Tatar wołowy przygotowywany jest z surowego mięsa. Przyrządza się go z polędwicy, udźca, ligawy, rostbefu lub łopatki. Tatar z wołowiny podawany jest z jajkiem.
Wszyscy właściciele działek i ogródków wiedzą, co oznacza walka ze ślimakami. Jak się okazuje, nie wszystkie z nich są groźne dla naszych roślin. Jak odróżnić szkodniki, od bezpiecznych gatunków? O tym opowiedział Łukasz Skop.
Anna Burdzy-Hejnowicz pochodzi z artystycznej rodziny i zajmuje się tworzeniem opasek oraz wianków dla niemowląt. Jak powstają jej prace? Skąd czerpie inspiracje? Opowiedziała o tym reporterce Dzień Dobry TVN.
Wyglądają i pachną jak prawdziwe kwiaty, wykonane są jednak z mydła. Autorką niecodziennych bukietów jest Tetiana Vietrova, uchodźczyni wojenna. Kobieta mimo trudnych przeżyć postanowiła odsunąć złe wspomnienia, zacząć nowe życie i zająć się tym, co umie robić najpiękniej. Nam opowiedziała, jak wykonuje mydlane kwiaty.
Zapiekanka z kurczakiem i makaronem lub ziemniakami to jedno z najbardziej lubianych przez Polaków dań. Dlaczego? Za jego popularnością przemawia chyba najbardziej fakt, że nie da się go zepsuć. To powoduje, że po zapiekankę sięgają nawet niewprawieni miłośnicy kuchni.
Aneta Pająk razem z mężem przeprowadziła się do niewielkiej wsi Wysoka, tuż przy czeskiej granicy. Małżeństwo kupiło popegeerowskie gospodarstwo i zamieszkało w nim razem ze stadem 400 kóz.
Rozpoczęły się matury, dlatego wspólnie z Magdaleną Kumorek, Conrado Moreno oraz Maciejem Orłosiem wspominaliśmy w programie Dzień Dobry TVN emocje związane z egzaminami. Jak gwiazdy wspominają ten okres?
Sztuczna inteligencja coraz częściej gości w naszym życiu. Choć wiele jej zawdzięczamy, niestety jej funkcjonalnością zainteresowali się także oszuści. Jedna z tiktokerek podzieliła się w sieci wstrząsającą historią.