Komunijne kruche tarty z owocami - przepis Bartka Boratyna

Tarta z owocami
Tarta z owocami
Źródło: Mateusz Grochocki/East News
Wypieki na komunię to także kruche mini tarty z owocami, które znakomicie urozmaicą menu tej wyjątkowej uroczystości. W kuchni Dzień Dobry TVN najlepszymi przepisami podzielił się Bartek Boratyn.

Komunijne kruche tarty z owocami

Składniki:

  • 200 g masła,
  • 100 g cukru,
  • 300 g mąki,
  • 2 jajka,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 200 g śmietanki 36%,
  • cukier puder do smaku,
  • wanilia,
  • świeże maliny,
  • świeże jeżyny,
  • świeże truskawki.

Komunijne kruche tarty z owocami – sposób przygotowania

  1. Zagniatamy ciasto kruche z podanych wyżej składników, a następnie wałkujemy i wykładamy nim foremki. Pieczemy w temp 170 st na złoty kolor.
  2. Śmietankę ubijamy z serkiem mascarpone, dodając opcjonalnie cukier puder do smaku.
  3. Na wystudzone mini tarty nakładamy krem mascarpone, a następnie dekorujemy ulubionymi świeżym owocami.
  4. Możemy na spód pod krem nałożyć frużeliny owocowej, która została nam z przygotowania tortu.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości