Doskonale zorganizowana i poukładana pani domu, matka, żona, ale także rozpoznawalna aktorka, która jeszcze znajduje czas na realizacje swoich pasji. Aby osiągnąć tę harmonię musiała ponieść wiele wyrzeczeń. W Dzień Dobry TVN zdradziła kilka ze swoich tajemnic.
Problemy z rejestracją wyznań mają czciciele Latającego Potwora Spaghetti. Ich Bóg objawił im się w postaci makaronu. Czy ich "kościół" to żart czy może nowe wyznanie w niczym nie ustępujące innym? W studiu Dzień Dobry TVN gośćmi byli: Piotr Choiński przedstawiciel wyznawców Latającego Potwora Spaghetti oraz filozof, teolog i publicysta Tadeusz Bartoś.
Mafijne klopsiki, tiramisu, krewetki i bruschetty - czyli prawdziwie włoskie smaki w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował: Tomek Woźniak
W kuchni Dzień Dobry TVN urzędowały dziś dwie Renaty: ekomama Reni Jusis i Renata Rusnak, szefowa zdrowej kuchni opartej na roślinach. W trzy godziny przygotowały dwanaście ekologicznych potraw na wigilijny stół. Skorzystajcie z ich przepisów!
W zasadzie rosół, ale nie do końca. Tłusta wołowina i dwa rodzaje makaronu. Bardzo popularna w Warszawie. Podróżnik kulinarny Maciej Nowak zaprezentował skarby kuchni azjatyckiej. Czy w Polsce można przyrządzić tradycyjną zupę pho i czy to prawda, że raz spróbowana uzależnia?
Masowo używany w kuchni włoskiej, ale przebojem zdobył także nasze polskie stoły. Pasuje właściwie do wszystkiego - do mięsa, warzyw, sera. Możemy podawać go zarówno na słodko jak i na słono. Zboże idealne? Okazuje się, że tak.
Penne, farfalle, spaghetti. Z mięsem, tuńczykiem, serem lub z warzywami. Maciej Szaciłło, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował makarony w kilku wersjach - świderki z warzywami oraz z suszonymi grzybami i sałatkę makaronową. A Wy jakie danie makaronowe lubicie najbardziej?
W kuchni Dzień Dobry Wakacje rządziła dziś Katarzyna Dowbor, której w gotowaniu pomagała córka Maria Dowbor-Baczyńska. Dziennikarka wyznała, że do czasu narodzin córki nigdy nawet "nie zamieszała w żadnym garnku", ale dla Marysi nauczyła się gotować i coraz bardziej jej się to podoba. Katarzyna Dowbor kocha włoską kuchnię, dlatego zaserowała nam farfale z gorgonzolą i spaghetti bolognese - dania smaczne i proste w przygotowaniu!
Yayoi Kusama to japońska rzeźbiarka, malarka, pisarka, aktywistka polityczna i performerka. Słynie z niebanalnego wykorzystywania zwykłych kropek. To jej obrazami inspirowała się w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach.
W kuchni Dzień Dobry TVN Monika i Maciej przedstawili dziś przepisy na makarony z pysznymi sosami. Sprawdźcie czy, któraś propozycja trafiła w wasz gust?
Szef Kuchni Tomasz Woźniak specjalizuje się - uwaga - tuningowaniu potraw! Dla Was w naszej kuchni przygotował zupę pomidorową, ekspresowy sernik z mango, makaron z krewetkami i chrupiące warzywa z kozim serem.
Ravioli, penne, lasagne, gnocchi, gnocchetti, farfalle, farfalline, farfalloni, cannelloni. Kochają go Włosi, a najstarszy znaleziono w Chinach. W kuchni Dzień Dobry TVN kucharz i, jak mówi Marcin Prokop, czarnoksiężnik Andrzej Polan proponuje makarony w nowych odsłonach!
Po aferze solnej mamy kolejną aferę spożywczą. W suszu jajecznym produkowanym pod Kaliszem były bakterie chorobotwórcze. Ten susz dostał się do majonezu, makaronów do ciast i innych wyrobów, w których się go stosuje. Czy takie produkty mogą nam zaszkodzić? O to zapytaliśmy dr. Pawła Grzesiowskiego z Instytutu Profilaktyki Zakażeń.
W kuchni Dzień Dobry TVN, za sprawą Moniki Mrozowskiej i jej męża Macieja, królowała dziś soczewica. jakie potrawy można z niej przygotować? Crostini z brązową soczewicą i ogórkiem kwaszonym, zapiekankę z czerwoną cebulą nadziewaną zieloną soczewicą i żółtym lazurem, makaron sojowy z kiełkami soczewicy i sosem teriyaki oraz kruche babeczki z twarożkiem i czarną soczewicą beluga.
Przygnębia Cię ponura jesień? Masz dość zimna i pluchy? Spróbuj naszej kuchni! Piotr Kucharski gwarantuje raj dla podniebienia i natychmiastową poprawę nastroju.