Parówki to bardzo znany i lubiany przez dzieci produkt. Najczęściej podawane są gotowane w wodzie lub grillowane, jednak można je przyrządzić również zawinięte w ciasto. Parówki w cieście drożdżowym to ciekawy pomysł na wykorzystanie tego mięsnego produktu.
Czy jej popisowe danie smakowało Mikołajowi Reyowi? Reporter odwiedził widzkę Dzień Dobry TVN.
"Kasia potrafi radzić sobie z gotowaniem, używając tylko jednej ręki"
"To wiele znaczyło, że ktoś tak znany będzie gotował ze mną".
Koło smaków to zabawa kulinarna, w której - w niełatwych konkurencjach - rywalizują ze sobą najlepsi i najbardziej popularni kucharze. Tym razem rękawice podjęli Matteo Brunetti, Tomasz Jakubiak oraz Michel Moran. Jak sobie poradzili? Który z panów okazał się najlepszy?
"Byłbym cholernym egoistą, gdybym całą przestrzeń miłości, którą dostałem od ks. Jana Kaczkowskiego zatrzymał tylko dla siebie".
"Nie potrafiłem siebie pokochać".
Co ściągnęło hiszpańskiego mistrza kuchni aż do Gdańska?
Kuchnia wielkopolska kojarzy się z głównie z gzikiem i pyrami. Mikołaj Rey odwiedził z kamerą Dzień Dobry TVN tamten region Polski, aby pokazać zupełnie inne oblicze lokalnej kuchni.
Filip Chajzer podjął wyzwanie w cyklu kulinarnym Dzień Dobry TVN "W marcu jak w garncu".
Oto prosty przepis na pyszny deser.
"Nie mogę się doczekać".
Agnieszka Woźniak-Starak ma niespodziankę dla widzów Dzień Dobry TVN. Dziennikarka wraz z innymi prowadzącymi zaprezentuje w kuchni swoje umiejętności kulinarne. Jak podchodzi do nowego zadania?
Małgorzata Rozenek-Majdan z radością wkracza w kolejny sezon Dzień Dobry TVN.
Bartek Jędrzejak spotkał się z szefem kuchni – Piotrem Kucharskim.
Ryż paraboliczny przez wiele osób uznawany jest za znacznie zdrowszy niż pozostałe rodzaje ryżu.
"Pamiętajmy, by brać najlepsze produkty".
Lepiej nigdy tak nie rób.
Foie gras jest przez smakoszy kulinarnych uważane za jeden z najbardziej luksusowych przysmaków nie tylko francuskiej, ale światowej kuchni. Jednocześnie wzbudza on bardzo wiele kontrowersji, przede wszystkim ze względu na sposób hodowli zwierząt, z których mięsa przygotowuje się ten rarytas.
Kuchenny relikt może okazać się bardzo przydatny podczas gotowania i pieczenia.
"Jest jak posiadanie palacza mieszkającego w domu".
Jak zmienili się Jakub Tomaszczuk i Julia Cymbaluk?
Wieprzowina po tajsku to aromatyczna potrawa prosto z Tajlandii. Z reguły przygotowywana jest z mleczkiem kokosowym, które jest również ważnym składnikiem zupy tajskiej z wieprzowiną.
Warto poświęcić chwilę na przygotowanie tej potrawy, aby zaskoczyć domowników lub gości zupełnie nową jakością w kuchni.
"Jedzenie zbliża".
- Nie rozpuszczają się one w wodzie i tworzą w rurach trudne do usunięcia zatory, co może prowadzić do zapchania kanalizacji - poinformował rzecznik Zakładu Wodociągów i Kanalizacji w Łodzi.
"Podziwiam, że w tym stanie masz jeszcze siłę".
Paula Roma to młoda wokalistka, którą okrzyknięto "nową nadzieją polskiej muzyki". Niedawno wydała płytę "Cholerne pragnienie", na której oprócz piosenek, zaserwowała fanom także przepiśnik z autorskimi daniami. Choć obecnie spełnia swoje największe marzenia, nie ukrywa, że droga na szczyt była długa i kręta. W cyklu "Off the record" artystka opowiedziała o początkach w branży, zwrotach akcji, nowym wydawnictwie i o wsparciu kobiet. Mistrzyni francuskich smaków pokazała także, jak krok po kroku wykonać jeden z jej ulubionych przepisów.
"Nie chcemy zabić smaku, chcemy go tylko podkreślić"
"Mieć pasję, wiedzieć, że to trudny zawód i być konsekwentnym "