Agnieszka Cegielska, propagatorka zdrowego odżywiania, opowiedziała, co warto jeść po zimie.
"Przeprowadził eksperyment na własnym dziecku".
Aktorki, piosenkarki czy modelki zwykle postrzegane są jako wzór zdrowego i pięknego wyglądu. Nie brakuje jednak gwiazd, które za sprawą kontrowersyjnych nawyków żywieniowych spotykają się z ostrą krytyką. W tym gronie znalazła się Gwyneth Paltrow.
Plastry odchudzające są przez swoich producentów przedstawiane jako skuteczna metoda na redukcję wagi bez konieczności podjęcia jakiegokolwiek wysiłku. Ma być prosto, szybko i skutecznie – bez diety i męczących ćwiczeń. Aż trudno uwierzyć, że to możliwe. Z reguły okazuje się, że pozytywnych skutków używania plastrów odchudzających po prostu nie ma. Są za to – i to dość często – reakcje alergiczne i podrażnienia ciała w miejscach, w których przyklejany był plaster. Innym skutkiem stosowania plastrów odchudzających jest spory ubytek w portfelu.
Odpowiednio skomponowany jadłospis może przyczynić się do spowolnienia procesu starzenia mózgu o kilkanaście lat, a nawet zmniejszyć ryzyko rozwoju choroby Alzheimera. Do takich wniosków doszli badacze z Uniwersytetu Rush w Chicago. Jakie artykuły spożywcze zostały przez nich wyróżnione? Co warto włączyć do codziennej diety?
Jak samodzielnie wydobyć go z drzewa?
Mleko zagęszczone, inaczej mleko skondensowane, zdecydowanie ustępuje popularnością tradycyjnemu. Jednak ma ono wielu zwolenników ze względu na swój specyficzny smak i konsystencję, a także łatwość przechowywania.
Czy erytol jest na pewno zdrowy?
Zastanawiałeś się kiedyś, jak smakowałyby: cytryna bez nadmiernej kwaśności, grejpfrut bez goryczy i papryczka chilli bez ostrego smaku? Teraz możesz przekonać się o tym własnej skórze, a raczej języku.
Gwiazda chętnie pokazuje zdjęcia swojej sylwetki w mediach społecznościowych.
Życie Izy Bieszke i Pauliny Gładysz na przestrzeni ostatnich kilku lat obróciło się o 180 stopni. Powodem nie był żaden czynnik zewnętrzny a ich własne decyzje i upór. Obie panie zrzuciły ponad 50 kg, a będąca mamą czwórki dzieci Iza została trenerką fitness.
W czym występują i dlaczego warto spożywać je z umiarem?
Solvita Kalugina-Bułka to influencerka, która dzięki diecie ketogenicznej schudła 30 kilogramów. Jak wygląda jej codzienne menu?
Wśród nich nie zabrakło wytworów fermentacji.
W rozmowie z Oskarem Netkowskim zdradziła, czy zamierza sięgnąć po pączki i faworki w tym wyjątkowym dniu.
Syrop klonowy zdobywa w Polsce coraz większą popularność. To zasługa nie tylko doskonałego smaku, lecz także właściwości, w tym zawartych w nim minerałów. W dodatku jest on jedną z najmniej kalorycznych naturalnych substancji słodzących.
Cuchnące gazy są objawem wielu chorób, ale też nieprawidłowej diety. Jeżeli problem nasilonych wzdęć nie ustępuje po zmianie dotychczasowej diety, należy skonsultować się z lekarzem. Jak pozbyć się śmierdzących gazów?
Badania przedstawione przez Amerykańskich naukowców nie pozostawiają złudzeń.
Życie lubi nas zaskakiwać i często pokazuje, że nic nie jest dane na zawsze. Po latach zrozumiał to Arya Permana. Gdy był dzieckiem, okrzyknięto go najbardziej otyłym małoletnim na świecie. Wówczas ważył 200 kilogramów. Dzięki ciężkiej pracy i dyscyplinie dziś formy może mu pozazdrościć wiele osób.
jej niedobór może mieć poważne konsekwencje zdrowotne m.in. powodować bezpłodność.
Ryż paraboliczny przez wiele osób uznawany jest za znacznie zdrowszy niż pozostałe rodzaje ryżu.
"Nigdy bym tego nie zjadła".
"Jest to jak najgorsze podejście".
Sprawdź, jak przyrządzić "płynne złoto".
Makaron farfalle w Polsce często nazywany bywa kokardkami, choć samo słowo w języku włoskim oznacza motyla. Stanowi doskonały dodatek zarówno do dań na ciepło, jak i pysznych przekąsek na zimno, np. sałatki z kurczakiem.
Po jej zjedzeniu na pewno nie przytyjesz.
4 najkorzystniejsze wzorce żywieniowe.
Serotonina to hormon, który odpowiada za nasz dobry humor. Najnowsze badania pokazują, że na tym jego właściwości nie kończą. Okazuje się, że związek może pomóc w pozbyciu się zbędnych kilogramów. W jaki sposób? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała dr Wanda Baltaza, dietetyczka.
"Jeżeli komukolwiek pomoże moja historia, to warto spróbować".
Dziecko, które nie chce jeść i odmawia próbowania nowych potraw to duży problem dla rodziców. Niejedzenie lub bardzo monotonna dieta mogą sprawić, że maluch będzie miał niedobory witamin i jego rozwój może zostać zaburzony. Pewien tata znalazł jednak sposób, aby zachęcić swojego syna do jedzenia. Jak mu się to udało?