Grillowane pieczarki z kiełbaską - przepis Andrzeja Polana

Grill na świeżym powietrzu
Przed nami sezon grillowy. Co można grillować? Jakich błędów nie popełniać?
Źródło: EvgeniiAnd/Getty Images
Szukasz pomysłu no coś pysznego prosto z grilla? W naszej kuchni swoimi propozycjami podzielił się Andrzej Polan. Sprawdź przepis na grillowane pieczarki z kiełbaską.

Grillowane pieczarki z kiełbaską - przepis Andrzeja Polana

Składniki:

  • 10 pieczarek dużych,
  • 50 g mąki,
  • 50 g masła,
  • 250 ml mleka,
  • 4 kiełbasy surowe białe,
  • 150 g sera żółtego tartego,
  • szczypiorek, koperek.

Przepisy Andrzeja Polana

DD_20220211_Kuchnia_REP
Źródło: Dzień Dobry TVN
Kulinarna podróż z Polanem
Kulinarna podróż z Polanem
Szparagowy zawrót głowy
Szparagowy zawrót głowy
Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
Wigilijne potrawy Polana
Wigilijne potrawy Polana
Pizza a la Polan
Pizza a la Polan
Kuchnia winogronowa
Kuchnia winogronowa

Grillowane pieczarki z kiełbaską - sposób wykonania

  1. Pieczarki pozbawiamy ogonków, które następnie siekamy i przesmażamy na maśle ze szczypiorkiem. Doprawiamy pieprzem, solą i dodajemy mąkę.
  2. Chwilę smażymy i zalewamy zagotowanym, gorącym mlekiem.
  3. Powstały beszamel z pieczarkami łyżką nakładamy do każdego kapelusza.
  4. Kiełbasę wysmażamy bez osłonek i wysmażoną nakładamy na sos w grzybach.
  5. Posypujemy wszystko serem i pieczemy na grillu.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji na Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości