Specjaliści z pomocą rachunku różniczkowego opracowali nowy model pisuaru. Dzięki zastosowanemu przez ekspertów rozwiązaniu spływający do muszli strumień moczu ma spływać gładko i nie rozpryskiwać się na boki.
Magda Kordaszewska, ekspertka Dzień Dobry TVN, podzieliła się swoimi pomysłami na proste, ale efektowne dekoracje wielkanocne. Wykorzystując zwykłe przedmioty, które mamy w domu, jak serwetki czy jajka, możemy stworzyć prawdziwe dzieła sztuki. Zobacz, jak przygotować niebanalne dekoracje na święta.
Opinie w internecie stają się coraz ważniejszym elementem strategii marketingowych firm. Szacuje się, że aż 93 proc. konsumentów kieruje się nimi przy zakupie towarów czy usług.
Bartek Jędrzejak wybrał się nad polskie morze, by zobaczyć, jak od kulis wygląda Zawodowy Summer Camp w Międzyzdrojach. To unikalna inicjatywa wspierająca młodzież w wyborze ścieżki zawodowej poprzez praktyczne doświadczenia. Jakie zajęcia czekają na uczestników na miejscu?
Adam Chrząstowski jest jedynym Polakiem, który od kilkunastu lat zasiada w jury prestiżowego konkursu szefów kuchni, którego finał odbywa się co dwa lata w Lyonie. W Dzień Dobry TVN opowiedział o cenie swojego sukcesu.
Nawet nie zdajemy sobie sprawy, jak wysoką pozycję w Europie zajmuje polski biznes. Jesteśmy liderami m.in. w przemyśle jachtowym i świetnie radzimy sobie w sektorze kosmicznym czy finansowym. Trwająca polska prezydencja w Unii Europejskiej jest więc idealną okazją do tego, by szerzyć świadomość na temat innowacyjności, która króluje nad Wisłą. Ma w tym pomóc realizowana przez Fundację WłączeniPlus kampania We Did It In Poland.
Świeże pieczywo to jeden z produktów, którym z chęcią zajadamy w ciągu dnia. Jak je wybierać, by unikać ukrytych konserwantów i polepszaczy. Czy bułki faktycznie są gorsze od chleba? O tym opowiedziała nam Ula Somow, dietetyczka.