Sernik szparagowy z camembertem, co robi za rodzynki - przepis Andrzeja Polana

Szparagi
Szparagi
Źródło: Dzień Dobry TVN
Pyszny, wytrawny sernik będzie idealny na Dzień Camemberta. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował go Andrzej Polan. Sprawdź, jak zrobić sernik szparagowy z serem camembert z autorskiego przepisu kucharza. 

Sernik szparagowy z camembertem, co robi za rodzynki - przepis krok po kroku

Składniki:

  • krakersy - 200 g,
  • masło - 40 g,
  • żółtko,
  • masło - 200 g,
  • 8 jaj,
  • ser ricotta - 500 g,
  • puree szparagowe - 480 g,
  • ser camembert - 2 szt.

Sposób przygotowania sernika szparagowego

  1. Krakersy rozdrabniamy z masłem, orzechami i żółtkiem. Masą wylepiamy dno tortownicy.
  2. Masło ucieramy z jajkami, dodajemy ser ricotta, puree ze szparagów. Doprawiamy solą, miodem, gałką muszkatołową i skórką z cytryny.
  3. Na koniec dodajemy pokrojony camembert.
  4. Wstawiamy do pieczenia, temp. 180 stopni; czas około 45 minut.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości