W okresie jesienno-zimowym nasza cera narażona jest na zimne podmuchy wiatru, śnieg oraz niskie temperatury. Dlatego wiele osób boryka się z suchością, szorstkością czy zaczerwieniami skóry twarzy. Kosmetolog Agnieszka Więcław radzi, jak o tej porze roku mieć piękną i zadbaną cerę.
Krem to najprawdopodobniej pierwszy kosmetyk większości kobiet. Jego odmiany tworzone są od wielu lat i różnią się składnikami oraz przeznaczeniem. Wyróżniamy kosmetyki nawilżające, złuszczające, a nawet koloryzujące. Dobrym przykładem kremu, który nadaje koloryt, jest krem CC.
Wakacje to piękny czas, słońce, woda i błogie lenistwo. Niestety dla naszej skóry to prawdziwe wyzwanie. Po zakończeniu sezonu letniego staje się przesuszona, ściągnięta, a na policzkach pojawiają się pierwsze popękane naczynka. Jak o nią zadbać, przywrócić jej sprężystość i zdrowy wygląd? Przedstawiamy nasz sposób na codzienną domową pielęgnację.
Pękające naczynka to zmora kobiet o cerze wrażliwej i naczynkowej. Potrafią być źródłem kompleksów i wstydu. Aby je zredukować i zminimalizować, warto stosować domową pielęgnację, której podstawą powinien być dobrej jakości krem na naczynka. Przed zakupem warto przeanalizować skład preparatu, aby wybrać najlepszy.
W czasie kwarantanny mogliśmy pozwolić sobie na delikatniejszy makijaż, a nawet jego brak. Dzięki temu nasza cera odpoczęła i miała czas na regenerację. Gdy wszystko powoli zaczyna wracać do normy, coraz częściej zdarzają nam się wyjścia i spotkania. Jakich produktów używać, by nie obciążać skóry? Czy matujące i kryjące podkłady to dobry pomysł na lato? O to mówiła nam kosmetyczka Aneta Suchowierska.
W studiu Dzień Dobry TVN stylistka paznokci - Lilia Koval pokazała nam jak domowymi sposobami przygotować peelingi, maseczki i kremy, które możemy wykorzystać do pielęgnacji dłoni.
W kuchnia Dzień Dobry TVN zaczęła się już wiosna. Z tej okazji Bartek Boratyn i jego wiosenne desery: truskawkowo-pistacjowa tarta francuska, bunt cytrynowo-tymiankowy, miętowo-czekoladowe doniczki, limonkowe cupcakes z kremem maślanym. Zobaczcie, jak Dorota Wellman i Marcin Prokop poradzili sobie z dekorowaniem babeczek.
Z okazji Światowego Dnia Menopauzy eksperci z Vichy przebadali skórę twarzy pań, które są w okresie okołomenopauzalnym i radzili, jak ją pielęgnować. Jakie składniki kremów regenerują skórę?
Olga Głębicka, dziennikarka kulinarna, finalistka konkursu „Gotuj o wszystko”, przygotowała potrawy, które uwielbiali jej zmarli bliscy. Rosół z tapioką i białymi szparagami, pieczone gołąbki Neli, nabożne zakonnice, czyli ptysie z kremem pralinowym
Za sprawą Andrzeja Polana w naszej kuchni Dzień Dobry TVN znów zrobiło się słodko. A jakie słodkości lubi Liber?
Uprawiany jest od ponad 2 tysięcy lat. W kuchni wykorzystuje się jego korzeń i liście jako warzywo i przyprawę. Seler jest bogatym źródlem witamin. Zawiera dwa razy więcej wiatminy C niż cytrusy. Jest mało kaloryczny i często stosuje się go w dietach odchudzających. Anna Starmach w kuchni Dzień Dobry TVN poleca potrawy z selera: krem z selara, frytki selerowe, sałatkę z selerem naciowym oraz muffinki z selerem i orzechami. Skorzystajcie z przepisów Anny!
Małe bezy z kremem kawowym, orzechowe cisteczka z gorącą czekoladą i kruche cisteczka w dwóch wersjach - z białą czekoladą i migdałowe - to słodkie propozycje Anny Starmach, którą gościliśmy w kuchni Dzień Dobry TVN. Skorzystajcie z prostych przepisów Anny i sami przygotujcie wyśmienite słodkości do kawy. Czujecie ten przyjemny, orzechowy zapach w kuchni?
Andrzej Polan nie ustaje w swoich staraniach by osłodzić nam wakacje. Dziś przedstawił nam wariacje na temat budyniu: babeczki z borówkami i kokosowym kremem budyniowym, kokosowy krem budyniowy, sękacze z cytrynowym kremem budyniowym, a także przepyszny wianek ptysiowy z mango i kremem budyniowym
W pewnym wieku, na twarzy każdej kobiety, pojawiają się pierwsze zmarszczki, starzeje się skóra szyi, zaczynają opadać policzki. Wtedy zawsze można poprawić urodę! Czy Polki chętnie korzystają z usług świadczonych w gabinetach medycyny estetycznej? Jakie zabiegi cieszą się największym zainteresowaniem pań - powiększanie piersi, odsysanie tkanki tluszczowej, korekcja nosa czy plastyka brzucha? Gościem Dzień Dobry TVN był dr Marcin Ambroziak, dermatolog estetyczny.
Wybór trudny, bo i czekoladowa beza z truskawkami, i ciasto rabarbarowe z bezą wygląda apetycznie, jest pyszne i najlepiej zrobić je teraz, w sezonie na truskawki i rabarbar. Zobacz, jak Anna Starmach przygotowała te desery w kuchni Dzień Dobry TVN i poznaj jej sekretne przepisy.
Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN potrawy ze szparagów. Spróbuj sama zrobić te smaczne potrawy!
Anna Starmach, zwyciężczyni pierwszej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", poleca dietetyczne słodkości. Bezowe pianki z kremem angielskim, clafoutis z wiśniami, ciasteczka owsiane i deser jogurtowo-truskawkowy wcale nie muszą być kaloryczne.