Sernik szparagowy z camembertem, co robi za rodzynki - przepis krok po kroku
Składniki:
- krakersy - 200 g,
- masło - 40 g,
- żółtko,
- masło - 200 g,
- 8 jaj,
- ser ricotta - 500 g,
- puree szparagowe - 480 g,
- ser camembert - 2 szt.
Sposób przygotowania sernika szparagowego
- Krakersy rozdrabniamy z masłem, orzechami i żółtkiem. Masą wylepiamy dno tortownicy.
- Masło ucieramy z jajkami, dodajemy ser ricotta, puree ze szparagów. Doprawiamy solą, miodem, gałką muszkatołową i skórką z cytryny.
- Na koniec dodajemy pokrojony camembert.
- Wstawiamy do pieczenia, temp. 180 stopni; czas około 45 minut.
Zobacz także:
- Sernik, który na pewno nie opadnie. Poznaj niezawodny przepis
- Sernik z rabarbarem - przepis Szymona Czerwińskiego
- Przepis na sernik z brzoskwiniami, który warto wypróbować
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Andrzej Polan
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: