sernik

    sernik

    Kochamy serniki! Dlatego na naszej stronie jest tak wiele przepisów na różne wersje tego ciasta. Tym razem proponujemy pyszny, lekki i łatwy w wykonaniu sernik z jogurtów greckich. Sprawdź prosty przepis krok po kroku.

    Maliny mają właściwości prozdrowotne i wyjątkowy aromat. Są wyśmienitym składnikiem deserów, ale doskonale łączą się też z liściastymi warzywami. Szef kuchni Sebastiana Olma dzieli się przepisami na chłodnik malinowy z botwinką i imbirem, sernik na zimno z malinami i biszkoptami, tartę z mlecznej czekolady z malinami i muffinki z malinami.

    Wydawać się może, że serniki, te na ciepło i zimno, to jedne z najprostszych do zrobienia deserów. Często jednak sernik na ciepło opada i nie wiemy, dlaczego tak się dzieje. Poza dobrym przepisem istotna jest jakość składników i zasady postępowania z nimi. Zobacz, jak upiec idealny sernik na Święta Wielkanocne.

    Siostra Aniela Garecka jest pierwszą siostrą zakonną w Polsce, która prowadziła telewizyjny program kulinarny. Jej książki z przepisami nie schodzą list bestsellerów. S. Aniela gotowała również dla Jana Pawła II. O jej puszystym serniku z czekoladowym spodem i kruszonką krążą już legendy. Specjalnie dla Dzień Dobry TVN s. Aniela przygotowała swój sławny sernik. Poznajcie przepis!

    Czy wyobrażacie sobie Wielkanoc bez pysznych deserów? My też nie! Dlatego wybraliśmy dla Was kilka przepisów spośród świątecznych słodkości proponowanych przez Annę Starmach i Annę Lewandowską. Zobacz, jak zrobić paschę z bakaliami, sernik, babkę cytrynowo-pomarańczową, tiramisu, makowiec i mazurek daktylowo-czekoladowy.

    4,2 kg waży największe mango świata. Imponujący okaz udało się wyhodować w kolumbijskim mieście Guayatá. Co stanie się z rekordowym owocem? Proponujemy zrobić sernik mango według niezwykle prostego przepisu Piotra Kucharskiego.

    Sernik, który nie opada, to ciasto przygotowywane z najlepszych, pod względem jakości składników. Dotyczy to między innymi użytego sera, który należy zmielić 2–3 razy. Aby sernik nie opadł, należy też zapomnieć o zastosowaniu zbyt dużej ilości sypkich składników. Z okazji Międzynarodowego Dnia Sernika przypominamy niezwykle prosty przepis Piotra Kucharskiego. Króluje w nim mango i ser kozi. - To absolutnie rewelacyjne połączenie - zapewnia kucharz.

    Ciasta wielkanocne w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak przygotować wielkanocny sernik, babkę i mazurek? Opowiedział o tym mistrz cukiernictwa Paweł Małecki. Towarzyszyli i pomagali mu Karol Okrasa i Pascal Brodnicki. Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów.

    W dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwy twarogowy zawrót głowy :) Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące na twarogu. Co powiecie na sernik z owocami lub pierogi leniwe z sosem malinowym? Piotr przyrządził też małe co nie co dla tych, którzy twaróg wolą w wersji wytrawnej.

    Jakimi produktami można obniżyć indeks glikemiczny potrawy? Piotra Kucharskiego, w kuchni Dzień Dobry TVN, instruowała w tej kwestii Aneta Łańuchowska. Dietetyczka na drugie śniadanie przygotowała płatki owsiane z jogurtem oraz bananem oraz kaszę gryczaną z tofu i warzywami. Piotr upiekł boczek z sosem jabłkowym oraz pyszny sernik z sera koziego.

    Aby poprawić sobie nastrój w deszczowe jesienne dni, można iść do kina na dobry film. Można też zostać w domu, gdzie dobry film możemy obejrzeć w towarzystwie dobrego jedzenia. Jakiego? W kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach i uczestniczka MasterChefa Justyna Pilichowska przygotowały pyszne jesienne desery: ciasto marchewkowe, jabłka pod orzechową kruszonką, odwróconą tartę gruszkową i sernik dyniowy.

    To ostatnia wizyta Piotra Kucharskiego w kuchni Dzień Dobry TVN w tym sezonie. Na osłodę rozstania przygotował więc: sernik z koziego sera z sezonowymi owocami, biszkopt w szklankach i bezglutenowe ciasto z czereśniami. Pokazał również prosty sposób na drylowanie wiśni lub czereśni, kiedy nie posiadamy drylownicy. A może Ty masz lepszy? Podziel się nim!

    Jolanta Naklicka-Kleser, uczestniczka programu "MasterChef", w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała bezglutenowe ciasto czekoladowe, sernik, bezę pavlova i lody. Jak udział w programie zmienił jej życie?

    Agnieszka Jastrzębska spytała gwiazdy o ich popisowe świąteczne dania. Zobaczcie jakie potrawy przygotowują na święta: Edyta Herbuś, Klaudia Halejcio, Joanna Jabłczyńska, Aneta Zając i Agnieszka Kaczorowska.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Monika Mrozowska przygotowała bezcukrowe wersje świątecznych wypieków: sernik, pierniczki, bułki drożdżowe i komosę, która zastąpi kutię. Skusicie się na takie zdrowe frykasy? :)

    Lena Kostylewa i Bartosz Gryszko to para młodych kuchennych zapaleńców, którzy na swoim blogu przywracają świetność ponad stuletnim przepisom, które często odeszły w zapomnienie. Skąd czerpią inspirację? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali starodawne desery, które idealnie nadadzą się na świąteczny stół.

    Polska jest królestwem serników. Które są u nas najbardziej popularne? Czym się różnią od siebie? Z jakich składników wykonuje się New York cheesecake? Jaki sernik polecił Marcin Prokop? O sernikowych pysznościach rozmawialiśmy z ekspertem Dzień Dobry TVN i poszukiwaczem smaków Mikołajem Reyem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN zapanował czas na "babie lato". Mistrz Piotr Kucharski pokazał, jak połączyć produkty jeszcze letnie z cięższymi smakami jesieni. Na stole pojawiły się: jesienno-letnia zupa, zielona fasolka i dynia z sosem grzybowo-orzechowym, bakłażanowe pizze oraz sernik z pieczonymi owocami. Musicie tego spróbować!

    Jak zrobić idealny sernik? Tę wiedzę posiada Beata Kartowicz, która wraz ze swoją córką przygotowały w kuchni Dzień Dobry TVN przepyszny tradycyjny sernik z bakaliami, sernik z brzoskwinią i sernik na zimno z marakują. Smacznego!

    W kuchni Dzień Dobry TVN Ania Starmach zdradziła proste przepisy na świąteczne dania, które zachwycą Waszych gości. Oto one: karp z orzechami, krem z zielonego groszku, sernik w kieliszkach z wiśniami oraz deser z płynną czekoladą.

    Dziś w naszej kuchni Marieta Marecka, która prowadzi program ABC gotowania w Kuchnia+ i aktorka Sylwia Arnesen przygotowały: carpaccio ze śliwek w imbirowym dressingu, pierożki orkiszowe z dynią i chorizo, pierś z kaczki z konfiturą ze śliwek kalifornijskich z chipsami z topinambura i pyszny sernik korzenny z musem malinowym.