Materiał promocyjny

Lekkie i pyszne dania z masłem. Sprawdź przepisy Darii Ładochy

Źródło: Dzień Dobry TVN
Pyszna i lekka kuchnia jesienna
Pyszna i lekka kuchnia jesienna
Buslav w piosence „Gdyby nie ty”
Buslav w piosence „Gdyby nie ty”
Szczęśliwe miejsce w Zakopanem
Szczęśliwe miejsce w Zakopanem
Komentarze i pytania od widzów
Komentarze i pytania od widzów
Dziś ćwiczymy balans!
Dziś ćwiczymy balans!
Największa plantacja marihuany, której nigdy nie było - rozmowa
Największa plantacja marihuany, której nigdy nie było - rozmowa
Największa plantacja marihuany, której nigdy nie było - Superwizjer
Największa plantacja marihuany, której nigdy nie było - Superwizjer
American dream Leny Góry
American dream Leny Góry
Objawy choroby u pupila
Objawy choroby u pupila
Psie torty
Psie torty
Jak dobrać grzywkę do kształtu twarzy?
Jak dobrać grzywkę do kształtu twarzy?
Współczesne rolniczki podbijają internet
Współczesne rolniczki podbijają internet
Zbuntowana rolniczka
Zbuntowana rolniczka
Suszarka na ubrania – jaką wybrać?
Suszarka na ubrania – jaką wybrać?
Mateusz Jachlewski – zawodowy piłkarz ręczny i nauczyciel WF
Mateusz Jachlewski – zawodowy piłkarz ręczny i nauczyciel WF
Jaki miód na jaką dolegliwość?
Jaki miód na jaką dolegliwość?
Najlepszy pszczelarz w Polsce Wybrany
Najlepszy pszczelarz w Polsce Wybrany
„Kobiety dają w szyję”
„Kobiety dają w szyję”
Najnowsze informacje ze świata gwiazd
Najnowsze informacje ze świata gwiazd
Historia jak z żurnala – Natasza Urbańska
Historia jak z żurnala – Natasza Urbańska
Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała lekkie dania z masłem. Sprawdź, jak przygotować szakszukę z porem, boczniakami i fetą podaną z kiełkami słonecznika i czarnuszką, łososia w sosie ze świeżych pomidorów z grillowanymi plastrami ananasa i orzechami oraz szpinak na ciepło z suszonymi pomidorami podany z jajkami na półtwardo i pastą z pstrąga z grzankami. 

Szakszuka z porem, boczniakami i fetą podana z kiełkami słonecznika i czarnuszką - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 6 jajek,
    • por (biała część),
      • 250 g boczniaków,
        • opakowanie fety oryginalnej,
          • opakowanie kiełków słonecznika,
            • 2 łyżki czarnuszki,
              • 2 szalotki,
                • sól, pieprz,
                  • Finuu do smażenia + posmarowania pieczywa,
                    • chleb żytni razowy.

                      Sposób przygotowania:

                      1. Szalotki drobno posiekaj. Podsmaż na tłuszczu i dodaj pora. Chwilę podsmażaj aż stanie się miękki.
                        1. Następnie dodaj boczniaki pokrojone na mniejsze kawałki. Podsmażaj aż grzyby odparują wodę, dopraw solą i pieprzem.
                          1. Wbij jajka, zmniejsz źródło ciepła i jajka przykryj pokrywką.
                            1. Smaż aż białka będą ścięte a żółtka płynne. Na koniec dodaj fetę, czarnuszkę i dodaj kiełki słonecznika.
                              1. Podawaj z chlebem i smarowidłem.
                                Łosoś
                                Łosoś w sosie ze świeżych pomidorów z grillowanymi plastrami ananasa i orzechami
                                Łosoś
                                Źródło: Mateusz Grochocki/East News

                                Łosoś w sosie ze świeżych pomidorów z grillowanymi plastrami ananasa i orzechami - przepis krok po kroku

                                Składniki:

                                • 1 kg pomidorów malinowych bez skórki,
                                  • 4 filety z łososia (każdy po 200 g),
                                    • czerwona cebula,
                                      • 3 ząbki czosnku,
                                        • garść liści bazylii,
                                          • 4 plastry ananasa - musi być świeży,
                                            • 100 g orzechów pekan,
                                              • 3 łyżki sosu sojowego,
                                                • sól, pieprz,
                                                  • oregano,
                                                    • łyżka Finuu,
                                                      • ciabatta.

                                                        Sposób przygotowania:

                                                        1. W szerokim rondlu rozgrzej Finuu i podsmaż posiekaną czerwoną cebulę.
                                                          1. Następnie dodaj pokrojone pomidory, dopraw solą, pieprzem i oregano i duś pod przykryciem aż pomidory całkowicie się rozpadną.
                                                            1. W tym czasie na patelni grillowej podsmaż plastry ananasa z dodatkiem sosu sojowego.
                                                              1. Gdy sos pomidorowy zgęstnieje, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i filety z łososia i na moment przykryj przykrywką.
                                                                1. Podawaj z ananasem, świeżą bazylią, orzechami pekan i ciabattą z Finuu. 
                                                                  Szpinak na ciepło
                                                                  Szpinak na ciepło z suszonymi pomidorami podany z jajkami na półtwardo i pastą z pstrąga i grzanką
                                                                  Szpinak na ciepło
                                                                  Źródło: Mateusz Grochocki/East News

                                                                  Szpinak na ciepło z suszonymi pomidorami podany z jajkami na półtwardo i pastą z pstrąga i grzanką - przepis krok po kroku

                                                                  Składniki:

                                                                  • 500 g liści szpinaku,
                                                                    • 10 suszonych pomidorów w oleju,
                                                                      • garść kaparów,
                                                                        • 2 ząbki czosnku,
                                                                          • 2 łyżki Finuu,
                                                                            • 4 jajka.

                                                                              Składniki na pastę z pstrąga:

                                                                              • pstrąg wędzony,
                                                                                • szczypiorek,
                                                                                  • ogórek kiszony,
                                                                                    • łyżka śmietany,
                                                                                      • łyżka majonezu,
                                                                                        • pieprz świeżo mielony,
                                                                                          • świeży koperek,
                                                                                            • łyżka musztardy Dijon,
                                                                                              • ciabatta.

                                                                                                Sposób przygotowania:

                                                                                                1. Jajka ugotuj na półtwardo.
                                                                                                  1. Szpinak podsmaż na Finuu z dodatkiem czosnku i suszonymi pomidorami pociętymi w paseczki.
                                                                                                    1. Ciabatę ugrilluj na patelni grillowej. Posmaruj smarowidłem.
                                                                                                      1. Wszystkie składniki pasty wymieszaj razem.
                                                                                                        1. Podawaj jajka na szpinaku z dodatkiem grzanki z pastą z pstrąga i kaparami.
                                                                                                          Dania Darii Ładochy
                                                                                                          Ryba w półmisku przyozdobiona bazylią
                                                                                                          Dania Darii Ładochy
                                                                                                          Źródło: Mateusz Grochocki/East News

                                                                                                          Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

                                                                                                          Zobacz także:

                                                                                                          Źródło: Daria Ładocha

                                                                                                          Źródło zdjęcia głównego: Karolina Kalatzi/Dzień Dobry TVN

                                                                                                          Materiał promocyjny
                                                                                                          podziel się:

                                                                                                          Pozostałe wiadomości

                                                                                                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                                                                                          Materiał promocyjny

                                                                                                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana