Gorące letnie dni wielu z nas kojarzą się ze smakiem tradycyjnego chłodnika. Jak przygotować klasyczny chłodnik litewski? Daria Ładocha przygotowała go w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź, jak to danie zrobić z jej przepisu.
Przed nami upały, a razem z nimi sezon na chłodniki. Jeśli znudził ci się już tradycyjny smak chłodnika z botwinką, to warto sięgnąć po małą odmianę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała niesamowity chłodnik morelowy z migdałami i laską wanilii. Sprawdź, jak go zrobić.
Trwa sezon na truskawki, a przed nami coraz cieplejsze dni. To idealny moment, aby cieszyć się smakiem różnego rodzaju chłodników. Sprawdź, jak przygotować truskawkowy chłodnik z mascarpone i tapioką, który zrobiła Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN.
Chłodnik to danie, które kojarzy się z latem, ciepłymi wieczorami i upalnymi popołudniami. Podawany na zimno jest idealny na obiad i popołudniową przekąskę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała chłodnik z ogórków małosolnych ze szpinakiem, fetą i awokado. Sprawdź jej przepis.
Szukasz pomysłu na szparagi? W kuchni Dzień Dobry TVN ich nie brakuje. Jak zrobić sałatkę ze szparagami, truskawkami, wędzonym łososiem i orzechami pinii w sosie malinowym? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Szparagowy sezon w pełni, również w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić pyszną szakszukę ze szparagami w sosie pomidorowo-morelowym? Sprawdź prosty przepis Darii Ładochy.
Sezon na szparagi trwa! W kuchni Dzień Dobry TVN powstaje wiele pyszności z tym warzywem w roli głównej. Jak zrobić makaron z chorizo, szparagami i krewetkami? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Zupa z młodej kapusty z fasolką szparagową i szpinakiem to propozycja w sam raz na wiosenny obiad. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak przyrządzać to danie. Sprawdź jej przepis.
Pyszna i lekka zupa z krewetkami z dodatkiem selera naciowego. To jedno z dań wiosennej, lekkiej kuchni Darii Ładochy, które pokazała w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź jej przepis i sam zrób to danie.
Lekka wiosenna kuchnia według Darii Ładochy. W Dzień Dobry TVN przygotowała pyszną komosę ryżową z oregano i awokado. Komosa ryżowa to inaczej quinoa lub ryż peruwiański. Roślina podobna jest do polskiej komosy białej. Sprawdź, jak przygotować jej przepis.
Tatar kojarzy się przede wszystkim z mieloną wołowiną. Jednak w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała niezwykły tatar z pomidorów z pistacjami. Sprawdź jej przepis i wypróbuj pyszne lekkie, wiosenne dania.
Na początku marca na targach zaczynają pojawiać się świeże warzywa takie jak rzodkiewka, kapusta, marchew i kalarepa, czyli nowalijki. Daria Ładocha podzieli się w naszej kuchni przepisami na lekkie, wiosenne dania. Jak przyrządza śniadaniowe muffiny z rzodkiewką? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Ładocha, nowa prowadząca "Doradcy Smaku" zaprezentowała swój sposób na przyrządzenie pstrąga. Sprawdź, jak zrobić z jej przepisu sałatkę z wędzonym pstrągiem, jajkiem i ogórkiem małosolnym w sosie curry.
W kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Ładocha, nowa prowadząca "Doradcy Smaku" przygotowała dania z warzywami w roli głównej. Sprawdź jej przepis na młode ziemniaki z kminem rzymskim, chili i kolendrą.
Pieczony, cytrusowy łosoś z sałatką z ogórka i rzodkiewką na ostro to danie, które przygotowała Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN. To nowa prowadząca "Doradcy Smaku". Sprawdź jej autorski przepis na pyszną rybę.
W kuchni Dzień Dobry TVN tematem głównym stał się ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić chłodnik z ogórkiem, fetą i awokado? Sprawdź przepis.
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić makaron z krewetkami z ogórkiem i gorgonzolą? Sprawdź przepis.
Dzisiejszym królem kuchni Dzień Dobry TVN został ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić koreańską sałatkę z ogórka podaną z łososiem? Sprawdź przepis.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN rządzi ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić curry z kurczakiem, ogórkiem, ananasem i sezamem? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała swoje przepisy na to, jak pysznie wykorzystać świeże warzywa. W marcu na naszych stołach królują bowiem nowalijki. Sprawdź, jak przygotować wiosenną zupę koperkową.
Wraz z początkiem marca zaczynają pojawiać się pierwsze warzywa, które nazywamy nowalijkami. Daria Ładocha pokazała w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować pyszne i lekkie dania ze świeżych warzyw. Sprawdź, jak zrobić ziołowe ziemniaki i młode marchewki z chrupiącą sałatą.
Z początkiem marca w sklepach i na targach zaczynają pojawiać się świeże warzywa, czyli nowalijki. W kuchni TVN przepisami z ich wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić placki z kalarepki z sałatką z rzodkiewek i ogórka?
W lutym rozpoczyna się przednówek, a wraz z nim sezon na młode i świeże warzywa, np. buraki, marchew, rzepę, seler czy kapustę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak przygotować ekspresowe ciasto francuskie z burakami, karczochami i pieprzem cytrynowym według autorskiego przepisu.
W związku z przednówkiem, czyli okresem, w którym zima się kończy, jednak wiosna wciąż nie nadeszła w kuchni Dzień Dobry TVN zagościły typowe dla tego okresu warzywa. Daria Ładocha zaprezentowała przepis na to, jak przygotować krem z selera z oliwą truflową i pistacjami.
Placki z warzyw są szybkie, smaczne i zdrowe - doskonałe jako samodzielne danie, ale także uzupełnienie czy dodatek do obiadu. Doskonale sprawdzą się także na deser. Słone czy słodkie – swoje pomysły na placki pokazuje w naszej kuchni Daria Ładocha. Sprawdź jej przepisy na korzenne placki twarogowe z musem malinowym, placki marchewkowe z imbirem z kiełkami słonecznika, fetą i pistacjami, placuszki z kukurydzą, kolendrą, chili, ogórkiem i limonką oraz placuszki rybne podane na dzikim ryżu z suszonymi pomidorami i orzechami laskowymi.
Tradycyjne potrawy serwowane na Chiński Nowy Rok proponuje Daria Ładocha. Zobacz, jak w naszej kuchni przyrządza nian gao, warzywa po chińsku podane z kaczymi jajami marynowanymi w sosie sojowym, rybę po chińsku gotowaną na parze oraz yusheng, czyli sałatkę z surowej ryby z warzywami. Sprawdź wypróbowane przepisy na dania kuchni azjatyckiej.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował pyszne dania z kiełbasą. Na naszym stole pojawiły się: tarta z pieczonym burakiem, oliwkami i kiełbasą krakowską suchą staropolską, szakszuka z kiełbasą myśliwską staropolską, porem i gorgonzolą, a także: bigos z grzybami shitake i kabanosami staropolskimi.
Grudzień jest miesiącem, gdy dostajemy sporo czekolady. Skoro mamy jej dużo, zróbmy z niej coś innego. Jak przerobić świąteczne figurki? Daria Ładocha proponuje tartę z gorzką czekoladą, wegański mus czekoladowy i daktylowe brownie z jeżynami. Wypróbuj przepisy pełne słodyczy.