Dorota Szelągowska wyjawiła, kto nauczył ją gotować. "To była biedna kuchnia"

Źródło: Dzień Dobry TVN Online
Dorota Szelągowska o miłości do gotowania
Dorota Szelągowska o miłości do gotowania
Zwycięzca Masterchefa prywatnie
Zwycięzca Masterchefa prywatnie
Kuba Tomaszczyk zwycięzcą XI. edycji „MasterChefa”
Kuba Tomaszczyk zwycięzcą XI. edycji „MasterChefa”
Finalistki MasterChef Junior wspominają program
Finalistki MasterChef Junior wspominają program
Poznaliśmy zwyciężczynię „MasterChef Junior”
Poznaliśmy zwyciężczynię „MasterChef Junior”
„MasterChef” od kuchni
„MasterChef” od kuchni
Popisowe dania finalistów 11. edycji MasterChefa
Popisowe dania finalistów 11. edycji MasterChefa
Zwycięzca MasterChefa prywatnie
Zwycięzca MasterChefa prywatnie
Nowy juror w „MasterChef Junior”
Nowy juror w „MasterChef Junior”
Ewa Drzyzga podczas specjalnego odcinka "MasterChef"
Ewa Drzyzga podczas specjalnego odcinka "MasterChef"
Basia Ritz - co u niej słychać po 10 latach od pierwszej edycji "MasterChefa"?
Basia Ritz - co u niej słychać po 10 latach od pierwszej edycji "MasterChefa"?
Dorota Szelągowska zasiądzie w jury w nowym programie TVN "MasterChef" dla nastolatków. W rozmowie z dziennikarką Dzień Dobry TVN Online Karoliną Kalatzi opowiedziała o popisowych daniach i smakach dzieciństwa. - Uwielbiałam smażoną cebulę - zaznaczyła projektantka wnętrz.

Dorota Szelągowska potrafi ugotować coś z niczego

Dorota Szelągowska znana jest widzom TVN przede wszystkim z programów wnętrzarskich, a - mało kto wie - prywatnie uwielbia gotować.

- Robię świetną lasagnę, np. taką typową mięsną, ale wydaje mi się, że moją największą siłą w kuchni jest to, czego nauczyła mnie mama, czyli jestem w stanie zrobić wszystko z niczego dla nieograniczonej liczby osób - przyznała Dorota Szelągowska na planie programu "MasterChef Nastolatki".

Jak dodała, najbardziej fascynuje ją w kuchni kreacja. - To jest cały czas smakowanie, dodawanie. To jest bardzo podobne do projektowania wnętrz. Tam też nie masz gotowych przepisów. Tam też musisz dodać coś od siebie, żeby to wnętrze było z sercem - podkreśliła Dorota Szelągowska.

Smaki dzieciństwa Doroty Szelągowskiej

Dorota Szelągowska zaznaczyła w rozmowie z Dzień Dobry TVN Online, że choć jej mama Katarzyna Grochola znakomicie radzi sobie w kuchni, to tak naprawdę gotować nauczyła ją babcia. - Babcia wybitnie gotowała. Była też autorką książek kulinarnych i u babci gotowanie to było serce - mówiła projektantka wnętrz.

A jakie są smaki dzieciństwa nowej jurorki "MasterChefa"? - Pierogi ruskie, pierogi z mięsem, łazanki, ryż z czubrycą. Uwielbiałam smażoną cebulę. Prosiłam babcię, żeby mi zrobiła talerz smażonej cebuli. [...] To była też biedna kuchnia, co zrozumiałam dopiero później. Mięso się jadło raz w tygodniu, bo było drogie, a nie dlatego, że ktoś był jaroszem albo wegetarianinem - oznajmiła.

Posłuchaj całej rozmowy z Dorotą Szelągowską w materiale wideo.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Dominika Czerniszewska

Reporter: Karolina Kalatzi

Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN Online

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana