W kuchni Dzień dobry TVN Daria Ładocha przygotowała potrawy z ujemnym bilansem kalorycznym. Okazuje się, że aby schudnąć należy jeść monotematycznie. Co powiecie na stek z tuńczyka z pieca z salsą z awokado i pomidorami podany na sałacie z gruszkami lub sałatkę warzywna z brokułami, fasolką szparagową i pieczonymi pomidorami?
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha szukała alternatywy dla chleba. Zobaczcie jakie były jej propozycje.
Dziś Daria Ładocha zabrała nas w kulinarną podróż po Indonezji. Zobaczcie jakie dania przygotowała. Wypróbujecie jej przepisy?
"Pogodna kuchnia" prosto z Istebnej dotarła na Półwysep Helski, a dokładnie do Chałup! To miejsce ukochane przez pasjonatów sportów letnich np. surfingu, kitesurfingu czy windsurfingu. Co w naszym food trucku przygotowała tym razem Daria Ładocha? Z kolei Bartek Jędrzejak opowiedział o pogodzie na weekend.
Daria Ładocha i Bartek Jędrzejak wyruszyli z "Pogodną kuchnią Dzień Dobry TVN" w Polskę. Dziś goszczą w Uniejowie, gdzie Daria prosto z naszego foodtucka serwuje zdrowe fast-foody dla dzieci, a Bartek opowiada o pogodzie. Jakie miejscowości odwiedzą w kolejnych tygodniach?
Czy wiedzieliście, że polska truskawka uchodzi za najlepszą na świecie? Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała potrawy bazujące na truskawkach. I to nie tylko na słodko! Truskawki w wersji wytrawnej? Czemu nie! Daria podpowiedziała równie, jak rozróżnić polską truskawkę od tej importowanej.
Daria Ładocha: "Grill to bardzo dobry moment, żeby zacieśniać więzi, ale żeby to się udało, to nie możemy stać bardzo długo w kuchni, żeby mieć czas na to piknikowanie". Dlatego dziś Daria zaproponowała smaczne dania, które nie wymagają wielogodzinnych przygotowań.
W kuchni Dzień Dobry TVN gościliśmy Darię Ładochę i Zuzannę Grzelczak, której partner wylicytował na WOŚP gotowanie w naszej kuchni właśnie z Darią. Panie przygotowały takie potrawy jak: Pici alle briciole, Makaron sojowy gotowany w bulionie i paście chili i Farfalle z ricottą, makiem i malinami.
Pierogi w wersji nowoczesnej np. z wytrawnym farszem z groszkiem i szpinakiem lub na słodko z suszonymi śliwkami? Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN udowadnia, że nie ma dla niej rzeczy niemożliwych. Spróbujecie?
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha wyszła naprzeciw tym, którzy chcieliby gotować, ale nie wiedzą od czego zacząć. Daria udowodniła, że przygotowanie zdrowego posiłku może być szybkie i łatwe :) Na naszym stole pojawiły się takie dania jak faszerowane papryki, sałatka z orkiszem, burakiem, mozzarellą i orzechami pini oraz miodowy kurczak z basmati i curry.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak w prosty sposób przygotować smaczne i zdrowe potrawy. Co powiecie na sałatkę z pęczakiem, soczewicą, kozim serem i rukolą lub kaszę orkiszową z pesto z suszonych pomidorów?
W kuchni Dzień Dobry TVN rządziła dziś Daria Ładocha, która udowadnia, że by schudnąć, wcale nie trzeba przechodzić na restrykcyjną dietę. Czym jest dieta niełączenia? i dlaczego trzeba jeść wolno? Daria przygotowała też smaczne danie, które mogą wspomóc odchudzanie.
Jak komponować dania wegetariańskie tak, by dostarczały wszystkich niezbędnych składników, zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju? W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha i wege-dania dla dzieci i nastolatków! Smacznego.
Zupa Pho to aromatyczny, rozgrzewający bulion, który powstał w Wietnamie. Jak ją przygotować i czy faktycznie jest to tak trudne jak mówią? W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha odczarowuje zupę Pho!
O tym, jak przejść na dietę wegetariańską rozmawialiśmy w kuchni Dzień Dobry TVN z Darią Ładochą. Jak rzucić mięso, zostać wegetarianinem i zdrowo się odżywiać? Czy dzieci mogą nie jeść mięsa? Skorzystajcie z przepisów Darii na: kokosowy deser z tapioki z karmelizowanymi śliwkami, krem z brokułów z cieciorką, musztardą francuską i orzechami pinii oraz gulasz wege z boczniakami i soczewicą. Smacznego!
Daria Ładocha radzi, co powinny uwzględnić w swojej diecie osoby, cierpiące na zespół drażliwego jelita. Jakich pokarmów powinny unikać, a jakie wybierać? Czym jest dieta FODMAP? Skorzystajcie z jej przepisów!
W czasie jesiennej słoty nic nie rozgrzewa tak jak dobrze aromatyczna, gorąca zupa. Co wrzucić do garnka, by jesień nie była nam straszna? W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha pokazała, jak zrobić: bulion z makaronem ryżowym, krem z pieczonych buraków i zupę imbirowo-paprykową z soczewicą. Nas zdecydowanie rozgrzały. Wypróbujcie je w swojej kuchni!
Papryka ma bardzo dużo witaminy C. - Jest jej dużo więcej niż w cytrynie i zielonej pietruszce - wyjaśnia Daria Ładocha, za sprawą której w naszej kuchni zapachniało dziś papryką. I co istotne, witamina C zawarta w papryce nie ulega degradacji pod wpływem pieczenia, duszenia i smażenia. Skorzystajcie z przepisów Darii Ładochy!
Kanapki wcale nie musza być nudne! Co włożyć między kromki chleba, by nasze dzieci chętnie zjadły drugie śniadanie, które spakujemy im od szkoły? W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha odczarowała tradycyjne kanapki i przygotowała propozycje, które sprostają wymaganiom nawet najbardziej wybrednego dziecięcego podniebienia. Skorzystajcie z przepisów na: kanapki z białym serem i figami, kanapki z wędzonym łososiem, rzodkiewkami i kiełkami słonecznika, kanapki na ciepło z gorgonzolą, wędzonym pstrągiem i gruszkami, kanapki z pastą jajeczną i awokado oraz kanapki z humusem pomidorowym, czarnymi oliwkami, fetą i świeżym tymiankiem. Smacznego!
Pod nóż Darii Ładochy, fanki niekonwencjonalnej kuchni, trafiły dziś limonki. W kuchni Dzień Dobry Wakacje kucharka pokazała jak je masować i wyciskać, aby uzyskać 100 procent soku. Wypróbujcie jej przepisy na lekki krem limonkowy, limonkowe risotto z krewetkami i zupę z limonki i kurczaka.
Dziennikarz Marcin Sawicki zaprasza Was na dzień z Darią Ładochą, blogerką, autorką książek kulinarnych i... wulkanem energii. Czy gotowanie ją relaksuje? Dla kogo lubi gotować? Skąd wzięła się jej miłość do tajskiej kuchni? Daria zabrała Marcina na kulinarne warsztaty, które są jej żywiołem.
W kuchni Dzień Dobry TVN prawdziwe lato. Daria Ładocha przygotowała orzeźwiające i zdrowe lody. Pojawiły się takie smaki jak: sorbet cytrynowy z miętą, czekoladowe lody z espresso, różane z truskawkami, biała czekolada z imbirem i bananowe z cynamonem. Macie ochotę? Lubicie lody?
Z okazji zapowiadanego końca świata Daria Ładocha postanowiła nam w końcu trochę odpuścić i tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN nie uczyła nas o witaminie C i zaletach groszku. Na osłodę żalu po kończącym się świecie przygotowała ekspresowy sernik, placuszki z musem z owoców leśnych i sorbet z mango. Prawda, że po takich pysznościach od razu lżej człowiekowi na sercu? ;-)
Z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy zaprosiliśmy do kuchni Dzień Dobry TVN właściciela włoskiego bistro Alfredo Boscolo, który wraz z Darią Ładochą przygotował dla nas pyszne pizzy.
Trawienie selera pochłania więcej kalorii, niż on ich zawiera. Problem z tym warzywem polega na tym, że nie wszyscy je lubią. Dlatego Daria Ładocha postanowiła przekonać nas, że seler może być baaaardzo smaczny. Czy jej się udało? Zobaczcie!
Ile trzeba zjeść marchewki, żeby przyjąć tyle wapnia, ile jest w szklance mleka? Czy marchew jest afrodyzjakiem? Czym różni się frosting od polewy na cieście? W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha odpowiedziała nam na wszystkie możliwe pytania na temat marchewki i przygotowała: ciasto marchwiowe, curry z marchewką oraz sałatkę z pieczonej marchwi. Smacznego! Zobaczcie, jaki prezent od Darii dostał Marcin!
Nie możesz schudnąć pomimo ciągłego bycia na diecie i wielu godzin spędzonych na siłowni? Możliwe, że masz metabolizm typu B. Na czym polega jego mechanizm? Da się go "przekonwertować" na metabolizm typu A? W kuchnia Dzień Dobry TVN Daria Ładocha podzieliła się z nami wiedzą na temat przemiany materii i poradziła, co jeść by dobrze się czuć i wyglądać.
Potrawy przygotowane w kuchni Dzień Dobry TVN przez Darię Ładochę są naprawdę tanie, a ich przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu. Skorzystajcie z przepisów na sałatkę z buraka z groszkiem i miętą, pastę z groszku z prażonym słonecznikiem, chilli i kolendrą oraz burgery z groszku z zieloną pietruszką i sosem jogurtowo-ogórkowym. Smacznego!
Sałatki kojarzą nam się raczej z okresem wiosenno-letnim ze względu na to, że składają się zazwyczaj ze świeżych warzyw i serów, które wychładzają organizm. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha udowodniła, że sałatki mogą być tanie, polskie i rozgrzewające!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała nietuzinkowe pomysły na tradycyjne polskie zupy. Mogliśmy spróbować: kalafiorową z jabłkami, pomidorową z cieciorką, chili i limonką, krupnik z pęczakiem i suszonymi grzybami oraz wege leczo z ogórkami.