Przepisy kulinarne

Sportowa kuchnia Chajzera i Zielińskiej

Dziś w naszej kuchni gościliśmy niecodzienny duet. Przekonaj się co smacznego przygotowali dla nas nasi goście.

Naleśniki z bananami i sosem czekoladowo-imbirowym

Składniki (na 4 porcje):
Mleko 200 ml
Woda 100 ml
Jajka 1 szt.
Mąka 250 g
Masło 150 g
Jabłka 200 g
cukier 100 g
Kakao 50 g
Czekolada 50 g
Banany 2 szt.
Imbir, cynamon Prymat
Przyprawa do potraw Kucharek

Sposób przygotowania:
Usmażyć naleśniki (ciasto przygotować z mąki, mleka, wody, jaj i masła). Pokrojonego banana zawinąć w naleśnik i podsmażyć na maśle. Z cukru i cynamonu przygotować cynamonowy karmel, wrzucić pokrojone w cząstki jabłka. Jabłka prażyć około 2 minut, zalać sokiem jabłkowym i gotować około 5 minut. Z mleka, kakao i czekolady przygotować sos czekoladowy zagotowując wszystkie składniki. Dodać imbir i przyprawę do potraw Kucharek. Na sos wyłożyć jabłka oraz naleśniki.

Gulasz wołowy w czerwonym winie

Składniki (na 4 porcje):
Włoszczyzna Kucharek 
Sos do pieczenia ciemny
Przyprawa do potraw Kucharek
Marchew 150 g 
Wino czerwone 200 g 
Wołowina extra 800 g 
Oliwa 50 g 
Chleb razowy mały 4 szt.

Sposób przygotowania:
Mięso i marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Wrzucić przyprawy, kostkę wołową i ugotować w garnku. Mieszankę włoszczyzny namoczyć w winie przez 30 minut, a następnie dodać ją do gulaszu, wlać pozostałą ilość wina. Do mięsa dodać przyprawę do potraw, pieprz czarny i ciemny sos Kucharek. Gulasz podajemy w wydrążonych razowych chlebkach.

Źródło: Dzień Dobry TVN |
Artykuł sponsorowany
Co sądzisz o tym artykule?
50
4
Wybrane dla Ciebie
Komentarze
0