Tajemnice spiżarni Małgorzaty Ostrowskiej. "Jeśli coś można zamknąć w słoiczku, to należy to zrobić"

Źródło: Dzień Dobry TVN
Jesiennie Przetwory Małgorzaty Ostrowskiej
Jesiennie Przetwory Małgorzaty Ostrowskiej
Kącik jesieniary
Kącik jesieniary
Styl jesieniary - swetry i spódnice
Styl jesieniary - swetry i spódnice
Dary jesieni z ogrodu Małgosi Pieczyńskiej
Dary jesieni z ogrodu Małgosi Pieczyńskiej
Skarby jesieni – pomysły na pyszne przetwory
Skarby jesieni – pomysły na pyszne przetwory
Jesienne wianki do każdego wnętrza
Jesienne wianki do każdego wnętrza
Jesienne smaki
Jesienne smaki
Rozgrzej się na jesień
Rozgrzej się na jesień
Małgorzata Ostrowska to legenda polskiego rocka lat 80. Niewiele osób wie, że poza muzyką gwiazda ma też swoją domową pasję, jaką jest przygotowywanie przetworów na zimę. O tajemnicach swojej spiżarni wokalistka opowiedziała w Dzień Dobry TVN. Jak przyznała, to, co zamyka w słoiczkach, jest z jej ogrodu.

Małgorzata Ostrowska. Sielska pasja gwiazdy rocka

Małgorzata Ostrowska to gwiazda rocka, która popularność zyskała w latach 80. Jej największy hit "Meluzyna" zna niemal każdy fan polskiej muzyki ubiegłego wieku. Choć może wydawać się to zaskakujące, artystka poza estradą uwielbia spokojne życie blisko natury, a w przydomowym ogrodzie hoduje własne warzywa i owoce. O swojej pasji do naturalnych składników i przygotowywaniu przetworów na zimę opowiedziała w studio Dzień Dobry TVN.

- Po prostu mieszkam w takim pięknym miejscu i stwarzam pozory sielanki wiejskiej [...]. Zawsze mnie pasjonował kontakt z naturą, by być jak najbliżej jej. To, co zamykam w słoiczki, jest z mojego ogrodu – tłumaczyła piosenkarka.

Smakołyki ze spiżarni Małgorzaty Ostrowskiej

Podczas rozmowy z Agnieszką Woźniak-Starak i Ewą Drzyzgą wokalistka przyznała, że jej pasja do przygotowywania przetworów wzięła się z rodzinnej tradycji. Gdy była dzieckiem, jej mama zawsze zaopatrywała domową piwnicę w powidła, ogórki i inne polskie specjały. Małgorzata Ostrowska prezentowała na antenie swoje wyroby i jak podkreśla – specjalizuje się w produkcji nieoczywistych przetworów takich jak: przeciery z aronii, śliwki w czekoladzie, nasiona nasturcji czy kasztany jadalne.

- Jeśli coś można zamknąć w słoiczku, to należy to zrobić – doradzała gwiazda.

Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz na platformie Player.pl.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

Autor: Zofia Wierzcholska

Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Grochocki/East News

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana