Trawienie selera pochłania więcej kalorii, niż on ich zawiera. Problem z tym warzywem polega na tym, że nie wszyscy je lubią. Dlatego Daria Ładocha postanowiła przekonać nas, że seler może być baaaardzo smaczny. Czy jej się udało? Zobaczcie!
Ile trzeba zjeść marchewki, żeby przyjąć tyle wapnia, ile jest w szklance mleka? Czy marchew jest afrodyzjakiem? Czym różni się frosting od polewy na cieście? W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha odpowiedziała nam na wszystkie możliwe pytania na temat marchewki i przygotowała: ciasto marchwiowe, curry z marchewką oraz sałatkę z pieczonej marchwi. Smacznego! Zobaczcie, jaki prezent od Darii dostał Marcin!
Nie możesz schudnąć pomimo ciągłego bycia na diecie i wielu godzin spędzonych na siłowni? Możliwe, że masz metabolizm typu B. Na czym polega jego mechanizm? Da się go "przekonwertować" na metabolizm typu A? W kuchnia Dzień Dobry TVN Daria Ładocha podzieliła się z nami wiedzą na temat przemiany materii i poradziła, co jeść by dobrze się czuć i wyglądać.
Potrawy przygotowane w kuchni Dzień Dobry TVN przez Darię Ładochę są naprawdę tanie, a ich przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu. Skorzystajcie z przepisów na sałatkę z buraka z groszkiem i miętą, pastę z groszku z prażonym słonecznikiem, chilli i kolendrą oraz burgery z groszku z zieloną pietruszką i sosem jogurtowo-ogórkowym. Smacznego!
Sałatki kojarzą nam się raczej z okresem wiosenno-letnim ze względu na to, że składają się zazwyczaj ze świeżych warzyw i serów, które wychładzają organizm. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha udowodniła, że sałatki mogą być tanie, polskie i rozgrzewające!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała nietuzinkowe pomysły na tradycyjne polskie zupy. Mogliśmy spróbować: kalafiorową z jabłkami, pomidorową z cieciorką, chili i limonką, krupnik z pęczakiem i suszonymi grzybami oraz wege leczo z ogórkami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha złamała stereotypy dotyczące produktów, które powinniśmy jeść w okresie jesienno-zimowym. Czy chleb może być rozgrzewający?
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała: placki dyniowo-owsiane z miodem, zupę fasolową z porem i ziemniakami, kanapki na ciepło z pastą z wędzonego pstrąga, kanapki na ciepło z ziołowym serkiem oraz pęczak z kiełbasą, cebulą oraz cukinią.
Daria Ładocha przywiozła nam, ze swojej wyprawy, odrobinę słońca, mnóstwo pozytywnej energii i przepisy na szybkie, tanie i zdrowe dania. Poznajcie jej przepisy na: śniadanie - grzanki z pastą z pomidorów z miętą i orzechami, obiad- polędwiczki wieprzowe pod pierzynką z buraków i jabłek, deser - sernik z zieloną herbatą i polewą z białej czekolady i kolację - makaron ryżowy ze wstążkami z cukinii, pieczoną dynią i słonecznikiem. Smacznego!
Trwa sezon na cukinię. Warzywo w kuchni Dzień Dobry TVN wykorzystała Daria Ładocha. Blogerka przygotowała szybkie i łatwe potrawy z cukinią w roli głównej. Co powiecie na: cukinię w cieście naleśnikowym, cukinię faszerowaną kaszą gryczaną i suszonymi morelami, zupę warzywną i tagliatelle z cukinii i marchewki?
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała tanie i pożywne dania z sezonowych produktów. Darii pomagał w tym Jarek. Razem przygotowali boczkownicę, pęczak z kurkami w śmietanie, szakszukę z wiejską kiełbasą, a na deser ciasto drwala z owocami leśnymi. Smacznego!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania kuchni nutritariańskiej. Na jakich zasadach bazuje kuchnia?Jak wpływa na nasze zdrowie? Na naszym stole pojawiły się takie potrawy jak: brokuły w białym sosie z migdałami, sałatka z pieczonego buraka, paprykowa zupa z fasolą i ryż z brukselkami i jajkiem.
W każdy czwartek w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha będzie przygotowała tanie i pożywne dania z sezonowych produktów. Dzisiaj na naszym stole pojawiły się: zupa kalafiorowa z kurkami, sos pomidorowy z papryką i cynamonem, zupa krem z czerwonych papryk i kukurydzy oraz deser jaglany z malinami.
Na ciepłe dni Daria Ładocha poleca swoje przepisy na dania na bazie jogurtu. Dziś w naszej kuchni przygotowała: chłodnik z botwinki z jogurtem i wiśniami, ciasto jogurtowe z truskawkami i kurczaka marynowanego w jogurcie. Pycha!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała sałatki z czterech stron świata: libańską sałatkę z bakłażana i ciecierzycy, tajską sałatkę z mango, jajkiem i orzechami, hiszpańską sałatkę z krewetkami, pietruszką i czosnkiem oraz ceviche. Palce lizać!
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała pyszne i pełne witamin koktajle z sezonowych warzyw i owoców. Co powiecie na koktajl pietruszkowy, wiosenny koktajl z truskawkami i bananami lub koktajl jagodowy z granatem?
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania, które nadają się na upalne dni. Na stole pojawiły się talerze z: chłodnikiem z ogórków małosolnych, chłodnikiem z botwinki oraz młodymi marchewkami w pomarańczowym sosie. Na deser dostaliśmy ciasto rabarbarowe z keksówki z truskawkami i bitą śmietaną.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała proste i smaczne dania. Makaron razowy z pomidorami i bazylią, indyk z warzywami, a na deser brownie z bitą śmietaną, mascarpone i białą czekoladą. To potrawy wprost idealne na Dzień Matki :)
Dziś kuchnia na wyjeździe. Daria Ładocha wybrała się do Barcic Drwalewskich, niedaleko Piaseczna, gdzie odwiedziła rodzinę Zdanowskich, którzy uprawiają ekologiczne warzywa. Daria razem z całą rodzina przygotowała takie potrawy jak: pizzę z szynką i kozim serem, sałatę ze szpinakiem oraz boczniaki w winie. Palce lizać!
Miód jest nie tylko pyszny, ale także zdrowy, dlatego Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała kilka propozycji dań, w których głównym składnikiem był właśnie miód. Na stole pojawiły się: grillowany lub pieczony łosoś w marynacie miodowej, sałata z orzechami, gorgonzolą i truskawkami w miodowym sosie, pieczone jabłko z nadzieniem truskawkowo-miodowym oraz krewetki w sosie tamaryndowo-miodowym z ananasem. Smacznego!
Daria Ładocha gotuje dziś u widzów. Tym razem blogerka wybrała się do Kątów Wrocławskich. Daria razem ze swoimi gośćmi przygotowała pyszne potrawy ze szparagami w roli głównej. Daria do kuchni w Kątach przemyciła trochę hiszpańskich, włoskich i azjatyckich smaków. Zobaczcie, co z tego powstało :)
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha gotuje z córką Laurą i jej koleżanką Julią. Blogerka przygotowała ulubione potrawy dziewczynek między innymi: placki ziemniaczane z łososiem i kwaśną śmietaną, makaron z boczkiem i brokułami, a na deser truskawkowe lody oraz arbuzową sałatkę z białą czekoladą.
w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała potrawy, które dostarczą nam cennych składników mineralnych i witamin. Tych wczesną wiosną szczególnie nam potrzeba :) Na naszym stole pojawiły się takie pyszności jak: ciasto z serkiem mascarpone i dżemem z czarnej porzeczki, muffiny z gorzką czekoladą czy stek z tuńczyka w syropie z czarnego bzu. Spróbujecie?
Tym razem Daria Ładocha wybrała się do Warpun, wsi położonej w województwie warmińsko-mazurskim. Została zaproszona przez jej mieszkańców, by wspólnie z nimi gotować. Nad Jeziorem Warpuńskim zapachniało grillowanym jesiotrem, pstrągiem i węgorzem oraz smażonym okoniem... Zobaczcie, dlaczego warto odwiedzić Warpuny.
Blogerka Daria ładocha przygotowała potrawy z nowalijek: pesto z liści rzodkiewki, sałatkę z rzodkiewki z orzechami i kozim serem oraz krem z białej rzodkiewki z suszonymi pomidorami.
Daria Ładocha gości w domu Agnieszki, mamy 7-letniej Julii i 5-letniego Jasia. Cała rodzina przygotowała energetyczne, słodkie, ale i zdrowe przekąski dla małych niejadków. W kuchni pojawiły się batony owsiane z żurawiną i migdałami, batony bananowe, a na obiad komosa ryżowa z kurczakiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania dla osób cierpiących na alergię krzyżową, która polega na występowaniu reakcji alergicznych w jednym czasie na co najmniej dwa alergeny o zbliżonej budowie białkowej. Na stole pojawiły się: krem z pieczonych buraków z wiśniami i mlekiem kokosowym; ciecierzyca z pęczakiem, kapustą włoską i świeżą bazylią; smażone banany w cieście z granatem i orzechowym dipem oraz witalny, zielony koktajl.
Daria Ładocha odwiedziła w Koninie rodzinę Ani. Razem przygotowały wielkanocne dania bazujące na jajach, ale w wersji fit. W kuchni Pani Ani powstały takie potrawy jak: sałatka jajeczna, omlet biszkoptowy, pasta jajeczna.
Zielona herbata znana jest ze swojego dobroczynnego działania. Między innymi obniża poziom „złego cholesterolu” i wspomaga odchudzanie. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha i Anna Jelonek przygotowały, na bazie zielonej herbaty, między innymi sernik i wiosenną sałatkę. Koniecznie spróbujcie!
Tym razem wysłaliśmy Darię Ładochę do domu Pani Ewy, której mąż choruje na atopowe zapalenie skóry. Nasza specjalistka od żywienia pomogła jej skomponować dietę, która złagodzi objawy AZS. Razem przygotowały: pieczone pulpety z indyka z warzywami, krupnik z kaszą jaglaną oraz placki bananowe na śniadanie bez mleka.