W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy z sezonowych śliwek węgierek. Na naszym stole pojawiły się śliwki, ale w nieoczywistej odsłonie. Co powiecie na węgierki z serem pleśniowym w boczku, śliwkowe powidła z oscypkiem czy tartę do góry nogami?
Korzystając z końcówki sezonu pomidorowego, Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne suszone pomidory, sos pomidorowy idealny do makaronów i mięsa, grzanki z pomidorami, malinami i miodem, krokiety z kaszy z grzybami do sosu pomidorowego i pomidory kolorowe z makaronem maślanym. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry Wakacje Andrzej Polan przygotował letnie smaki. Na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: serowe knedle z jagodami i waniliową śmietanką, chłodnik z ogórka małosolnego z tłuczonymi ziemniakami, jabłkami i wędzonym dorszem oraz koszyczki z ciasta ptysiowego z bitą śmietaną i jagodami.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Andrzeja Polana, który poprzez przygotowane potrawy zaprosił nas do polskich kurortów. Co powiecie na czekoladowe gofry, bundz z sałatką z brzoskwiń czy świeżą, bałtycką rybkę z sałatką z kiszonych warzyw?
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN rozpoczął sezon na kurki. Kucharz przygotował m.in.: kurki z pęczakiem i szczawiem, kurki z bobem w śmietanie na chrupiącej tortilli oraz kurki w cieście drożdżowym z kurczakiem i serem. Kto ma ochotę? Skorzystajcie z naszych przepisów!
Nie od dziś wiadomo, że warzywa są bardzo zdrowe. I to właśnie z nich skorzystał Andrzej Polan przygotowując w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne dania. Na stole pojawiły się: smażony kalafior z porzeczką, sałatą rzymską i boczkiem, smażone warzywa z sosem musztardowym i polędwicą wieprzową oraz gulasz ziemniaczany z pstrągiem w soli.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował słodkie desery na długi weekend. Na naszym stole nie mogło zabraknąć truskawek ani rabarbaru. Andrzej wyczarował z nich prawdziwe cuda :) Co powiecie na truskawki zapiekane w koglu moglu, brzoskwinie z bezą na ciepło, szachownicę z rabarbaru i ciasta francuskiego, czy chrupiące ciasto drożdżowe z truskawkami i rabarbarem? Pychota!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował tradycyjny polski obiad składający się z przystawki, zupy, dania głównego i deseru. Na naszym stole pojawiły się takie potrawy jak: zapiekanki ze szpinakiem, pieczarkami i serem, zupa ziemniaczana ze szczawiem i wędzonym pstrągiem, szyncle z sałatką z rzodkiewek oraz tarta z truskawkami.
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN ogłosił sezon na botwinkę. Kucharz przygotował pęczak z botwinką i serem dojrzewającym, kluseczki ziemniaczane z botwinką i serem oraz chłodnik z grzankami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował warzywa w śmietankowej oprawie. Na stole znalazły się: cukinia i chrupiące pieczywo, gołąbki z dorsza w sałacie rzymskiej z winogronami oraz strudel z rabarbarem i śmietanką waniliową.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan wziął na ruszt szparagi. Sezonowe warzywo przygotował w tradycyjny i niecodzienny sposób. Na naszym stole pojawiły się szparagi z karmelizowanymi w miodzie borówkami oraz curry ze szparagami. Spróbujecie? Polecamy!
Jak się najeść, ale się nie narobić? W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaproponował smaczne i łatwe w przygotowaniu potrawy. Kurczak ze szparagami, pieczona wieprzowina z ziemniakami lub makaron z pieczarkami. Te dania mogą być doskonałą alternatywą dla pieczonej kiełbasy z grilla :) Co Wy na to?
Andrzej Polan namawia, by co jakiś czas, każdy z nas własnoręcznie przygotował ciasto drożdżowe :) Na zachętę, proponuje ciasto drożdżowe na słodko oraz w wersji wytrawnej. Co powiecie na bułeczki drożdżowe z pieczonym serem i drożdżowe pulpety w sosie pomidorowym? Zobaczcie, co Andrzej "wyczarował" w naszej kuchni.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy ze szpinakiem w roli głównej. Co powiecie na soczystego indyka ze szpinakiem, tartę serową ze szpinakiem i truskawkami lub faszerowane szpinakiem i pieczarkami w miodzie kajzerki?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy, wykorzystując pierwsze wiosenne warzywa. Co powiecie na zupę krem z młodej kapusty z szynką, zapiekankę z młodych ziemniaków, dymki i jabłek oraz tort serowy z mango i truskawkami?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował smakołyki bazujące na cieście francuskim. Jak przygotować je samodzielnie w domu? Czy jest czasochłonne zajęcie? Z czym podawać ciasto? Andrzej proponuje nadzienia słodkie (budyń, czekoladę czy marmoladę) oraz na słono (z pomidorami i mozzarellą lub z kurczakiem, ziemniakami i groszkiem).
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował znane i lubiane tosty, ale w zupełnie nowej aranżacji. Co powiecie na tosty z kiełbasą i sosem curry, tosty z bundzem i smażonymi pomidorami lub rollsy z owocami i cynamonem?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował wielkanocne jaja nabite pieczarkami, koprem i gorczycą, struclę z jajem i białą kiełbasą, a na deser salami czekoladowe. Macie ochotę? Skorzystajcie z przepisów Andrzeja.
Dziś gośćmi w naszej kuchni byli: Andrzej Polan i ... śmietanka! Poznajcie i wypróbujcie koniecznie przepisy na: dorsza w śmietance z chrzanem i grzybami, ciasto czekoladowe z jabłkami i śmietanką oraz babeczki cytrynowe. Pyyyycha!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował propozycje na pyszną kolację. Nie zapominajmy, że to co jemy ma wpływ na jakość naszego snu. Andrzej zaproponował carpaccio z wołowiny, pstrąga w maśle, a na deser chrupiąca bezę.
W kuchni Dzień Dobry TVN dowodzi dziś Andrzej Polan. Kucharz przygotował uwielbiane przez wszystkich naleśniki, ale w nieoczywistej odsłonie. Co powiecie na naleśnikowego sękacza z gruszkami i słodkim sosem waniliowym oraz naleśniki z kaszanką i burakami? Są naprawdę dobre!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne potrawy z wykorzystaniem ziół. Pomagała mu dietetyczka Ania Jelonek. Co powiecie na koktajl z malin z melisą, granatem i smażoną chałką, eklerki z kremem lipowym lub kurczaka duszonego w szałwii i cytrynie? Brzmi smakowicie!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował tarty. Na naszym stole pojawiły się tarty w wersji wytrawnej - z cebulą, serem camembert i gruszką oraz tarta na słodko z konfiturą morelową.
Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN bułeczki drożdżowe z warzywami i boczkiem, pierożki z wiśniami i rybę z gruszkami. Andrzej wszystkie dania ugotował na parze. Smacznie i przede wszystkim zdrowo, dlatego polecamy Wam jego przepisy!
W kuchni Dzień Dobry TVN gotuje dziś Andrzej Polan. Według kucharza - łosoś może być alternatywą dla tradycyjnego wigilijnego karpia. Co o myślicie o tym, by smażoną rybę zastąpić pieczonym łososiem w cieście francuskim lub sosie grzybowym?
W kuchni Dzień Dobry TVN mistrz kuchni Andrzej Polan przygotował dania z łososiem w roli głównej. Mogliśmy skosztować: zupę kapuścianą z łososiem norweskim, kruche ciasto z łososiem oraz łososia norweskiego pieczonego w śmietanie. Było pysznie!
Zimowa dieta powinna obfitować w zdrowe dla organizmu składniki. Do naszego menu powinniśmy wpisać więcej warzyw, owoców, zdrowych tłuszczy. Ryby morskie doskonale się w tę dietę wpisują, gdyż zawierają kwasy Omega-3, które m.in zwiększają odporność organizmu, ale również mają korzystny wpływ na poprawę samopoczucia. w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował rozgrzewające dania z łososiem w roli głównej. Smacznego!
Gdybydzisiaj żył Bruce Lee, to obchodziłby właśnie swoje 75. urodziny. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN mistrz Andrzej Polan i Robert Moskwa – aktor, który od lat z wielkimi sukcesami trenuje karate - przygotowali dania kuchni chińskiej. Na stole pojawiły się: ryż po chińsku, kurczak na słodko oraz wieprzowina w warzywach i curry.
Program Dzień Dobry TVN od dekady gości w polskich domach. Pojawiły się w nim tysiące kulinarnych receptur. Książka "Pysznie i zdrowo od rana do wieczora" – to kilkadziesiąt przepisów na dania skomponowane z troską o zdrowie, przez znakomitych kreatorów smaków, m.in.: mistrza Andrzeja Polana i Piotra Kucharskiego oraz Beatę Śniechowską i Dominikę Wójciak – zwyciężczynie programu „MasterChef Polska”. Energetyczne śniadania, pożywne obiady, lekkostrawne kolacje i pyszne przekąski – w tej książce znajdziecie przepisy na wszystkie te dania. Polecamy ją Wam!
Andrzej Polan i Ewa Gawryluk przygotowali, w kuchni Dzień Dobry TVN, remedium na jesienne chłody! Zobaczcie ich przepisy na rozgrzewające dania z, bogatym w kwasy omega-3, łososiem norweskim! Znalazło się też coś dla mięsożerców! ;)