Od pracy w restauracji do gotowania na polarnej stacji. "Trzeba być bardzo kreatywnym"

Od pracy w restauracji do gotowania na polarnej stacji.
Od pracy w restauracji do gotowania na polarnej stacji - napisy
Źródło: Dzień Dobry TVN
Aleksander Zachuta na co dzień jest szefem kuchni i doradcą w krakowskich restauracjach. Dwukrotnie był kucharzem Polskiej Stacji Polarnej na Spitsbergenie. Gotował także na olbrzymich promach i kilku rejsach badawczych, mimo że z wykształcenia jest technologiem budowy maszyn. Jak rozpoczęła się jego miłość do gotowania? Jak wyglądała praca na stacji polarnej? O tym opowiedział w Dzień Dobry TVN.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz też na Player.pl.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości