Dzieci potrafią być bardzo wybredne, więc wiele dań im nie smakuje. Jednak z czasem preferencje się zmieniają i to, co przed laty kogoś odrzucało na sam zapach, później może stać się ulubionym przysmakiem.
Wiele osób ma swoje smaki znane z czasów dzieciństwa, do których z rozrzewnieniem wraca po latach. Ostatnio zrobiła to również Dorota Gardias. Prezenterka przeniosła się myślami do wakacji spędzanych na wsi u babci Janiny, która serwowała jej same pyszności. Czym jako dziecko zajadała się przyszła pogodynka?
W studiu Dzień Dobry TVN wróciliśmy na chwilę do krainy dzieciństwa. Razem z naszymi gośćmi: Majką Jeżowska i Andrzejem Piasecznym powspominaliśmy smaki, zapachy, bajki i piosenki, które kojarzą nam się z beztroskim dzieciństwem.
Kto uwielbia truskawki, a kto makaron z cukrem i śmietaną? Podczas V Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy Agnieszka Jastrzębska zapytała gwiazdy o to, jakie były ich ulubione dania w dzieciństwie. Co lubił jeść Krzysztof Skórzyński, a co Odeta Moro? Czy Piotr Kędzierski potrafi gotować? Co podczas pierwszych zawodów gotowała Marta Kuligowska?
W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach przygotowała smakołyki, do których przepisy zaczerpnęła z czasów PRL-u. Wówczas królowały takie słodkości, jak: blok czekoladowy, szyszki z ryżu preparowanego w toffi, czy lekkie, puszyste pianki. Aż ślinka cieknie! ;)