Materiał promocyjny

Jarmark świąteczny w Poznaniu. Idealne miejsce na weekendowy wypad

Boże Narodzenie tuż tuż! Trwa poznański jarmark świąteczny
Źródło: Dzień Dobry TVN
Dla spragnionych bożonarodzeniowego klimatu mamy dobrą wiadomość. W Poznaniu właśnie stanął jarmark świąteczny. Jakie atrakcje przygotowano dla odwiedzających? Sprawdziła to prezenterka pogody Dzień Dobry TVN Żaneta Rucińska.

Jarmark bożonarodzeniowy w Poznaniu

Tradycja jarmarków świątecznych powstała w Austrii i Niemczech, ale zakochały się w nich też inne europejskie kraje, w tym Polska. Jednym z miast, które zdecydowały się na organizację jarmarku bożonarodzeniowego jest Poznań. Prezenterka pogody Dzień Dobry TVN Żaneta Rucińska pojawiła się na Międzynarodowych Targach Poznańskich, by sprawdzić, jakie atrakcje przygotowano dla zwiedzających.

Swoją przygodę można rozpocząć od przetestowania lodowiska, natomiast ci, którzy nie przepadają za jazdą na łyżwach, powinni wybrać młyńskie koło. Jest też coś dla wielbicieli prac ręcznych, którzy mogą własnoręcznie przygotowywać świąteczne ozdoby.

Jarmark bożonarodzeniowy w Poznaniu, jakie są atrakcje?

Fotobudka, symulator lotu saniami czy wizyta w domu Gwiazdora - na poznańskim jarmarku można spędzić właściwie cały dzień, a nawet weekend. Po zabawie warto też coś zjeść. Żaneta Rucińska zdecydowała się na pyry z gzikiem. - Pyry, bo przecież w Wielkopolsce nikt nie mówi "ziemniaki" czy "kartofle" - przypomniała prezenterka pogody. - Oprócz tego w Poznaniu na kopytka mówi się szagówki, od krojenia "na szag" - dodała.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry Extra znajdziesz na platformie Player.pl.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana