Grillowana polędwica wieprzowa - przepis Andrzeja Polana

Andrzej Polan
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN
Źródło: Jerzy Dudek/East News
Polacy kochają grillować dosłownie wszystko. Zarówno różne mięsa, jak i warzywa, czy nawet owoce. Sprawdź przepis na grillowaną polędwicę wieprzową według pomysłu Andrzeja Polana.

Grillowana polędwica wieprzowa - przepis Andrzeja Polana

Składniki:

  • 4 polędwiczki wieprzowe,
    • 8 jaj,
      • pęczek szczypiorku,
        • 150 g boczku wędzonego,
          • natka pietruszki,
            • czarny pieprz, sól,
              • opakowanie groszku zielonego,
                • 10 młodych ziemniaków,
                  • 10 pomidorków cherry,
                    • młoda mała cebulka,
                      • opakowanie fasolki szparagowej,
                        • masło klarowane.

                          Przepisy Andrzeja Polana

                          Źródło: Dzień Dobry TVN
                          Kulinarna podróż z Polanem
                          Kulinarna podróż z Polanem
                          Szparagowy zawrót głowy
                          Szparagowy zawrót głowy
                          Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
                          Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
                          Wigilijne potrawy Polana
                          Wigilijne potrawy Polana
                          Pizza a la Polan
                          Pizza a la Polan
                          Kuchnia winogronowa
                          Kuchnia winogronowa

                          Grillowana polędwica wieprzowa – sposób przygotowania

                          1. Na patelni wysmażamy boczek na chrupiąco, dodajemy szczypiorek. Po chwili wlewamy jajka, groszek.
                            1. Wszystko mieszamy niczym śniadaniową jajecznicę.
                              1. Tak przygotowaną masą wypełniamy polędwiczki wieprzowe.
                                1. Są na to dwa sposoby - robimy po długości nacięcie jak sakiewka, lub rozkrawamy, rozklepujemy i zwijamy jak roladę. Na grillu rolady nie da się zwinąć sznurkiem bo wiadomo, że się spali, dlatego używamy cienkiego drucika.
                                  1. Wszystkie warzywa smażymy na patelni, zaczynając od tego co najbardziej potrzebuje czasu, czyli ziemniaki, cebulka, fasolka i na koniec pomidorki.

                                    Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji na Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

                                    Zobacz także:

                                    Źródło: Andrzej Polan

                                    Źródło zdjęcia głównego: Jerzy Dudek/East News

                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości

                                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                    Materiał promocyjny

                                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana