Polska to nie tylko Monciak i Krupówki. W pierwszą podróż po Polsce Jakub wyruszył nad Dolinę Biebrzy. Na bagnach i torfowiskach Jakub Porada postanowił zażyć troszkę czystego powietrza z polskiej Amanzonii.
W kuchni Dzień Dobry TVN było wiosennie i zielono, a to za sprawą kapusty, szpinaku i szparagów, które odgrywały główne role w daniach przygotowanych przez Piotra Kucharskiego. Na stole pojawiły się: gołąbki z młodej kapusty, kapuśniak z młodej kapusty z pulpecikami, sałatka z młodych ziemniaków z grillowanymi szparagami i trójkolorowy placek.
Piotr Kucharski pokazał, jak przygotować domowe pesto. Wystarczy mieć w domu: bazylię, oliwę z oliwek, parmezan, sól, czosnek i orzeszki piniowe. To wcale nie jest takie trudne.
W kuchni Dzień Dobry TVN rządził Piotr Kucharski, który przygotował smaczne dania z kiełbasami: zieloną frittatę z kiełbasą jałowcową, capresse z kiełbasą krakowską i club sandwiches. Roberta Kantereit nie mógł oderwać od nich wzroku.
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dania, które można włożyć do piknikowego koszyka. Oto one: croissanty z serową jajecznicą, czosnkowe bagietki, wiosenne pikle, marynowane młode ziemniaczki, sałatka ze szparagów i ciasto rabarbarowo-kokosowe. Dowiecie się również, kto ukradł ser Doroty Wellman.
Jak się okazuje, kuchnia dla kulturystów to nie tylko jedno danie, na które składa się pierś z kurczaka, ryż i warzywa. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski i właściciel pierwszego w Polsce baru dla siłaczy Jakub Duszewski przygotowali także: zupę multiwitaminową, tortille żytnie: meksykańską, grecką, włoską oraz chudy sernik.
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował kilka swoich propozycji dań wielkanocnych: paszteciki z królika z pistacjami, bulion z królika, żurek na grzybowym wywarze, masło rzeżuchowe i babę rumową. Zobaczcie, co sprawiło, że Marcin Prokop lekko się otrząsnął.
Skorzystajcie z przepisów Piotra Kucharskiego, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował: roladki z indyka z młodymi warzywami, ciepłą sałatkę z ogórka, letnie warzywa z lekkim majonezem, botwinka na ostro z bryndzą i tordu z kiełbasą krakowską.
Aby zrobić w domu cukier waniliowy, nie trzeba wiele. Wystarczy: cukier, laska wanilii i oczywiście trochę chęci. Piotr Kucharski pokazuje, jak go zrobić krok po kroku.
Norweskie wyspy Lofoty słyną z wielu ryb, ale najbardziej z dorsza. Piotr Kucharski i Andrzej Polan wybrali się na połów dorsza u wybrzeży Norwegii. Jak im poszło? Cz coś złowili? Zobaczcie, jak suszy się dorsza, wytwarza się tran i jakie potrawy z dorsza przygotowali nasi kucharze.
Dwa żółtka, musztarda, sok z cytryny i ... Piotr Kucharski w kolejnej części cyklu Home made powiedział o tym, co jest jeszcze potrzebne do zrobienia domowego majonezu i jak go zrobić krok po kroku.
Nastała wiosna, a wraz z nią pojawiły się młode warzywa. Aby zachęcić do ich jedzenia, Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN lekkie i wiosenne dania: piklowaną sałatkę z rzodkiewek i ogórka, wiosenną rybę z ogórkiem i kuskusem, sałatkę z kaszy quinoa z soczewicą i fetą, a także zupę z grillowanych młodych warzyw. Pyszności!
Biała gorczyca, czarna gorczyca, ocet, woda, miód i sól - tych składników potrzebujecie do przygotowania domowej musztardy. Piotr Kucharski pokazuje w Dzień Dobry TVN, jak samemu przygotować musztardę. Lubicie musztardę? :)
Sery kozie nie są przez wszystkich lubiane ze względu na charakterystyczny zapach i smak. Dlatego Piotr Kucharski postanowił nas dzisiaj przekonać, że potrawy z koziego sera są naprawdę pyszne. Jak powiedział Piotr, wystarczy tylko do nich dorosnąć :) Oto co pojawiało się w dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN: pęczotto z burakami i kozim serem, wytrawny sernik z sera koziego z konfiturą z cebuli, kremowy serek z czosnkiem niedźwiedzim i granatem i sałatka z buraków i koziego sera.
Do przygotowania hummusu potrzebujecie: ciecierzycy, wody, pieprzu cayenne, słodkiej papryki, soli, tahini, oliwy, soku z cytryny oraz czosnku. Dużo składników, ale Piotr Kucharski - krok po kroku - wyjaśnia, co trzeba z nimi zrobić, aby powstał pyszny hummus.
W dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN w roli głównej wystąpiły ziemniaki. Piotr Kucharski przygotował z nich dania zasługujące na nagrodę. Na stole pojawiły się: zapiekanka Dauphinoise, pieczone ziemniaki, marynowane młode ziemniaczki, rozmarynowe ziemniaki z patelni, ziemniaki w mleku kokosowym. Skorzystajcie z przepisów na naszej stronie!
Pyszne i zdrowe śniadanie to dobry początek dnia każdego dziecka. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN zaproponował kilka dań, które możemy przygotować dla naszych pociech każdego poranka. Były więc: bułki z ziarnami, kasza jaglana na mleku kokosowym z bakaliami, omlet z warzywami, owsianka zapiekana i bezglutenowe ciasto mandarynkowe.
Mleko, cukier puder, czekolada gorzka, orzechy i masło - tak niewiele potrzeba, aby zrobić przepyszny krem czekoladowy według przepisu Piotra Kucharskiego.
Pączki, faworki i oponki - to dzisiaj w kuchni Dzień Dobry TVN wyczarował Piotr Kucharski. A to wszystko z okazji tłustego czwartku. Zapomnijmy więc dzisiaj o diecie i bierzmy się do jedzenia tych smakowitości! Smacznego! :)
Klasyczny sandwich na ciepło, bread and buter pudding, victoria sponge, coronation chicken i zapiekanka pasterska - to specjały kuchni brytyjskiej, które przygotowal w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski. Królowa Anglii byłaby zachwycona ich smakiem :)
Nie każdy lubi Walentynki. Do takich osób należy m.in Piotr Kucharski. Specjalnie dla osób, które podzielają jego uczucia przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy antywalentynkowe - burgera, krażki cebulowe i danie fasolowe. Dlaczego właśnie je wybrał? Sprawdźcie sami...
Dzisiaj w naszej kuchni Piotr Kucharski postanowił nakarmić smutnego ziemniaka. Przygotował dla niego potrawy z nabiału: wytrawne pierogi leniwe, kurczaka marynowanego w jogurcie i zupę na maślance. Przekonajcie się, jak smakuje zupa na maślance i sernik z kwaśną śmietaną? Życzymy smacznego!
Seler to niedoceniane warzywo o nadzwyczajnych właściwościach. Ma mało kalorii, przyspiesza trawienie, działa uspokajająco, moczopędnie i przeciwbólowo, wzmacnia układ odpornościowy i oczyszcza organizm z toksyn. Piotr Kucharski postanowił to zmienić, dlatego w naszej kuchni przygotował tym razem potrawy z selera: krem z selera ze smażoną kaszanką, zapiekankę z selera i orzechów, remoladę z selera z wędzoną makrelą oraz purée z selera z jarmużem i pieczenią z łopatki. Dlaczego, zdaniem Piotra Kucharskiego, seler nadaje się idealnie na zupę-krem?
Jeśli w ostatniej chwili nie masz czym poczęstować gości, a organizujesz w domu prywatkę - skorzystaj z naszych propozycji: krewetki z chipsami z glonów nori, piekielne skrzydełka, sałatka z pikli, twisty.
Dziś gotowaliśmy na wrocławskim rynku. W naszej otwartej kuchni urzędowali: Piotr Kucharski i Beata Śniechowska. Zobaczcie jakie potrawy przygotowali? :)
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował: krem z prażonego selera z salsą pietruszkowo-czosnkową, chlebek kukurydziany, domowy majonez oraz schabowe inaczej. Smacznego!