Dziś gośćmi w naszej kuchni byli: Andrzej Polan i ... śmietanka! Poznajcie i wypróbujcie koniecznie przepisy na: dorsza w śmietance z chrzanem i grzybami, ciasto czekoladowe z jabłkami i śmietanką oraz babeczki cytrynowe. Pyyyycha!
W poniedziałek w Dzień Dobry TVN: terapia w kategorii "eksperyment medyczny" - dr Bachański, który w leczeniu dzieci stosował marihuanę o tym, czy metoda ta znajdzie szerokie zastosowanie w Polsce. Następnie: moda dziecięca dla wybranych - co chętnie noszą mali modnisie? A na koniec: toksyczne garnki versus zdrowe gotowanie - Katarzyna Bosacka doradzi, w czym przygotowywać posiłki. Bądźcie z nami o 8.00! Zapraszają: Anna Kalczyńska i Jarek Kuźniar.
Jola Słoma i Mirek Trymbulak to projektanci mody, których drugą pasją jest kuchnia wegańska. Dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, przygotowali różowe dania! Poznajcie ich przepisy na: danie à la kaczka z jabłkami, kotlety soczewicowo-ryżowe z sosem chrznowo-żurawinowym, mus truskawkowy z bitą śmietaną i placki z musem malinowym.
Wiadomo, że czas o poranku zazwyczaj biegnie znacznie szybciej niż wieczorem. Dlatego też Katarzyna Bukowska postanowiła dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, pokazać kilka przepisów na śniadania, które można przygotować dzień wcześniej i nazajutrz oszczędzić trochę cennego, porannego czasu.
Dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, Piotr Kucharski postanowił przekonać nas do roślin strączkowych. Jedliście kiedyś czekoladowe ciasto z fasoli? Może czas spróbować? :) Poznaliśmy też inne przepisy Piotra: puree z grochu z kotlecikami, puree z grochu z kotlecikami i sałatka z czarnej soczewicy! Pycha!
W kuchni Dzień Dobry TVN: pieczeń cielęca, kluski kładzione oraz marchew duszona z imbirem i gruszką. Swoje ulubione danie, przygotował dziś Mateusz Gessler. Już wkrótce zobaczymy go w roli jurora w programie "MasterChef Junior". Jak podoba mu się praca z młodymi talentami kulinarnymi i jak układa się współpraca z Michelem Moranem i Anną Starmach? :)
Jedna ze stołecznych restauracji serwujących kebaby została wybrana przez internautów najlepszą restauracją w Polsce 2015. Z tej okazji , w kuchni Dzień Dobry TVN, Ewa Malika Szyc-Juchnowicz przygotowała dziś dla Państwa kilka wersji tej potrawy. Lubicie kebaby? Wypróbujecie nasze dzisiejsze przepisy?
Mateusz Gessler jest członkiem jury w nowym programie TVN MasterChef Junior. Czy w dzieciństwie lubił gotować? Lubi polską kuchnię? Rozmawiała z nim dziennikarka Dzień Dobry TVN Agnieszka Jastrzębska.
16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw! Z tej okazji, w kuchni Dzień Dobry TVN, potrawy z krajów całego świata przygotował Pascal Brodnicki. Jeśli lubicie jeść "na ostro" to koniecznie przetestujcie jego przepisy na: mus czekoladowy z solą morską i chili, chili con carne, zupę mulligatawny i lap wołowy. Smacznego!
Damian Kordas - to najmłodszy "MasterChef" w Europie. 22-letni student weterynarii zwyciężył w 4. edycji programu. W studiu Dzień Dobry TVN towarzyszyła mu Anna Starmach, jurorka programu "MasterChef", która wyznała, że Damian ujął wszystkich jurorów swoim talentem, a smaki potrw, które przygotował, są nie niezapomniane. Która z przygotowanych przez Damiana potraw smakowała jej najbardziej? Kiedy Damian zaczął gotować i czy pamięta swoje pierwsze danie? W naszej kuchni przygotował kilka popisowych dań.
Z kamerą Dzień Dobry TVN wybraliśmy się na plan programu "Kuchenne Rewolucje". Zobaczcie jak wygląda praca Magdy Gessler "od kuchni". Kiedy możemy się spodziewać nowych odcinków programu?
Orkiszowe wariacje na temat kuchni św. Hildegardy zaproponował nam dziś, w kuchni Dzień Dobry TVN, Marek Zaremba, dyplomowany dietoterapeuta. Zapraszamy na pożywną terapię przy użyciu: kaszy orkiszowej z prażonym jabłkiem, muffinów orkiszowych i orkiszotto z pieczoną dynią! Zobaczcie też, co łączy Magdę Mołek ze św. Hildegardą! :)
W Warszawie powstało miejsce, w którym każdy za darmo może zorganizować imprezę kulinarną dla najbliższych. Jest to Kuchnia Spotkań. Wybrała się tam dziennikarka Dzień Dobry TVN Katarzyna Olubińska. Które z napotkanych przez nią gwiazd lubi imprezować w kuchni?
Już wiosną w TVN będziemy mogli zobaczyć pierwszą polską edycję "MasterChef Junior" - najpopularniejszego na świecie programu kulinarnego z dziećmi w roli głównej. Maciej Dolega wybrał się do Krakowa, aby podejrzeć pierwszy casting do programu.
Dynia, rydze, papryka, pomidory, brukselka, kabanosy i ... Andrzej Polan! Zobaczcie co naszemu mistrzowi udało się dziś wyczarować w kuchni Dzień Dobry TVN! Zapewniamy, że pachniało niesamowicie, a smakowało jeszcze lepiej! Czekamy na kolejną wizytę Andrzeja! :D
W kuchni Dzień Dobry TVN trenerka żywieniowa Daria Ładocha oraz aktorka Dorota Czaja-Bilska pokazały nam, co smacznego można "wyczarować" z dyni. Korzystając z okazji spytaliśmy Dorotę o jej plany zawodowe na najbliższą przyszłość, a Daria zdradziła nam co, jej zdaniem, można zrobić w 9 minut! ;-)
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha - trenerka żywieniowa i blogerka kulinarna radziła, jak przyrządzać szybkie i pożywne dania dla dzieci. Podzieliła się z nami przepisem na ekspresową, samogotującą się zupę, a do tego równie szybkie drugie danie. Było też coś na deser. Zobaczcie, jakie produkty warto mieć zawsze w zapasie, by w sytuacjach ekstremalnego pośpiechu nie zapomnieć o solidnym posiłku.
Dziś w Dzień Dobry TVN: Basia Ritz i tradycyjna kuchnia kaszubska czyli m.in. grzyby, ryby, miód i sery! Laureatka pierwszej polskiej edycji MasterChef przygotowała: carpaccio z buraków z truskawkami i kozim twarożkiem, buraki zapiekane z gruszką, miodem, kozim serem i tymiankiem i smażony filet z troci na kluseczkach dyniowych z ragout z grzybów z suszoną śliwką. Smacznego!
Sobotnie śniadanie przygotowali dziś, pod okiem Tomasza Jakubiaka, Rafał Maślak i Kamila Nicpoń. Jak muzyka disco polo zmieniła życie naszych gości i kto rządzi u nich w kuchni? Zobaczcie :)
Finalistka programu MasterChef, Karina Zuchora, stawia na bób, brokuły i kalafior czyli smaczne i zdrowe produkty sezonowe! Olivier Janiak odwiedził ją w food trucku Electroluxa by wprosić się na śniadanie ;-) Czy prowadzący Projekt Plaża ma jakieś ukryte talenty kulinarne?
Daria Ładocha przygotowała dziś, w kuchni Dzień Dobry Wakacje, trzy dania na bazie makaronu: spaghetti carbonara, rigatoni z kurczakiem i warzywami oraz fusilli z pesto, pomidorami, oliwkami i serem feta! Co ważniejsze, powiedziała nam jak prawidłowo przygotować makaron i dlaczego nie należy polewać go zimną wodą ani dodawać oliwy do gotowania!
Dziś, w kuchni Dzień Dobry Wakacje, blogerka kulinarna Agata Jędraszczak zaproponowała kilka sprawdzonych przepisów na dania, które można zaserwować podczas letniego garden party! Jak Wam się podobają te propozycje? Macie jakieś swoje przepisy na potrawy, które również pasują do przyjęcia w ogrodzie?
Po raz pierwszy w historii "Projektu Plaża" mamy, przygotowaną specjalnie dla nas przez firmę Electrolux, kuchnię gdzie możemy gotować dla naszych gości i prowadzić warsztaty dla widzów. Dziś w Świnoujściu gościem Oliviera Janiak był Martin Gimenez Castro. Czy zdradził nam swoje kuchenne sekrety?
Każdy lubi bób! Dlatego też dziś, do kuchni Dzień Dobry Wakacje, zaprosiliśmy Andrzeja Polana by zdradził nam kilka swoich sposobów na bób idealny. Ile czasu powinniśmy go gotować, jak go "dosmaczyć" i co warto dodać do garnka podczas gotowania bobu? Zobaczcie!
Miniony weekend pokazał nam pierwszą gorącą zapowiedź nadchodzącego lata. Temperatury przekraczające 30 stopni to idealny moment na przygotowanie chłodnika! Beata Kartowicz przedstawiła nam przepisy na: prosty i smaczny chłodnik litewski, chłodnik bułgarski "tarator", chłodnik truskawkowo - melonowy z miętą, chłodnik hiszpański "gazpacho z szynką dojrzewającą" i chłodnik rosyjski "okroszka". Smacznego!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN, aktorka i studentka medycyny, Misheel (Uśmiech) Jargalsajkhan wspólnie z mamą Erdenetsetseg (Kwiat Mądrości) Khurts przygotowały dla nas najlepsze dania kuchni mongolskiej!
Agnieszka Maciąg namawiała dziś widzów Dzień Dobry TVN do korzystania z uroków "sezonowości". Mamy tylko kilka tygodni na to by wypróbować przepisy, które nam dziś zaproponowała: kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym, syrop z kwiatów czarnego bzu i sałatka z kwiatami czarnego bzu i malinami. Korzystajmy!
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN duet: Andrzej Polan i Ewa Kasprzyk! Wspólnie przygotowali trzy pyszne dania na bazie makaronu: spaghetti ze szparagami i jajkiem w koszulce, penne z fasolką szparagową, świeżym cząbrem i mozzarellą i farfalle w pomidorach z pieca. Smacznego!
"Nic tak nie oczyszcza organizmu jak pokrzywa! Zalecana jest przede wszystkim dla tych, którzy mają anemię, są osłabieni i potrzebują wzmocnienia. Więc jest dla każdego!". Agnieszka Maciąg opowiedziała nam dzisiaj O dobroczynnych właściwościach pokrzyw oraz o tym jak je zbierać i jak przygotować z nich pyszne dania! Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował cztery wiosenne zupy. Którą z nich lubicie najbardziej: chłodnik, botwinkę, minestrone czy chachapuri? Smacznego!