Szef kuchni Robert Mazur, nazywany przez znajomych Bobem, znalazł swoje miejsce na londyńskim Soho. Przez wiele lat był szefem kuchni u Gordona Ramsaya i gotował dla światowych gwiazd, m.in. Brada Pitta. Prowadząca Dzień Dobry TVN Anna Senkara spotkała się z kucharzem, by poznać jego historię.
Damian Sobek, były uczestnik "MasterChefa" i szef kuchni został ciężko pobity na chorzowskiej ulicy. Kucharz nie tylko doznał poważnych obrażeń - ma złamany kręgosłup - ale i został okradziony.
Potrafią fenomenalnie gotować, a przy tym zdobyli dużą popularność w mediach.
Jak umiejętności z ringu pomogły mu w karierze kucharza?
"Nie potrafiłem siebie pokochać".
Co ściągnęło hiszpańskiego mistrza kuchni aż do Gdańska?
"Mój kanał ma 8 mln wejść miesięcznie".
"Jedzenie zbliża".
Na rynku wydawniczym pojawiła się książka na temat słynnego kucharza, który w 2018 roku popełnił samobójstwo.
Olivier Janiak wraz z miasteczkiem Projektu Plaża zagościł w Kołobrzegu. Nad morzem dziennikarz spotkał się z kucharzem reprezentacji Polski w piłce nożnej – Tomaszem Leśniakiem, który pokazał, jakie pyszności przygotował z produktów Sokołów.
Mistrz sztuki kulinarnej i kreator smaków Kurt Scheller skończył 70 lat. Jego przyjaciele przygotowali z tej okazji wyjątkową ucztę dla duszy i ciała. Zaprosili 250 znamienitych szefów kuchni zarówno z polski, jak i ze świata, którzy razem z nim zjedli wyśmienite dania.
Hector Jimenez Bravo jest szefem kuchni pochodzenia kanadyjsko-kolumbijskiego. Od lat związany jest Ukrainą, gdzie prowadzi restauracje i sędziuje w "MasterChefie". W Dzień Dobry TVN opowiedział o swojej pracy, misji w Polsce i gotowaniu dla... Władimira Putina.
"Kuchnia to wszystko, co zajmuje mi myśli".
Mateusz Gessler jest jednym z najlepszych polskich kucharzy. Jaki jest prywatnie? Jaka jest jego najgorsza cecha charakteru? Kim chciał zostać, gdy był jeszcze małym chłopcem? Dowiecie się tego z naszego materiału.
Kto dołączy do Anny Starmach i Michela Morana?
W 2017 roku Mateusz Zielonka zwyciężył 6. edycję programu "MasterChef". Od zdobycia tytułu najbardziej utalentowanego kucharza w telewizyjnym show minęło już kilka lat, jednak ulubieniec widzów, znany także jako "Surfer", wciąż z sentymentem wspomina chwile spędzone w kuchni z jurorami i innymi uczestnikami rywalizacji.
Andrzej Polan ma wokół siebie wielu wspaniałych ludzi. Przyjaciele mówią o nim, że jest "po prostu dobrym człowiekiem". Jego przepisy wzbudzają zachwyt czytelników Dzień Dobry TVN, bo widać, że gotuje z pasją i miłością. Nie wstydzi się też przyznać do problemów. "Pandemia zabiła mnie, zupełnie nie wstydzę się tego, że chodzę na regularne spotkania i leczę się u psychiatry" - wyjawił w niedzielnym odcinku Uwagi! Kulisy sławy.
Mateusz Zielonka w 2017 roku wygrał 6. edycję "MasterChefa". Od tamtej pory jego życie znacznie się zmieniło. Zdobył nowy zawód, napisał e-booka, a także został ojcem. Teraz o swoich doświadczeniach opowiedział w Dzień Dobry TVN.
Michel Moran zdobył telewizyjną popularność jako juror w programie "MasterChef", z miejsca stając kulinarnym autorytetem dla milionów widzów. Wraz z pierwszymi promieniami wiosennego słońca słynny szef kuchni spojrzał w stronę ogrodu, gdzie wiele osób spędzi nadchodzącą majówkę. Kucharz nawiązał do obowiązkowego elementu długiego weekendu.
Restauracja Roberta Wyskiela pewnego dnia spłonęła. Mężczyzna nie miał pieniędzy na jej odbudowę. Chwycił więc za dłuto i zacząć rzeźbić. Tak odkrył swój talent. Poznajcie jego niezwykłą historię.
Smak ojcostwa w tym przypadku możemy tłumaczyć dosłownie i w przenośni. Kucharz Tomasz Jakubiak został bowiem tatą! Wcześniej mogliśmy podziwiać jego poczynania kulinarne np. w Dzień Dobry TVN, a teraz opowiedział nam o swojej nowej roli oraz o dramatycznym wypadku samochodowym, który skłonił do przemyśleń.
O Matteo Brunetti jest głośno od kiedy został finalistą 6. edycji programu MasterChef. Choć urodził się we Włoszech, od kilku lat mieszka w Polsce. Do naszego kraju przeniósł się także jego brat. Z jakiego powodu?
Walenty Kania jest z wykształcenia technologiem żywności i zootechnikiem, a z pasji kucharzem oraz - jak twierdzi - miłośnikiem wszelakich dziwactw kulinarnych. Jeździ po Polsce food truckiem i serwuje dania, które dla wielu mogłyby się wydawać niejadalne. W jego menu znajdują się na przykład potrawy z jąder i penisów byczych. A co zaserwował Robertowi Stockingerowi? Czy reporter Dzień Dobry TVN miał odwagę to zjeść?
W studiu Dzień Dobry Wakacje gościliśmy kucharza i podróżnika Tomasza Jakubiaka oraz zwyciężczynię pierwszej polskiej edycji programu "MasterChef" Basię Ritz. Co trzeba zrobić, by zrobić karierę w zawodzie kucharza? Liczy się dobry smak, szczęście czy ciężka praca i determinacja? Utrzymać się w tym zawodzie nie jest łatwo. Jak radzą sobie z konkurencją nasi goście? Czy na prowadzeniu restauracji można zarobić?
Polacy pokochali sos sojowy. Za co? Z czym - oprócz sushi - można go łączyć? O tym mówił kucharz i dziennikarz kulinarny Tomasz Jakubiak. W ramach Projektu Plaża spotkał się z nim Olivier Janiak.
Gość Dzień Dobry TVN Nestor Grojewski to polski kucharz, który od lat z sukcesem prowadzi restaurację w Rzymie. Gotował m.in. dla: Martina Scorsese, Cameron Diaz i Leonardo Di Caprio. Jak wspomina kontakt z gwiazdami światowego kina? Co jest znakiem rozpoznawczym jego restauracji? Zamierza otworzyć restaurację w Polsce?
Nestor Grojewski to Polak mieszkający we Włoszech. Jest wybitnym szefem kuchni, który gotuje dla gwiazd. Jego dania próbowali m.in. Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio i Cameron Diaz. Co dla nich przygotował? Jakie wymagania miał Matt Damon? O swojej pracy i życiu we Włoszech Nestor powiedział dziennikarce Dzień Dobry TVN Uli Chincz. Zobaczcie, jakie dania dla niej przygotował.
Kucharz Giancarlo Russo jest w trakcie terapii odchudzającej. W ciągu 4 tygodni schudł aż 11 kg! To jednak bardzo duże tempo utraty kilogramów. Jak racjonalnie chudnąć? Wystarczy odstawienie cukru, czy konieczny jest większy wysiłek? A może kluczem do sukcesu jest indywidualna dieta? W Dzień Dobry Wakacje mówiła o tym dietetyczka Olga Kryczka, która ma pod swoimi skrzydłami Giancarlo. Ciekawe czego kucharzowi na diecie brakuje najbardziej...