkówka z dynią i żurawiną, krem z buraka z żurawiną i jogurtem chrzanowym oraz ciastka kruche z żurawiną i cytryną. Smacznego!
Pod czujnym okiem profesora - Andrzeja Polana, Marcin Prokop uczył się gotować. Jak poradził sobie z karpiem i sernikiem?
Co Andrzej Polan odkrył na norweskiej wyspie skarbów? Co pysznego można złowić w Morzu Północnym? Jak ogołocono miejscową chłodnię? Jak wygląda rajski ogród w Norwegii?
Święta już tuż, tuż! Nie wiecie, jak udekorować świąteczny stół i co zrobić, żeby makowiec nie pękał? Zapraszamy do naszego pogotowia świątecznego!
Anna Starmach, Piotr Kucharski, Andrzej Polan i Maciej Szaciłło przygotowują dla Was w jubileuszowym, 2000 odcinku programu, słodkie i słone przekąski: marcepanowe kulki i popcorn w słodko-słonym karmelu, trufle czekoladowe, kruche ciasteczka i tatar z suszonych pomidorów, ogórka kwaszonego, podany na małych okrągłych pumperniklach z kiełkami. Zapraszamy na róg ul. Marszałkowskiej i Hożej w Warszawie! :)
4,80 dziennie - tyle wydaje na żywienie jednego więźnia. Pan Rafał został okrzyknięty więzienną Magdą Gessler. Andrzej Polan, zza krat, przyglądał się kuchni Rafała Nowaczyka, który jest szefem kuchni Zakładu Karnego we Włocławku. Jak wygląda jego menu, czy jest smaczne i zdrowe? Jak wygląda zaplecze kuchenne w więzieniu? Czy w kuchni używa się ostrych narzędzi?
Przez media okrzyknięta posiadaczką najdłuższych nóg w Polsce. Najważniejsze są dla niej jej córeczki, bliźniaczki, które uwielbiają występować w telewizji i rosną na prawdziwe gwiazdy. W kuchni Dzień Dobry TVN Aleksandra Woźniak razem z Anią i Julią przygotowały... kanapki!
Anelli, bigoli, bucatini, capelli d'angelo, conchiglie, coqulliettes, cresti di galli, fusilli. To nie nazwy marek włoskich samochodów, ale mniej znane rodzaje makaronów. Andrzej Polan, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotował bardziej popularne rodzaje makaronów.
Szczupak wskoczył do piekarnika, a jesiotr zatopił się w śmietanie. Zobaczcie, co z tego wyszło i skorzystajcie z przepisów Andrzeja Polana na: szczupaka pieczonego z kolorowymi paprykami, sandacza z ziemniakami i borowikami i jesiotra duszonego w ogórkach kiszonych i suszonych śliwkach! Która z tych ryb jest najłatwiejsza w przygotowaniu?
Skorzystajcie z przepisów Andrzeja Polana na: rosół z gąsek, purée ziemniaczane, królika duszonego, soczewicę z winogronami i purée z dyni oraz ciasto biszkoptowe z jabłkami, kogel-mogel z procentami. Smacznego!
W „MasteChefie” gotowała bycze jądra, dziś w kuchni dzień Dobry TVN popcorn w czekoladzie, praliny z orzechami włoskimi i morelami oraz szybki torcik czekoladowy. Diana Volokhova, w towarzystwie Anny Starmach osiągnęła szczyt słodkości!
Już jutro startujemy z akcją "5 porcji zdrowia". W naszej kuchni Joanna Koroniewska i Andrzej Polan będą radzić, jak przygotować zdrowe śniadanie, by znalazły się w nim warzywa, owoce lub szklanka soku.
Andrzej Polan uwielbia kuchnię polską i chętnie gotuje polskie potrawy. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował schab z kaszanką, jabłka w kminku i ziemniaki z chrzanem, a także suma z sosem z ogórka kiszonego i borowikami oraz ciasto śliwkowe. No co macie największą ochotę? :)
Andrzej Polan tym razem postawił na gruszki. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował napój z selera i gruszek, zupę z papryki z gruszkami i cukinią, łososia, puree z selera i gruszki oraz kruchą gruszkę. A Wy, w jakiej formie najbardziej lubicie ten owoc?
Węgierki, renklody, mirabelki i uleny. Bogate w błonnik. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania z dodatkiem śliwek. Skorzystajcie z jego przepisów!
Jak udowadnia nasz gość- joga wcale nie musi być tylko poważną kontemplacją. W trakcie ćwiczeń można się dobrze bawić, a nawet "pękać" ze śmiechu. W studiu Dzień Dobry TVN gościem był certyfikowany jogin śmiechu Piotr Bielski oraz psycholog Miłosz Brzeziński. Jak pokonać pourlopowy stres?
Musujące truskawki, płomienne zauroczenie i szampańska - to kawy mrożone, które mistrz Andrzej Polan przygotował specjalnie dla prowadzącej Dzień Dobry Wakacje Agnieszki Szulim. Jak jej smakowały? Skorzystajcie z przepisów Andrzeja Polana na naszej stronie www.
Przystojni, opaleni i wysportowani. Tym razem na plaży w Darłowie Olivier spotkał się z Przemkiem Cypryańskim. Co skusiło ich na ten spacer po gorącym nadmorskim piasku?
Miniony weekend był bardzo udany dla polskich rajdowców! Załoga LOTTO TEAM, Krzysztof Hołowczyc i jego uczeń – Martin Kaczmarski dostali się do pierwszej piątki IV rundy Międzynarodowego Pucharu Świata FIA w Rajdach Cross-Country. Co o swoim uczniu sądzi nauczyciel? Czy z tej współpracy będzie chleb? W studiu Dzień Dobry Wakacje opowiedzieli o wspólnej pasji i przeżyciach.
Dziś w TVN Cafe Andrzej Polan przygotował, na specjalne życzenie Doroty Wellman, mrożoną kawę miętową! Jak zrobić mocną, chłodną, zieloną kawę? Zobaczcie!
Dziś od samego rana w Cafe TVN urzędował Andrzej Polan. Zobaczcie jego propozycje na upalne, letnie dni. Czy Dorocie Wellman smakowała mrożona kawa?
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania idealne na upały, bo podczas kanikuły jeść się nie chce, a jeść się musi:) Zapraszamy na zimne zupy i ciepłe kąski. Skorzystajcie z przepisów Andrzeja na naszej stronie!
W kuchni Dzień Dobry TVNM same dziwy! Ptyś z Francuzem, PanCAKE i Andrzej Polan, który do ciasta dodał - uwaga - majonez. Czym się "zaciąga" Andrzej Polan? :) Skorzystajcie z przepisów naszego kulinarnego mistrza!
Jej rodzina pochodzi ze wschodniej Polski, dlatego też Kasia Glinka, z pomocą Andrzeja Polana, przygotowała kilka dań charakterystycznych dla kresów wschodnich. Pycha!
Na śniadanie kucharz Andrzej Polan poleca owocowe crunchy, a na obiad gołąbki w sosie chrzanowym. Skorzystajcie z jego przepisów także na: smoothie z soku z brzozy, bananów i truskawek oraz kurczaka z sałatką z rabarbaru i truskawek. Polecamy!
W naszej kuchni Andrzej Polan i wielbicielka regionalnych smaków Viola Kołakowska. Pochodzi ze Śląska.. Aktorka zdradziła nam, jakie są smaki jej dzieciństwa. Jakie potrawy wspomina najsmaczniej?