Rukola wyrasta powoli na solidnego konkurenta jarmużu czy szpinaku. Nic dziwnego, nie dość, że rewelacyjnie smakuje, to jeszcze ma wiele wartości odżywczych. Można ją wykorzystać do różnorodnych sałatek oraz innych dań. Z czym smakuje najlepiej? Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN. Warto wykorzystać nasze przepisy.
Przy szalejącej inflacji szukamy różnych sposobów na oszczędności. Ta influencerka postanowiła, że domowy budżet podratuje, tworząc mydło. Gdy w sieci przyznała, że kluczowym składnikiem jest jej własne mleko, posypała się fala hejtu. "To obrzydliwe" – pisali internauci.
Mirabelka, inaczej śliwa domowa, to owoc niedoceniany we współczesnej kuchni. Jest nieco mniejsza od klasycznej, znanej nam śliwki, ma żółtą barwę i pod kwaśną skórką kryje słodkie bogactwo witamin. Lato i wczesna jesień to idealny moment, aby przygotować z niej przepyszne przetwory. Sprawdź nasze przepisy.
Jak podaje WWF obecnie żyje jedynie 4% populacji tygrysów, która dawniej zamieszkiwała Ziemię. Co więcej, do naszych czasów przetrwało jedynie 5 gatunków.