Kapusta, cebula, boczniaki - to podstawa prostych, jednogarnkowych dań, które z całą pewnością polubią jarosze. Zobacz, jak w naszej kuchni przyrządza je Andrzej Polan.
Świętuj Dzień Niepodległości i serwuj tradycyjne dania kuchni polskiej. Poznaj przepisy Andrzeja Polana na pieczoną gęś, rozgrzewający rosół, drożdżowe z mięsem. A co na deser? Oczywiście rogal Marcina.
Kopytka dyniowe z ostrą wołowiną, jajka w ostrej zupie chrzanowej z burakami, a także ciasto marchewkowe też na ostro z kawą inką, jabłkami i karmelem to dania kuchni polskiej. Przygotował je dla nas niezawodny Andrzej Polan.
Mając zaledwie kilka składników, jesteśmy w stanie przygotować pyszne i proste danie z makaronem. Udowodnił to Andrzej Polan, który upichcił dla nas spaghetti z ostrą kiełbasą, papryką i okruchami chleba, zapiekany makaron maślany z grzybami i pietruszką a także makaron z gruszkami i serem.
Sucha krakowska to iście polski smak. Do jakich potraw ją dodać, aby wydobyć z niej wszystko co najlepsze? Poznaj przepisy Andrzeja Polana.
Tort malagowy z winogronami i jabłkami. Brzmi wspaniale, wygląda imponująco, a smakuje jeszcze lepiej! Tort jubileuszowy na 15 lecie „Dzień Dobry TVN” przygotowuje dla nas Andrzej Polan. Sprawdź jego wypróbowany przepis.
Sezon na owoce w pełni. Andrzej Polan przygotował przepisy na desery z wykorzystaniem owoców późnego lata. Zobacz, jak przygotować: bezę ze śliwkami i czarnym bzem, gruszkę w czekoladzie i młodym laskowym, kruche miętowe z mirabelkami i brzoskwiniami.
Lubisz warzywno-owocowe lekkie potrawy? Przygotuj je w połączeniu z jogurtem lub śmietaną. Skorzystaj z pomysłów Andrzeja Polana na jogurtowe dressingi.
Zastanawiasz się, co przygotować na obiad? Z pomocą przychodzi Andrzej Polan, który proponuje: sałatkę z chlebem, dorsza w młodych ziemniakach, warzywa z chrzanem, a na deser ciasto jogurtowe.
Jarzynowa na ciepło. Z młodej marchewki i brzoskwiń z różanym jogurtem. Z głąba kapusty ze skwarkami. Pierożkowa z truskawkami i arbuzem. To nietypowe, ale atrakcyjne sałatki, jakie proponuje Andrzej Polan. Zobacz, jak to robi.
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował kilka wersji tradycyjnej paschy. Andrzej zaproponował paschę stracciatellę z ciepłymi bakaliami, tropikalną z mango, a także paschę z majonezem i warzywami. Sprawdź, jak zrobić je w domu.
Wyjątkowe przepisy na pizzę. Co powiecie na pizzę gryczaną z burakami, wołowiną i kiszonymi ogórkami lub na pizzę z jarmużem, papryką i boczniakami? Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN świętowaliśmy Międzynarodowy Dzień Pizzy. Andrzej Polan udowodnił, że pizza niejedno ma imię :)
Co zjeść w Andrzejki? W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował przekąski idealne na przyjęcie andrzejkowe. Tym razem proponuje miskę z francuskiego ciasta, gulasz i tort ptysiowy z karmelem. Sprawdź przepisy.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na burakach. Poznajcie przepisy!
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania bazujące na gruszce, na słodko i w wersji wytrawnej. Co powiecie na tacos z gruszką, serami i boczkiem, a na deser na tartę gruszkową z marcepanem?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował kluski śląskie. Co powiecie na kluski z dynią soczewicą i jogurtem lub z wołowiną i ogórkiem kiszonym?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan odmienia oblicze placków ziemniaczanych. Co powiecie na placki ziemniaczane z twarogiem, jabłkami prażonymi i kruszonką z boczku lub placek ziemniaczany z chrzanem, brusznicą z miodem, serem z gór? Brzmi pysznie! :)
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował wariacje na temat naleśników. Co powiecie na naleśniki rustykalne oraz naleśnikowy tort z pleśniowymi serami i śliwkami?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na serach pleśniowych. Co powiecie na camembert w chrupiącym karmelu i młodych laskowych, camembert w miodzie, z figami, żurawiną i aronią, krem z kukurydzy z serem, śliwkami i suszoną szynką, gorące buraki z pieca, pomelo, granat, ser kozi. Na deser Andrzej proponuje drożdżowe z gruszką, serem, szpinakiem i szałwią. Pycha!
W dzisiejszej kuchni króluje Andrzej Polan, który przygotował potrawy bazujące na dyni. Wyróżniamy kilka rodzajów dyni. Czy różnią się one smakiem? Co powiecie na racuchy dyniowe, indyka z dynią i figami oraz zupę dyniową z boczkiem?
Projekt Plaża stacjonuje dziś w Darłówku, gdzie Olivier Janiak spotkał się z Andrzejem Polanem. Kucharz przygotował pyszne i sycące śniadanie bazujące na kabanosach. Lubicie?
Nad Wisłą, w pięknych okolicznościach przyrody, Kinga Burzyńska grilluje z mistrzem Andrzejem Polanem. A skoro o grillowaniu mowa, to nie mogło oczywiście zabraknąć pysznej kiełbasy. Zobaczcie, jak ją przygotować.
Andrzej Polan otworzył sezon na młodą kapustę. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował niekonwencjonalne potrawy bazujące na młodej kapuście. Co powiecie na nadziewaną młodą kapustę lub kopytka z młodą kapustą?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na zdrowej, zielonej roszponce. Co powiecie na krem z roszponki i kurczaka z sosem serowym z roszponką i mango z makiem?
Choć dziś piątek to Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował śniadanie już na niedzielę ;) Tego dnia, nigdzie się nie spiesząc, możemy delektować się pysznym śniadaniem w łóżku :) Co powiecie na obwarzanki z masłem miodowym i świeżymi ogórkami, jajecznicę z chrzanem i grzankami oraz mus z papai z białą czekoladą?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na sałacie masłowej. Co powiecie na kimchi z zielonej sałaty, zupę z zielonej sałaty oraz maślankową pannę cottę z zieloną sałatą i jabłkiem? Oryginalnie, prawda? :)
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy dziś Andrzeja Polana oraz Szymona Czerwińskiego, byłego uczestnika programu MasterChef. Szymon właśnie wrócił z warsztatów w prestiżowej, paryskiej szkole Le Cordon Bleu. Czego się tam nauczył? W naszej kuchni Andrzej i Szymon przygotowali wielkanocne słodkości, ale nie tylko. Co powiecie na babę z 96 jaj, francuskie ciasto opera lub sernik nowojorski?
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował białą kiełbasę, ale w niestandardowy sposób. Co powiecie na pieczoną kiełbasę w zalewie maślano-miodowo-musztardowej lub na białą kiełbasę w cieście? Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN dowodził dziś Andrzej Polan, który przygotował dla nas słodkości, ale w dość nieoczywistym wydaniu. Co powiecie na blok czekoladowy, ale z pieczoną papryką lub sernik na zimno z siemieniem lnianym?