"W marcu jak w garncu". Kulinarna przygoda Karola Gila
Karol Gil pierwsze danie ugotował, gdy miał 9 lat. Jego popisowym posiłkiem były wtedy ziemniaki z mortadelą. Jako nastolatek ukończył szkołę gastronomiczną, potem pracował w kilku restauracjach. Od 5 lat gotuje w stolicy Tatr.
- Jeździłem do Zakopanego na wakacje, więc mówię: "Czemu nie?". Jestem kucharzem, więc pracy jest tam dookoła wiele - wspomina w materiale Dzień Dobry TVN.
Jak do tego doszło, że wziął udział w naszej akcji "W marcu jak w garncu"? - Wstaję, odpalam sobie sobie czajnik, robię sobie kawę, włączam Dzień Dobry TVN, no i akurat mówili: "Wysyłajcie swoje przepisy". Wysłałem w sumie dwa przepisy - na zarzucajkę i na zalewajkę - zaznacza Gil.
Andrzej Polan odwiedził widza Dzień Dobry TVN
Wizyta naszego kucharza Andrzeja Polana była dla Karola i jego rodziny dużą niespodzianką. - Ja tak się zastanawiałem, kto to może być i naprawdę było dużym zaskoczeniem, jak pokazał mi się pan Andrzej w drzwiach. Dla mnie to dużo znaczyło, że ktoś tak znany będzie gotował ze mną przepis mojej babci - oznajmił 27-latek przed kamerami.
Jak wyglądała wizyta Andrzeja Polana w domu widza Dzień Dobry TVN? Tego dowiecie się z naszego materiału.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki oraz Dzień Dobry Extra znajdziesz na platformie Player.pl.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Czas na wielkanocne mazurki. Przedstawiamy sprawdzone przepisy
- Oryginalny przepis na węgierski tort Dobosza. Jak go wykonać krok po kroku?
- Mięsne dania Jaśka Kuronia idealne na śniadanie i obiad
Autor: Berenika Olesińska
Reporter: Szymon Brózda
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN