Szef kuchni skomentował popisy kulinarne jednego z internautów.
Za nami ostatni etap wielkiego show kulinarnego. Po zaciętej rywalizacji poznaliśmy pierwszego zwycięzcę polskiej edycji programu "MasterChef Nastolatki". Jury miało trudny orzech do zgryzienia, gdyż na tym etapie rywalizacji, wszyscy uczestnicy przygotowali fenomenalne dania. Kto z nich był najlepszy?
Jak je przyrządzić?
Na czym polega projekt "Stołówka na piątkę"?
"Jestem bardzo krytyczny dla ludzi".
W kuchni Dzień Dobry TVN gotowali Sebastian Olma i Iwo Minich, uczestnik MasterChef Nastolatki.
Idealnie sprawdzi się do domowego sushi.
Jak je przygotować?
Sprawdź, jak zrobić sałatkę z krwistą pomarańczą, fenkułem i awokado.
Grzegorz Zawierucha udał się na bocznicę kolejową w Warszawie. Wszystko po to, by pokazać widzom Dzień Dobry TVN, jak gotuje się w pociągu. W czym tkwi sekret tej kuchni? Koniecznie sprawdźcie.
Kuchnie Kaszub oraz Lubelszczyzny były tematem cyklu Dzień Dobry TVN - "W marcu jak w garncu". Sylwia Garska i Bernadetta Chorzępa zaprezentowały specjały swoich regionów i starały się sprawdzić, która część naszego kraju jest atrakcyjniejsza kulinarnie.
Sprawdzali go Dorota Wellman, Marcin Prokop i Rozkoszny.
"Menu jest dekadowe"
Gwiazda "Hotelu Paradise" uchyliła nam rąbka tajemnicy.
Jakie składniki będą niezbędne?
Granat to bardzo smaczny owoc, ale jego obieranie jest żmudne i czasochłonne. W ramach naszego cyklu "Koło smaków" nasi prowadzący przetestowali sposób na obranie tego owocu, który można znaleźć na TikToku. Czy okazał się skuteczny?
"Bałem się bardzo".
Martyna Wzorek jest jedną z uczestniczek programu "Masterchef Nastolatki". 16-latka choruje na mukowiscydozę i czeka na przeszczep wątroby.
Okres gimnazjalny był dla niego trudny. Jak sam przyznaje, czuł się klasowym "odrzutkiem". Wówczas zajął się gotowaniem. Zajęcie to szybko przerodziło się w pasję, która dawała mu ukojenie. Pojawiły się także marzenia, które spełniły się bardzo szybko, bo już w czasach nastoletnich. Dziś ma 26 lat i jest jednym z najpopularniejszych blogerów kulinarnych. Jak wygląda praca Michała Korkosza znanego w sieci jako "Rozkoszny"?
Michał "Rozkoszny" Korkosz w rozmowie z Karoliną Kalatzi z dziendobrytvn.pl zdradził, że pierwszy dzień w programie "Masterchef Nastolatki" był dla niego wyjątkowy, nie tylko z powodu debiutu przed kamerą, ale także inspirującego spotkania.
Rusza nowa odsłona najbardziej popularnego kulinarnego show na świecie! Tym razem zobaczymy uczestników w wieku od 13 do 17 lat. Pretendentów do najlepszego MasterChefa wśród nastolatków oceniać będą Michel Moran, Tomasz Jakubiak i Dorota Szelągowska, zaś Michał Korkosz "Rozkoszny" zadebiutuje jako influencer kulinarny, będąc jednocześnie wsparciem dla zawodników. Wśród gości "MasterChef Nastolatki" pojawią się także Ewa Chodakowska, Martyna Wojciechowska, Przemysław Klima oraz Sofia Konecka-Menescal.
W ramach Projektu Zima Bartek Jędrzejak sprawdził, czy da się grilować również wtedy, gdy aura jest nieco chłodniejsza. Do tej kulinarnej aktywności zachęcił go kucharz - Tomasz Leśniak.
Młode rośliny rosną w Bielsku-Białej niezależnie od pory roku. Wszystko dzięki grupie młodych ludzi, którzy uprawiają je w innowacyjnych warunkach. Ich pracy przyjrzał się reporter Dzień Dobry TVN - Mikołaj Rey.
Sprawdź, jak je przygotować.
Poznaj banalnie prosty przepis na pyszne bananowe pączki prosto z Malezi.
Dorota Szelągowska będzie jurorką w programie "MasterChef Nastolatki". Czy architektka wnętrz sama potrafi gotować? Co to jest "kurodomostwo" i dlaczego lubi je uprawiać? Do jej kuchni wpadł reporter Dzień Dobry TVN Piotr Wojtasik.
"To była biedna kuchnia".
Sos sambal to jeden z najbardziej charakterystycznych dodatków w kuchni indonezyjskiej. Jest ostry i wyrazisty, dzięki czemu poprawia smak dań mięsnych, warzywnych, ryb oraz owoców morza. Przepis na sambal znany jest od ponad 2 tys. lat. Choć kuchnia indonezyjska jest niezwykle rozbudowana, różnorodna i pełna zaskakujących połączeń, sos sambal stanowi jeden z jej symboli i pojawia się niemal we wszystkich restauracjach serwujących regionalne potrawy.
Lekarka ostrzega.
Kamionkowe naczynia od wieków stosowane są w kuchniach całego świata. Wyróżniają się niską ceną i licznymi właściwościami, także zdrowotnymi.