Jak zrobić wege flaczki z grzybami, makaron "muszle" z sosem, kurczaka z cukinią oraz gruszki i jabłka na ciepło?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak zrobić ser camembert w karmelu.
Mięsne roladki można robić zarówno z drobiu, jak i z wieprzowiny czy wołowiny. Jeśli przygotujemy ich więcej, nie musimy się martwić, że zostaną albo trzeba będzie je podgrzewać – doskonale smakują również na zimno na kanapkach.
Niebieski ser pleśniowy można połączyć ze znacznie większą ilością smaków i składników, niż się to wydaje. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodnił to Andrzej Polan. Sprawdź jego przepisy na orzechowe naleśniki ze śliwkami, tartę z dodatkiem kurczaka i niebieskie ser pleśniowy w połączeniu z różnymi owocami.
Placki ziemniaczane to jedno z ulubionych dań kuchni polskiej. Można je jeść ze śmietaną i cukrem lub podawać z sosem mięsnym. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował fenomenalny sos do placków ziemniaczanych z chrzanem, bryndzą owczą i chrupiącymi jabłkami. Sprawdź, jak zrobić to pyszne danie.
Nie masz pomysłu na obiad? Z pomocą przychodzi Andrzej Polan, który w kuchni Dzień Dobry TVN wyczarował pyszne dania z polskich jabłek. Sprawdź, jak według jego przepisu przygotować pieczonego kurczaka w sosie z jabłek i aronii. Ciesz się smakiem sezonowych owoców!
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły jabłka, jednak nie tradycyjnie na słodko, a podane wytrawnie. Andrzej Polan zaprezentował swoje niesamowite przepisy na wykorzystanie tego owocu. Sprawdź, jak zrobić pizzę z 3 serami, jabłkiem i boczkiem.
Dorota Wellman i Marcin Prokop niespodziewanie zastąpili Andrzeja Polana w kuchni Dzień Dobry TVN. "Andrzej, wracaj!" - krzyczał prowadzący. Co się wydarzyło?
Pyszny, wytrawny sernik będzie idealny na Dzień Camemberta. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował go Andrzej Polan. Sprawdź, jak zrobić sernik szparagowy z serem camembert z autorskiego przepisu kucharza.
28 kwietnia obchodzony jest Dzień Camemberta, jednego z symboli kuchni francuskiej. W Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował swój sposób na ten ser - zapiekanego camemberta pod obrusem. Sprawdź, jak przygotować to wyjątkowe danie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania na Dzień Camemberta, który obchodzimy 28 kwietnia. Sprawdź autorski przepis kucharza na tartę z kurczakiem, serem camembert i konfiturą owocową.
Pyszny schab z masłem klarowanym, chrzanem i kaszą jęczmienną to pyszne danie, które w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Andrzej Polan. Sprawdź jego autorski przepis i ciesz się smakiem.
Pyszna zapiekanka z młodych ziemniaków, pomidorków cherry i zielonych oliwek. Idealnie sprawdzi się na szybki obiad. Sprawdź, jak przygotował ją w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.
Pyszne ciasteczka z drożdżowego ciasta ozdobione pysznym kremem czekoladowym i świeżymi owocami. To propozycja na ciastka na rauszu według przepisu Andrzeja Polana. Będą idealne na poobiedni deser i efektowną kawę z przyjaciółką. Sprawdź przepis przygotowany w kuchni Dzień Dobry TVN.
Pierogi ruskie to klasyka polskiej kuchni. Andrzej Polan przygotował niezwykłą wariację na temat klasycznego przepisu i przyrządził pierogi kudłate z ogórkami i kiwi, które podaje się z odrobiną śmietany. Idealne na domowy obiad i nie tylko. Sprawdź przepis Andrzeja Polana.
Kurczak w pomarańczach to nietypowy, lecz pyszny sposób na przyrządzenie tego rodzaju drobiu. Wytrawna potrawa idealnie sprawdzi się na wystawny obiad lub kolację. W kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan przedstawił swój przepis na Kurczę połowiczne w pomarańczach dopieszczone.
Andrzej Polan wraca do tradycji polskiej kuchni, którą kiedyś rządziły pory roku. W kuchni Dzień Dobry TVN zabrał widzów w niepowtarzalną kulinarną podróż przez wszystkie
Wigilia tuż - tuż, a królem świątecznego stołu jest nikt inny jak karp. W naszej kuchni po mistrzowsku przyrządza go Andrzej Polan. Sprawdź jego przepisy na karpia smażonego z marynowaną czerwoną kapustą i pyzami grzybowymi, a także postną, wigilijną zupę grzybową z sokiem z kiszonych ogórków oraz przedwojenny tort orzechowy.
To już ostatni moment na wykorzystanie grzybów. Andrzej Polan ma na nie sposób. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dorsza w gąskach, kanie w zupie, kurki brązowe smażone z jaśkiem w śmietanie, a także rydze i szmaciak z faszerowanymi ziemniakami.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN królowały winogrona.
Ponczowe makowe z pomarańczami i miodem, rolada makowa i krem z kajmaku, smażone mandarynki i makowe zawijańce (strucle) w różnej formie – takie pyszne słodkości przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan.
Co zjeść w Andrzejki? W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował przekąski idealne na przyjęcie andrzejkowe. Tym razem proponuje miskę z francuskiego ciasta, gulasz i tort ptysiowy z karmelem. Sprawdź przepisy.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy bazujące na sałacie masłowej. Co powiecie na kimchi z zielonej sałaty, zupę z zielonej sałaty oraz maślankową pannę cottę z zieloną sałatą i jabłkiem? Oryginalnie, prawda? :)
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy ze szpinakiem w roli głównej. Co powiecie na soczystego indyka ze szpinakiem, tartę serową ze szpinakiem i truskawkami lub faszerowane szpinakiem i pieczarkami w miodzie kajzerki?