Aleksander Zachuta na co dzień jest szefem kuchni i doradcą w krakowskich restauracjach. Dwukrotnie był kucharzem Polskiej Stacji Polarnej na Spitsbergenie. Gotował także na olbrzymich promach i kilku rejsach badawczych, mimo że z wykształcenia jest technologiem budowy maszyn. Jak rozpoczęła się jego miłość do gotowania? Jak wyglądała praca na stacji polarnej? O tym opowiedział w Dzień Dobry TVN.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz też na Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Międzynarodowy sukces Marcina Dorocińskiego okupiony stresem? Zaskakujące wyznanie aktora
- Angelina Jolie i Brad Pitt ponownie razem na ekranie? Propozycja nie do odrzucenia
- Wyjątkowa relacja Piotra Cyrwusa i jego córki. "Tata przetarł mi te ścieżki w najlepszym możliwym stylu"
Autor: Aleksandra Matczuk
Reporter: Agnieszka Reczek-Bogacka
Źródło zdjęcia głównego: ddtvn