Sezon na pomidory właśnie trwa. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował pyszne pomidorowe dania, w tym ostre kiełbaski z sosem pomidorowym. Sprawdź, jak je przygotować i ciesz się smakiem lata.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania z truskawkami. Czerwiec to miesiąc, w którym tych owoców jest wiele i są już niedrogie, a do tego soczyste i słodkie. Sprawdź, jak przygotować budyń, ciasto i biszkopt z truskawkami.
Sezon na grillowanie trwa w Polsce od maja do września. Szukasz pomysłu na coś pysznego? Sprawdź przepis na szparagowe grzanki z jajkiem autorstwa Andrzeja Polana.
Szukasz pomysłu no coś pysznego prosto z grilla? W naszej kuchni swoimi propozycjami podzielił się Andrzej Polan. Sprawdź przepis na grillowane pieczarki z kiełbaską.
Polacy kochają grillować dosłownie wszystko. Zarówno różne mięsa, jak i warzywa, czy nawet owoce. Sprawdź przepis na grillowaną polędwicę wieprzową według pomysłu Andrzeja Polana.
Pyszny, wytrawny sernik będzie idealny na Dzień Camemberta. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował go Andrzej Polan. Sprawdź, jak zrobić sernik szparagowy z serem camembert z autorskiego przepisu kucharza.
28 kwietnia obchodzony jest Dzień Camemberta, jednego z symboli kuchni francuskiej. W Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował swój sposób na ten ser - zapiekanego camemberta pod obrusem. Sprawdź, jak przygotować to wyjątkowe danie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania na Dzień Camemberta, który obchodzimy 28 kwietnia. Sprawdź autorski przepis kucharza na tartę z kurczakiem, serem camembert i konfiturą owocową.
Pyszny schab z masłem klarowanym, chrzanem i kaszą jęczmienną to pyszne danie, które w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Andrzej Polan. Sprawdź jego autorski przepis i ciesz się smakiem.
Pyszna zapiekanka z młodych ziemniaków, pomidorków cherry i zielonych oliwek. Idealnie sprawdzi się na szybki obiad. Sprawdź, jak przygotował ją w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.
Jeśli ktoś myśli, że mazurki można przygotować tylko na słodko, to grubo się myli. Udowodnił to Andrzej Polan, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował mazurki na słono. Na stole pojawiły się: mazurek na słono z konfiturą z cebuli i białą kiełbasą, mazurek na słono z ziemniakami, suchą krakowską, chrzanem i żurawiną oraz mazurek z boczniakami, kremowym selerem i chrzanem. Sprawdź, jak je przygotować
Z okazji dnia pistacji w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował trzy pyszne potrawy z dodatkiem tych orzechów. Jedną z nich jest polędwiczka pistacjowa. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.
Z okazji dnia pistacji kuchnia Dzień Dobry TVN wypełniona została tymi pysznymi, zielonymi orzeszkami. Przepisami na pyszne dania z ich użyciem podzielił się Andrzej Polan. Jak zrobić kurczaka w pistacjach? Sprawdź przepis.
26 lutego obchodzony jest światowy dzień pistacji. Nic dziwnego, że te orzeszki doczekały się swojego małego święta – są pyszne i cieszą oczy pięknym kolorem. W kuchni Dzień Dobry TVN kilka pyszności z pistacjami przygotował Andrzej Polan. Jedną z nich jest sernik pistacjowy. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Pyszne ciasteczka z drożdżowego ciasta ozdobione pysznym kremem czekoladowym i świeżymi owocami. To propozycja na ciastka na rauszu według przepisu Andrzeja Polana. Będą idealne na poobiedni deser i efektowną kawę z przyjaciółką. Sprawdź przepis przygotowany w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pierogi ruskie to klasyka polskiej kuchni. Andrzej Polan przygotował niezwykłą wariację na temat klasycznego przepisu i przyrządził pierogi kudłate z ogórkami i kiwi, które podaje się z odrobiną śmietany. Idealne na domowy obiad i nie tylko. Sprawdź przepis Andrzeja Polana.
Kurczak w pomarańczach to nietypowy, lecz pyszny sposób na przyrządzenie tego rodzaju drobiu. Wytrawna potrawa idealnie sprawdzi się na wystawny obiad lub kolację. W kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan przedstawił swój przepis na Kurczę połowiczne w pomarańczach dopieszczone.
Andrzej Polan wraca do tradycji polskiej kuchni, którą kiedyś rządziły pory roku. W kuchni Dzień Dobry TVN zabrał widzów w niepowtarzalną kulinarną podróż przez wszystkie
Podawane przed głównym daniem zupy, bywają niedoceniane. Tymczasem, szczególnie w trakcie zimy, sprawdzają się jako pełnoprawne, rozgrzewające potrawy. Andrzej Polan zdradził swoje popisowe przepisy, które do zup przekonają nawet największego sceptyka.
Chilli chicken, czyli ostry kurczak w całości, paneer tikka masala, czyli domowy ser pieczony na kiju w ostrym sosie oraz indyjskie vindaloo z kurczaka. Dziś Światowy Dzień Pikantnych Potraw. Andrzej Polan, w naszej kuchni, w bardzo ostrej wersji!
Już za kilka godzin najważniejsza noc w roku! Jeśli nie zdążyliście jeszcze zaplanować i przygotować przekąsek dla gości, nie wpadajcie w panikę – Andrzej Polan ma dla was przepisy „last minute”, z którymi poradzi sobie każda osoba! Zobaczcie, jak szybko i smacznie przygotować sylwestrowe potrawy.
Wigilia tuż - tuż, a królem świątecznego stołu jest nikt inny jak karp. W naszej kuchni po mistrzowsku przyrządza go Andrzej Polan. Sprawdź jego przepisy na karpia smażonego z marynowaną czerwoną kapustą i pyzami grzybowymi, a także postną, wigilijną zupę grzybową z sokiem z kiszonych ogórków oraz przedwojenny tort orzechowy.
Kto z nas nie tęskni za smakiem świątecznego barszczu, ryby po grecku, czy kapusty z grzybami? W większości domów te dania pojawiają się raz w roku - w święta. Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował codzienne wersje tych dań.
Świętuj Dzień Niepodległości i serwuj tradycyjne dania kuchni polskiej. Poznaj przepisy Andrzeja Polana na pieczoną gęś, rozgrzewający rosół, drożdżowe z mięsem. A co na deser? Oczywiście rogal Marcina.
Perliczka to wyjątkowo szlachetny gatunek drobiu - znawcy cenią ją szczególnie za wyjątkowy, zbliżony do dziczyzny smak. Jej mięso jest wyjątkowo soczyste i delikatne, zawiera też dużo białka i niewiele tłuszczu. Poznaj przepisy Andrzeja Polana na dania z perliczki.
To już ostatni moment na wykorzystanie grzybów. Andrzej Polan ma na nie sposób. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dorsza w gąskach, kanie w zupie, kurki brązowe smażone z jaśkiem w śmietanie, a także rydze i szmaciak z faszerowanymi ziemniakami.
Nie masz pomysłu na to, co przygotować na śniadanie, obiad czy kolację? Skorzystaj z przepisów Andrzeja Polana. Tymi potrawami zaskoczysz domowników i przyjaciół.
Lato to sezon na warzywa. O tym, że można je przyrządzać na wiele sposób, przekonuje w naszej kuchni Andrzej Polan. Zobacz, jak przygotowuje kotlety z bobu i zielonego groszku, podpłomyk à la calzone oraz spaghetti warzywne.