Gdy trwa sezon na szparagi, w kuchni Dzień Dobry TVN staramy się maksymalnie nim nacieszyć. Można je przyrządzić na wiele różnych sposób, co tym razem udowodnił Andrzej Polan. Jak zrobić gofry z domowymi lodami szparagowymi i truskawkami, wiosenny makaron ze szparagami i wytrawnym koglem-moglem oraz chrupiące szparagi z sałatami z sosem z maślanki po ranczersku i grzankami sadzonymi. Sprawdź przepisy.
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", w którym skupiamy się na smakach regionalnych. Tym razem w podróż kulinarną zabierze nas Andrzej Polan, który pochodzi z Olkusza i przybliży nam specjały kuchni małopolskiej i smaki swoich rodzinnych stron. Jak zrobić obwarzanki, bajgle, smalec z fasoli, twarożek, zupę karpielankę i gulasz z moskolami.
Mięsne roladki można robić zarówno z drobiu, jak i z wieprzowiny czy wołowiny. Jeśli przygotujemy ich więcej, nie musimy się martwić, że zostaną albo trzeba będzie je podgrzewać – doskonale smakują również na zimno na kanapkach.