Grillowane pieczarki z kiełbaską - przepis Andrzeja Polana
Składniki:
- 10 pieczarek dużych,
- 50 g mąki,
- 50 g masła,
- 250 ml mleka,
- 4 kiełbasy surowe białe,
- 150 g sera żółtego tartego,
- szczypiorek, koperek.
Przepisy Andrzeja Polana
Kulinarna podróż z Polanem
Szparagowy zawrót głowy
Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
Wigilijne potrawy Polana
Pizza a la Polan
Kuchnia winogronowa
Grillowane pieczarki z kiełbaską - sposób wykonania
- Pieczarki pozbawiamy ogonków, które następnie siekamy i przesmażamy na maśle ze szczypiorkiem. Doprawiamy pieprzem, solą i dodajemy mąkę.
- Chwilę smażymy i zalewamy zagotowanym, gorącym mlekiem.
- Powstały beszamel z pieczarkami łyżką nakładamy do każdego kapelusza.
- Kiełbasę wysmażamy bez osłonek i wysmażoną nakładamy na sos w grzybach.
- Posypujemy wszystko serem i pieczemy na grillu.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji na Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Pomysły na grilla. 10 oryginalnych przepisów na dania z rusztu
- Wege grill - 10 przepisów na bezmięsne dania z grilla
- Jak smakuje grill w wersji wegańskiej? "To opcja dla tych osób, które chcą przejść na dietę fleksitariańską"
Źródło: Andrzej Polan
Źródło zdjęcia głównego: EvgeniiAnd/Getty Images
podziel się: